grupa
grupa
witam, pewnie wielu z was rozśmieszy to co napiszę... ale wydaje mi się że to może pomóc w odzyskiwaniu większej ilości rowerów... chodzi mi o utworzenie swego rodzaju grupy szybkiego reagowania w każdym mieście gdzie się tylko da... działałoby to na tej zasadzie że tworzymy stronę na której byłby podstrony, każda przydzielona do jednego miasta... podajemy tam swoje numery kontaktowe np. gg, komórki czy choćby adresy... i w razie kradzierzy roweru osoba poszkodowana mogłaby się jaknajszybciej skontaktować z grupą... a oni w tym momencie w miarę swoich możliwości wychodzą na miasto i się rozglądają za bikiem... czasami rozpoczęcie poszukiwan mogłby się zacząć pare minut po kradziezy a wtedy są duże szanse na odnalezienie bajka... wiecie jak piszemy o tym pare godzin po fakcie to kolo zdązy już rower zczaić a nawet rozebrać...
-
- Kontakt:
z mikołowa jestem :), OK mogę się tym zająć... chcę to zrobić na zasadzie skryptu, powpisuję miasta i samemu będzie można dodawać swój kontakt... na pisaniu skryptów się nie znam (poproszekumpla o pomoc) i na rowerze wyczynowo też nie śmigam... ale mam paru znajomych bikerów których tnn problem też może dotknąć...
jak macie jakieś propozycje to jestem na gadu: 3840320 (zawsze niewidoczny)
jak macie jakieś propozycje to jestem na gadu: 3840320 (zawsze niewidoczny)
uhm.... chyba będe musiał sobie samz tym poradzić... zabieram się do roboty, narazie nie podawajcie swoich namiarów tylko napiszcie mi na gg(3840320) lub w tym temacie jakie miasta mam tam wpisać... no oczywiście potem będę na bierząco dodawał... ale żeby to miało jakieś ręce i nogi na samym początku...
ta ale spojrz na to z innej strony: wszystkie adresy i tak dalej, spoko...zlodziej wejdzie, obluka, zaczai sie pod chata i problem...po za tym to chyba kazdy ma w miescie kolegow z bika? nie znam we wrocku wszystkich ale na przyklad znam przykladowo 5, oni znaja po 5, tamci po 5 i tak jest cala siatka, jak rower skradna to kazdy dzwoni do kumpli i oni dalej znaja znac, nigdzie nie trzeba dawac numerow, ale mam stosunek obojetny wiec jak co to moge podac:) macie nawet teraz 0608201585
łatwo się mówi ale jednka nie wszystscy są w takiej komfortowej sytuacji... zresztą inaczej się na to patrzy... wiem że bikerzy to jedna solidarna grupa... - OK temu zwineli rower pomorzesz go szukać?
- OK zaraz wychodze...
i czasem może się na tym skończyć... a jednak przynależenie do takiej grupy do czegoś zobowiązuje... :) a nad stroną już pracuję.
aha jeszcze jedna mała prośba... gdybyście mogli rozesłać link do tego tematu na innych forach, chciałbym usłyszeć opinię innych bikerów i im więcej ludzi w to wejdzie tym lepiej...
- OK zaraz wychodze...
i czasem może się na tym skończyć... a jednak przynależenie do takiej grupy do czegoś zobowiązuje... :) a nad stroną już pracuję.
aha jeszcze jedna mała prośba... gdybyście mogli rozesłać link do tego tematu na innych forach, chciałbym usłyszeć opinię innych bikerów i im więcej ludzi w to wejdzie tym lepiej...
słuchajcie, amm zapytaje... a ta strona bedzie dzialala na zasadzie ze komus gwizdna bike'a w krakowie, to na stronie bedzie podane "krakow" czy bedzie tez opcja wybrania dzielnicy? bo jak np. zakosza rower w swoszowicach to kolesie z centrum nie beda sie w to mieszac... wiadomo ze jak skradziono w swoszowicach to te pierwsze kilka min. od kradziey rower bedzie gdzies jeszcze w swoszowicach i tam bikerzy powinni byc czujniejsi... apotem mozna zrobic ranking ktora dzielnica jest najgorsza pod wzgledem kradziezy rowcow...
www.feel-free.pl
-
- Kontakt:
Kurde no ...
Pomysl jest mega zajebisty, z drugiej strony strasznie trudny do zrealizowania...
Faktycznie najwazniejsza jest reakcja przez pierwsze kilka minut.
Zamiast sie o bajka bic z 10 dresami ryzykuja zdrowiem i zyciem a i tak prawdopodobnie tracac bika lepiej go oddac, dzida, telefon. I za kilka minut masz w poblizu ekipe.
Problem w tym ze w takim miastach jak wasze jest maaaaaasa ludzi, i masa miejsc gdzie mozna sie ukryc w doslownie kilka sekund od napasci ;/
Rownie dobrze twoj baj moze przelezec rok w komorce obok a ty nie bedziesz mial pojecia gdzie jest :(
Niemniej jednak takie cos jest bardzo dobre, mozna rowniez zoorganizowac sobei jakies lewe papiery i chodzic po garazach, komorkach , piwnicach i centralnie szukac...
Mozna przypadkowo trafic na ciekawe znaleziska, jak tylko jest cos co wzbudza podejrzenie dzwonicie na policje i tyle.
Wiem ze to cholernie trudne, ale DA SIE
Pomysl jest mega zajebisty, z drugiej strony strasznie trudny do zrealizowania...
Faktycznie najwazniejsza jest reakcja przez pierwsze kilka minut.
Zamiast sie o bajka bic z 10 dresami ryzykuja zdrowiem i zyciem a i tak prawdopodobnie tracac bika lepiej go oddac, dzida, telefon. I za kilka minut masz w poblizu ekipe.
Problem w tym ze w takim miastach jak wasze jest maaaaaasa ludzi, i masa miejsc gdzie mozna sie ukryc w doslownie kilka sekund od napasci ;/
Rownie dobrze twoj baj moze przelezec rok w komorce obok a ty nie bedziesz mial pojecia gdzie jest :(
Niemniej jednak takie cos jest bardzo dobre, mozna rowniez zoorganizowac sobei jakies lewe papiery i chodzic po garazach, komorkach , piwnicach i centralnie szukac...
Mozna przypadkowo trafic na ciekawe znaleziska, jak tylko jest cos co wzbudza podejrzenie dzwonicie na policje i tyle.
Wiem ze to cholernie trudne, ale DA SIE
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
w sumie nie wziąłem pod uwagę tych dzielnic... ale nic nie stoi na przeszkodzie aby to dopisać... nad stronką prace trwają... teraz juz wiem jak to ma dzialac tylko gorzej z wykonaniem bo nie znam php, a chcialem to zrobic zeby kazdy mogl dodac sam siebie... mam znajomych ktorzy powiedzieli ze pomyslad nad zrobieniem mi tego... ale to dalej nie pewne wiec jak ktos zna dobrze php, lub wie jak to inaczej moze zrobic to niech sie do mnie zglosi (3840320)... no jak nikt się nie zgłosi to... to coś wymyśle :P
ta pomysl dobry tlyko co bedize jak okoliczne zorganizowane grupy dresow dopisza sie do tej strony? wtedy im powiesz gdzie gdize szukacie i wtedy zonk. lepsze by bylo wpisywanie znaj0omych pewnych osob przez jakas pewno osobe z kazdego miasta, zeby bylu full zaufanie do wszystkich bo to ejst najwazniejsze :)
gg:3347295
-
- Kontakt: