MX comp COIL vs. AIR - roznice
-
- Kontakt:
MX comp COIL vs. AIR - roznice
Czy mozecie mi powiedziec ktory z tych amorkoow jwst lepszy, jakkie sa podstawowe roznice,planuje kupic ktorys z tych, ale nie moge sie zdecydowac,chodzi mi o roczniki 04 lub 05
:::::::::::::: JuSt bIkE iT :::::::::::::::::::
AIR od COIL różni się tym, że w pierwszym za amortyzację odpowiada powietrze, a w drugim 2 sprężyny stalowe. Tłumienie mają to samo, czyli SSV.
Zależy co jeździsz.... jeśli coś lajtowego czyli XC, Enduro bez szaleństw to AIR, natomiast do czegoś ostrzejszego np. jakies skoki to COIL.
AIR jest lżejszy, a COIL cięższy.
W AIR możesz dopasować ugięcie do wagi a w COIL nie.
Ja sam mam AIR i powiem Ci, że można na nim poszaleć, choć jak chcesz skakać i katować sprzęt to weź lepiej DJ ma więcej skoku i jest twardszy.
Pozdro.
Zależy co jeździsz.... jeśli coś lajtowego czyli XC, Enduro bez szaleństw to AIR, natomiast do czegoś ostrzejszego np. jakies skoki to COIL.
AIR jest lżejszy, a COIL cięższy.
W AIR możesz dopasować ugięcie do wagi a w COIL nie.
Ja sam mam AIR i powiem Ci, że można na nim poszaleć, choć jak chcesz skakać i katować sprzęt to weź lepiej DJ ma więcej skoku i jest twardszy.
Pozdro.
-
- Kontakt:
dizeki timon!!! przemysle to ,jezdze mozna powiedziec agressive XC,na dropach sie nie bawie bo to nie dla mnie , wiec DJ odpada. Mam nadzieje ze jezeli chodzi o powietrze w AIR, to nie ma tam zadnych problemow (nie schodzi albo cos takiego). Waze 80kg,mam nadzieje ze mozna go tak spompowac zeby dopasowac go do takiej wagi.Pozdro !!!!1
:::::::::::::: JuSt bIkE iT :::::::::::::::::::
-
- Kontakt: