Zakup na ebay.com, ew. de;) Czechy?

wejron
Kontakt:

Zakup na ebay.com, ew. de;) Czechy?

Post autor: wejron »

Witam
Tak dziś ebaya przegladałem, i mnie szlak trafia;) Jak ściągnąc jakiś rowerek z tamtąd? Ile w najgorszym wypadku dopieprzą do ceny zakupu (cło)? Chodzi mi o używaną zjazdówke, cena od 1000 do 2000USD. np.
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 75196&rd=1

Niektórzy goście mają zaznaczone że poza stany wysyłają.... tylko jak to załatwić?

Z niemiec to już mniej się opłaca przy tym kursie, wybór mniejszy ale chyba cła nie ma.

Co z Czechami? Znacie jakąś giełde części używanych (jak bikebord, dh-zone) u nich?
Korean_Boy
Kontakt:

Post autor: Korean_Boy »

clo moga dowalic nawet na uzywki tak napisal mi Max

zreszta popytaj go on duzo sciaga

sam czekam na rame i raczej nie chcialbym dostac kwitka z urzedu celnego

co do wysylki to walnij maila do sprzedajacego o koszt przesylki do pl , jaka firma bedzie ta paczka szla jak dlugo mniej wiecej etc.

z niemiec nie ma cla bo przez ebay.de kupowalem 2 pary nart , snowboard i buty snowboardowe i nie dostalem ani razu

btw, na paczki z kanady jest clo ?
MareKambo
Kontakt:

Post autor: MareKambo »

wal na gg 5973479
zyeb
Kontakt:

Post autor: zyeb »

z niemiec nie ma b jestesmu w ue
3,143k4r2
moderator
Kontakt:

Post autor: 3,143k4r2 »

Z tego co wiem to wszystko tak ladnie wyglada przegladajac ebay.com niestety rzeczywistosc jest mniej kolorowa.
1. Wiekszosc transakcji odbywa sie za pomoca PayPal'a co w Polsce niestety nie bardzo dziala
2. Co z tego ze kupisz rower za 1600 $ jak 500$ zaplacisz za jego transport + ewentualne cło
3. Mala osob z USA czy Canady chce wysylac na caly swiat, a jesli juz to wlasnie platnosc z gory na konto albo PayPal, nikomu sie raczej nie bedzie chcialo czekac miesiac na to az do Ciiebie dotrze rower...
4. Inaczej wyglada jak masz w USA jakiegos kumpla ktory Ci to jakos wysle po kosztach, wiekszosc sprzedajacych raczej wybierze przesylke ubezpieczona z obawy na swoje pieniadze

Z niemiec sie malo oplaca ale powiem Ci ze czasami mozna wyrwac na prawde niezle CIACHO. Zeby w niemczech kupic uzywke Big Hita musisz miec 1000-1500 Euro mniej wiecej tak chodza + transport ok 100-200Euro

Czechy mial swoj odpowiednik allegro ale za chama nie moge sobie przypomniec jaki byl adres, teraz tam raczej ciezko wyrwac rower za dobra kase roznice sa na prawde minimalne.

Najlepsza przebitka jest w Rosji tam sa na prawde rewelacyjne ceny ale jest duzo ALE
1. Zaden sklep ci nie wysle nic poza granice rosji- nie ma takiej opcji na 99%
2. Jechanie sobie samochodem jest nawet nie tyle malo oplacalne co miejscami niebezpieczne
3. Przez granice bez cla nie przejedziesz
4. Najlepiej miec jakiegos ziomka ktory mieszka w rosji i ci to przywiezie do polski na granicy rzuci z 50$ celnikom i wjedzie

Najlepiej zagadaj z maxem on sie zajmuje sprowadzaniem
n0 ridE n0 fUN
c4
Kontakt:

Post autor: c4 »

nie mówcie, że jak sprzęt bedzie bez pudełka zawinięty w jakieś szmaty z napisem, że to prezent to dowalą cło??!
wejron
Kontakt:

Post autor: wejron »

Czyli z niemiec nic nie moga dowalic? Nawet Vat?

Maila to mozna pisać po zakupie;)
Z góry zakładam, że trzeba zapacić przelewem przed wysyłką, nikt normalny na pobranie by się chyba nie zgodził (pozatym opłaty za taką kwote mogą być wysokie)

Nachodzi mnie na zjazdówke, z braku kasy używaną
(bo za kwote którą dysponuje to bym ledwo jakąś nową rame wyrwał ;[ ), u nas nic ciekawego nie widać. A jak się coś trafi w ogłoszeniach to po przeliczeniu przeważnie rewelacja nie jest;(

W czechach jest napewno aukro.cz (nasze allegro) niestety nic tam nie ma, nie rozwinelo sie u nich....
MadCow
Kontakt:

Post autor: MadCow »

www.aukro.cz o ile dobrze pamietam... a ebay sie wreszcie wprowadza do pl :D Bedzie konkurencja dla allegro
MrDiggy
Kontakt:

Post autor: MrDiggy »

Czy moge sobie założyc konto na ebay amerykanskim na polski adres??
Sprzedam amor capa t4, manetki altus, przeżutka altus x2, kiera i mostek zoom. gg:6987597
3,143k4r2
moderator
Kontakt:

mozesz
n0 ridE n0 fUN
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Wszystkie koszty, cala ta jebanina, jest naprawde nie warta zachodu jesli nie jest to jakas super okazja i super rower...

Nie zapominaj tez o tym ze tam rowerow nie uzywa sie tak jak w polsce, tam polowa 15 latkow jezdzi lepiej niz w polsce wymiatacze :) Do tego tam sie ze sprzetem nie jebia. Stac ich w wiekszosci na zakup nowych czesci wiec rozwalaja to jak leci.

Zapraszam na prv bo nie mam zamiaru sie tu publicznie dzielic doswiadczeniem na ktore naprawde ciezko sobie zapracowalem. Prosze sie nie obrazac. To mnie kosztowalo mase wyrzeczen, gotowiki i nerwow.
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
dualboy
Kontakt:

Post autor: dualboy »

bez paypala sobie nieporadzicie

zresztą pomagam w przelewach polska-usa z racji posiadania paypala

o szczegóły na priv
A tam
3,143k4r2
moderator
Kontakt:

Szkoda ze dopiero teraz to dual mowisz, Ehhh mialbym taki zajebisty rower a tak musze sie na tym gownie wozic <ROTFL>
n0 ridE n0 fUN
ODPOWIEDZ