Kazoora-Bartycka-Goclaw 22-05-04
Kazoora-Bartycka-Goclaw 22-05-04
Wstawilem galerie zdjec zrobionych w dzien, w ktorym mialy sie odbyc nieoficjalne zawody na Kazoorze :) Zdjecia made by Kacper aka frango.
http://homepage.mac.com/lukullus
Pozdr,
Łukasz aka luku
http://homepage.mac.com/lukullus
Pozdr,
Łukasz aka luku
Zdjecia jak zdjecia, moga byc, sa w miare... ale sposob ich umieszczenia jest stanowczo niezadawalajacy. Zdjecia robione aparatem o matrycy 6 mega pikseli a otwieraja w malych okinkach. Oczywiscie domyslam sie, ze zostaly zmniejszone z tej rozdzielczosci ok 3000 pikseli na jakas 800x600 albo 640x480... ale okienka na foty sa jeszcze mniejsze... foty sa software-owo zmniejszane do ich rozmiaru i powstaja ochydne zeby na wszystkich krawedziach jak by byly w rozdzielczosci 320x200! Na dodatek nie mozna ich otwozyc w skali 1:1 ! moim zdaniem zamiast tych gownianych bajerow wizualnych o wiele lepiej by bylo gdyby zdjecia otwieraly sie w swojej naturlnej wielkosci (po zmniejszeniu, nie mniejszej niz 640x480). Inaczej ich sredniosc dobija jeszcze zla jakosc (z grozo) umieszczenia na necie (zbednymi bajerami)... Nie kumam tego postepowania :/
stary, to nie konkurs world press photo... :/ czep się... zdjęcia w oryginalnym rozmiarze mają 2-4mb... komu chciałoby się czekać aż sie załadują... galeria powstała w 10 minut prostym mac'owym programem... a nie w pół dnia... jak jesteś taki "tomasz guzowaty" to pokaż swoje zdjęcia...
pozdro
frango
frango
Otuz nie czytales uwaznie. Mowilem, zeby je zmniejszyc do rozmiarow 800x600 albo nawet 640x480 (takie moga miec spokojnie po 50 kb. jesli zrobisz to Photoshopem). I wtedy pokazywac je w skali 1:1. Dzieki temu wygladaja jak zdjecia normalnej jakosci tylko mniejsze i ne ma tkich ochydnych zebow na krawedziach wszystkiego (ramy, kola). Zeby owe spowodowane sa tym, ze zdjecie jest wieksze niz okineko w ktorym sie pokazuje!
Oczywiscie zamiast wyciagnac jakas konstruktywna krytyke z tego co napisalem... odrazu zaczynasz sie klucic i na mnie napadac kazac mi udowadniac co potrafie... Do glowy Cinie przyszlo, ze to co napisalem mialo sens i bardzo latwo mogles sie do uwag zastoswac. Lepiej sobie pokrzyczec, nie?
A co do zdjec chetnie sie pochwale i pokze swoje, tylko nie mam gdzie swoich usmiescic... bo na republice to mi odrazu transfer siadze... a narazie strony na acn-nie nie uruchomilem. Ale jak chcesz moge ci foty podeslac :)
Oczywiscie zamiast wyciagnac jakas konstruktywna krytyke z tego co napisalem... odrazu zaczynasz sie klucic i na mnie napadac kazac mi udowadniac co potrafie... Do glowy Cinie przyszlo, ze to co napisalem mialo sens i bardzo latwo mogles sie do uwag zastoswac. Lepiej sobie pokrzyczec, nie?
A co do zdjec chetnie sie pochwale i pokze swoje, tylko nie mam gdzie swoich usmiescic... bo na republice to mi odrazu transfer siadze... a narazie strony na acn-nie nie uruchomilem. Ale jak chcesz moge ci foty podeslac :)
no dobra SiD, może trochę przesadziłem... może kumpel, który robił tę galeryjkę, może to zmienić... może nie miał czasu bawić się PS'em... zęby faktycznie sie porobiły... obiecuje poprawę :P
Chrabał, my na kazoorze byliśmy około 14-14.30... a około 16 pojechaliśmy na bartycką... zwyczajnie minęlismy się :)
KFP, niedaleko mostu łazienkowskiego jest park z takim bajorem. trzeba odbic lekko w prawo od bajora i za krzakami są hopy
Chrabał, my na kazoorze byliśmy około 14-14.30... a około 16 pojechaliśmy na bartycką... zwyczajnie minęlismy się :)
KFP, niedaleko mostu łazienkowskiego jest park z takim bajorem. trzeba odbic lekko w prawo od bajora i za krzakami są hopy
pozdro
frango
frango