Ludzie spacerujący po ścieżkach.

jasiek
Kontakt:

Ludzie spacerujący po ścieżkach.

Post autor: jasiek »

Dzsiaj byłem w Myślenicach na Dh. Przy przed ostatniej skoczni kiedy się wybiłem zobaczyłem dwoje ludzi idących sobie spokojnie samym środkiem ścieżki. Nie słyszeli nawet pięknego dzwięku łancucha uderzająceg o rame:P.
Były koleiny więc była mała szansa ominięcia ich zaraz za lądowaniem. Wiec wyglebiłem. Powiedziałem im że nie wolno chodzić środkiem w sposób troche ostrzejszy :) Z urazem na psychice i po wypowiedzeniu swojego zdania na ten temat pojechałem dalej. Tutaj musze podziękować moim ochraniaczom (661 4x4) dzięki którym nie doszło do rozlewu krwi.
Mieliście kiedyś takie przypadki?
pozdro :) i uwarzajcie :P
http://www.pinkbike.com/photo/5983663/
Szczep
Kontakt:

Post autor: Szczep »

taa.. zaliczasz glebe tylko po to żeby na takich nie wpaść, wypowiadasz z irytacją swoje zdanie.. a oni patrzą sie na Ciebie jak na idiote. :P
To jest durne i zawsze jest pretekst, że "to ty masz uważać jak jedziesz". :/ ja tak miałem z kilka razy, ale nie konczyło sie tragicznie.

Dzisiaj np. jechałem do serwisu moim bikiem ale bez hampli (odkręciłem je wczoraj), jade z 20 km/h i nagle dwie dewoty (starsza pobożna osoba) idące prawą stroną nagle postanowiły iść środkiem drogi. Więc nogi z pedałów i ostre rżnięcie butami po płytach chodnikowych, a później agresywne wyminięcie i przeskok na trawnik.. :/ i jak zwykle usłyszałem gadke - "co tak kręcisz tym rowerem, dzwonka nie masz?"
Pzdr
[url=http://images2.fotosik.pl/215/cc7232081b005fca.jpg]..na nowej miejscówce.[/url]
budka
Kontakt:

Post autor: budka »

wiecie to jeszcze nic. we Wrocku jak "dziadek" skakal z papy to jakis koles podchodzil pod strome ladowisko!! gleba byla okropno a ze ten Pan (jezdzi super) jest dosc juz dojrzaly to troche go poturbowalo. dopiero po kilku miesiacach wrocil na rower i to tez z ograniczeniami:/
jasiek
Kontakt:

Post autor: jasiek »

ale ja nie pisze o chodzeniu po ulicy w miescie tylko na Dh a to jest róznica :)
http://www.pinkbike.com/photo/5983663/
szakal
Kontakt:

Post autor: szakal »

takim skurwielom to trzeba wjebac to moze zrozumieja a i to niekoniecznie...np w gorzowie jak bylem na tych zawodach fr wszystko fajnie trasa ogrodzona tasmami , zapierdalam a tu nagle jakies starse dziadki z babciami sie wpierdalaja przez srodek trasy!!! i tak co chwile ktos przechodzil jakby tych tasm tam nie bylo...poprostu trzeba zaparkowac takiemu w dupie to moze bedzie wiedzial co zle zrobil
http://miniurl.pl/12397
Krusherd.dk
Kontakt:

Post autor: Krusherd.dk »

powiesić koło wyciągu dla przykładu :D
Ja nie lubie ludzi którzy przechodzą mi przez środek ścieżki w lesie, stają na środku i nie wiedzą co robić, nie uciekają tylko zastanawiają co się stanie jeśli rozpędzony rowerzysta wpadnie w jakiegoś ciula na środku traski...
http://forum.bikeaction.pl/index.php
Nemero
Kontakt:

Post autor: Nemero »

a niewkurvia***cie MNIE :D
ja dziś na łopacie w krk jede jede :D i idą dwa pijane ludole w wielu jakoś 45 lat :P ale nie lumpy :D .. ja skrecam w lewo to on w lewo by mnie wuniknąć potem na w prawo i on w prawo i co dalej?
WJEBAŁEM SIĘ W NIEGO Ahahahhaha :D
:/:P
Pozdro. :D
http://www.pinkbike.com/photo/1220348/
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Ja tam jak widze ludzi to jade dalej... Nie mam przedniego hebla i i tak nie zahamuje. Jak ktos widzi moj rower i nie ucieka to znaczy ze jest na tyle glupi ze spokojnie mozna w niego ladowac.

Jak zdaze to wrzucam na manka , wtedy nawet jak juz na kogos wpadam to na ogol tego nie czuje... A kikla razy juz sie zdarzylo, na szczescie ani razu z jakimis powaznymi konsekwencjami.
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
SETUŚ
Kontakt:

Post autor: SETUŚ »

tzw. NAMIOT ludzie którzy sie przesunąć nie chcą
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4929741
~Plitlanek~
Kontakt:

Post autor: ~Plitlanek~ »

U nas w Gorzowie to jest fajnie, bo trasa powstała dokładnie na ścieżce gdzie dużo osób chodzi na skróty na cmentarz i nie da im się wmówić zby poszli naokoło, mimo że wisi tabliczka "strefa niebezpieczna".
[]_ ([]) []_
Kontakt:

Post autor: []_ ([]) []_ »

miasto w którym wmieszkam jest typowo uzdrowiskowe, czesto jeżdze takim pasazykiem (ze scieżką rowerową) i ta sciezka po drodze ma kilka miejsówek, a po naszej drózce chodzi pełno kolonii.... bez kitu, kask zbroja i w nich, inaczej nie zrozumią
http://www.jokejoke.prv.pl/
KuMiK
Kontakt:

Post autor: KuMiK »

Ja mieszkam bliziutko Puszczy Kampinoskiej i jak jeżdze tam to zawsze ładnie mówie "przepraszam" i "dziękuje" - w lesie ścieżki są nie tylko dla nas.
A w mieście - jak idzie ktoś ścieżka to albo przyhamuje za nim, albo mine go bardzo blisko na manualu...lub poprostu powiem żeby spierdalał bo to ścieżka rowerowa. W ogóle to to mam teorię, że ludzi przyciąga ta czerwona kostka brukowa z której zwykle są ścieżki rowerowe...zamienić to na asfalt i już nie będą łazić :P

* Szczep... dzięki za wyjaśnienie słowa "dewotka"... jeszcze niedokładne do tego :P
Yuen
Kontakt:

Post autor: Yuen »

No prawda - duzo tras powstaje ja szlakach truystycznych i wtedy niestety nie mozna miec pretensji do ludzi, ze tam laza. Ale jak sie gdzies wbijaja w sreodek lasu, albo na zawodach to po prostu...ich strata;p
Pro rider^^
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

najgorsi sa wlasnie ludzie lazacy po scizkach rowerowych jakby malo jeszcze kuzwa chodnikow mieli :/

albo samochody parkujace na sciezce to juz przegiecie...w lodzi malo sciezek jest ale jak kogos zobacze ze zaparkowal na niej dzownie do strayz miejskiej ;]

jak widze ze ktos idzie sciazka rowerowa to czesto przejerzdzam obok niego i ramieniem go szturcham zeby wiedzial ktoredy lezie...
www.mm-foto.pl
Dragon-kr
Kontakt:

Post autor: Dragon-kr »

a i tak nie ma to jak prawie rok temu jakiś ****** /czyt. dres/ wszedł mi na lądowanie z rowerem....skutek?? wylądowałem na nim bo raczej nie mam w zwyczaju hamować jak sie już rozpędzę mocno na hopę...szkoda mi tej energii :-)....podobno ta bleba moja wyblądała bardzo efektownie z boku ;-D
manio49
Kontakt:

Post autor: manio49 »

Ostatnio jadę ścieżką pięknie legalnie i patrze a ludzie se kurwa deptak zrobili :| To ja krzyczę " Co to kurwa? Deptak czy ścieżka..." a ludzie nic... Skończyło się na ładnym wbiciu rogiem w jakiegoś debila... Niech zapamięta że "chodniczek z rowerkiem namalowanym" nie jest do łażenia...
nie guzdroj sie chłopie :D:D:D
Miniak
Kontakt:

Post autor: Miniak »

Weźcie troche pod uwagę to, że my dla odmiany jeździmy po chodnikach ;)
radzio89
Kontakt:

Post autor: radzio89 »

jeździmy po chodnikach, gdy nie ma obok ścieżki rowerowej lub małoruchliwej ulicy - przynajmniej ja tak robie:)
Maciusss
Kontakt:

Post autor: Maciusss »

Jednak ludzie (przechodnie) przewaznie nie mają za grosz wyobraźni.....
Mój podpis jest bardzo podobny do tego, który właśnie czytasz.
ODPOWIEDZ