No wiec tak wczoraj pekla mi rama ,a wiec teraz przyszla pora no kupno nowej.Dochodze do wniosku ze za 900zl ramka sztywna bedzie wytrzymala i teraz mam rozkmine cz nie dorzucic 200zl i kupic fula mastifa? Tylko zdaje mi sie ze on dlugo nie wytrzyma:/ Jezdze troszku freeride i dirt. Co o tym sadzicie?
Z gory dzieki za odpowiedzie oczywiscie sesowne=P
no cóz nie da się tak bezpośrednio porównac tych dwoch ramek. A-gang wydaje mi sie dosc mocna i pewna rama. Jesli tylko geometria ci podchodzi to bierz a-ganga. Z kolei jesli chodzi o fulla to raczej nie kupowałbym mastiffa. W kraku sporo sie tego polamalo bez hardcorowej jezdy. Za okolo 1000 zl wolalbym solidnego sztywniaka niz niepewnego i kiepawego fulla. Full jak najbardziej tak, ale z wyzszej półki.
Nigdy nie Mastiff.... to jest syf do enduro co najwyżej. Prawdziwe fulle zaczynają się najmarniej od dwukrotnie wyższej ceny. Lepiej dobrego hardtaila niż Mastiffa....
Zgodze sie z przedmowca ; ]
Agang p.m '04 syci najbardziej :).
Wyrwiesz uzywanego za ~600pln, a reszte przeznaczysz na jakies nowe rzeczy :D. A na ramce napewno dlugo pojezdzisz.
Pozdrawiam
Gang to zajebisty sztywny sprzęcik ... sam mam i serdecznie polecam :] z moją kierą 680mm (ta rama jest krotka) to naprawde nadsterowna maszynka ... co dopiero jakbys mial bad mame 730 :). a jesli chodzi o wytrzymalosc to schodki 150cm na plaskie na tyl nie robią na tych Hakach wrazenia ...
Nie musi byc to koniecznie a-gang. Tylko potwierdziliscie to co myslalem wczesniej czyli lepszy dobry hardtail niz tani full. Aramke wole nowa z gwara i to najlepiej ponad dwa lata(duncon pitbul) bo zazwyczaj po tym okresie czasu lamia mi sie ramy:/
dla mnie odpowiedz jest jedna AGANG dleczego?? wystarczy porownac material wykonania... co z tego ze to syfskie alu 6061 bodajze amstafa jest lekkie skoro tego samego uzywa sie do produkcji krosow :/ a pozatym to tak jak powyzej ^ ja bym szukal ds 2.0 bo to swietny sprzet
heh... co do Mastiff'a... to... nie bierz... dzisiaj stety niestety dojechałem juz 4 Mastiff'a:( Teraz kolej na sztywne DC... lubie tą firmę, ale akurat tego pieska (Mastiff'a) zkićkali;/