Sprawa wyglada tak, mam sobie amortyzator wszysko elegancko zamontowane :P dodam jeszcze ze pod mostek sa podlozone pierscienie. Jak uzyje przedniego hamulca (mam tarcze) albo jak stawiam rower na 2 kola po manualu to slysze chyba piasek, taki zgrzyt, o zawsze jest inny. Moim zdaniem to piach. Dodam jeszcze ze o zadnych luzach na rurze sterowej czy goleniach amorka nie ma. Czy to piach, jak go usunac, w ktorym dokladnie miejscu moze byc ze dzieje sie cos takiego??
hmm, masz moze blacka, jeżeli to amor tak jak mówisz i jeżeli to jest to o czym ja mysle to nic z tym nie zrobisz. Nie wiem jakiego masz amora ale np. w blackach parwktycznie wszystkich (i nie tylko blackach)jak sie je przykatuje np. nose manualem itp. to zaczynaja własnie dziwnie skrzypieć czy jak to nazwać (chyba kazdy kto ma lub mial wie o co chodzi). Powiem ci ze w moim wymienili nawet na gwarce korone z goleniami i rura streową no i przez tydzien było super, wszystko idealnie ale potem znów sie stopniowo wyrobiło i jest identycznie jak było.
Może u ciebie jest co innego, nie wiem tego, wiem tylko że tak jest u mnie i nic tego nie zmieni a też sie zastanawiałem czy to nie stery itp.
PS- Stało sie tak dopiero po pewnym czasie czy od poczatku tak było???
szczerze to czesci mam nowe od tygodnia a wczoraj bylem na biku pierwszy raz bez kasku no i zaczelo mi to przeszkadzac. To chyba sie stopniowo zwiekszalo. Nie wiem co robic, dzisiaj jade do serwisu sie spytac co z tym robic dalej. Nie wytrzymam tego chrupotania!!! A amorek to bomber 2001rok. I tak jak pisalem w temacie nie ma luzow ani na rurze sterowej ani na goleniach amorka. To jest taki dzwiek jak piasku w sterach czy cos ale skoro nie ma luzow to jak to mozliwe zeby sie piasek tak dociskal tworzac taki dzwiek.
stare bombery tak mają .. zahamujesz i strzela jak na hitlera przystało
wiem bo miałem a miałem z fałką i lekko zahamowałem i jeb dup ciul ...
wogóle w którym rowerze nic niestrzela itp ???
u mnie nigdy niema ciszy :D
albo korba strzela albo amor sie sam dobije na krawęzniku :D
albo piasta strzeli se .....
niegdy niema ciszy chyba ze jedziesz se wieczorem do domu to czasami jest cisza ... na 2min :D
ja mam bomberka 03 rocznik i jak zrobie np nose manuala to nieraz szczeli ale bardzo cicho i wto w niczym mi nie przeszkadza i luzow tez nie lapie :D pozdro
No to w takim razie sprobuje go rozjezdzic bo w sumie rama i stery nowe wiec mozliwe ze przez ta nowosc tak sie dzieje. Dla pewnosci rozkrecilem wyczyscilem i nasmarowalem jeszcze raz wszystko ale poprawy nie widze.
Mój kolego tez cierpial na to samo. Na poczatko myslal ze to rama tak trzeszczy bo jest peknieta, ale jak sie pozniej okazalo to byla korba :). sprobuj moze swoja dokrecić i ponownie dokontrować pedały bo moze i one troche skrzypia POZDRO
koles jam ialem taką sytuację ze luzow wogole nie bylo a jak hamowalem przednim to mega skrzypialo. okazalo sie ze nie nalozylem takiego plastikowego krązka na rure sterową. sprawdz czy dobrze masz zmontowane stery