Problem!! Wszystko skrzypi!! POMÓŻCIE!!!

MaG
Kontakt:

Problem!! Wszystko skrzypi!! POMÓŻCIE!!!

Post autor: MaG »

Sprawa wyglada tak, mam sobie amortyzator wszysko elegancko zamontowane :P dodam jeszcze ze pod mostek sa podlozone pierscienie. Jak uzyje przedniego hamulca (mam tarcze) albo jak stawiam rower na 2 kola po manualu to slysze chyba piasek, taki zgrzyt, o zawsze jest inny. Moim zdaniem to piach. Dodam jeszcze ze o zadnych luzach na rurze sterowej czy goleniach amorka nie ma. Czy to piach, jak go usunac, w ktorym dokladnie miejscu moze byc ze dzieje sie cos takiego??
Ride the lightning
bart
Kontakt:

Post autor: bart »

Pewnie stery sie ruszaja w glowce :P
Mi tak skrzypiala w hi-5 gorna polka- jak ja poluzowalem, to byla cisza :|
[url=http://tiny.pl/m1xh]pimpmobile ^^[/url]

[url=http://tiny.pl/m4f2]twotires[/url]
MaG
Kontakt:

Nie sadze stery sa nowe i rama tez wiec nie wiem dlaczego mialy by sie ruszac. A jesli nawet to co robic??
Ride the lightning
jojosize
Kontakt:

Post autor: jojosize »

jeśli masz wszystko nowe to powinno z czasem przestać skrzypieć...albo jak nie to psiknij gdzieniegdzie WD-40 albo brunoxa i tyle
http://www.pinkbike.com/photo/608703/
kyrys
Kontakt:

Post autor: kyrys »

rozkręć wszystko i sprawdz czy nie ma zadnego syfu albo jak sam mówisz piasku
http://www.pinkbike.com/photo/1335585/
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

U mnie jest czysto, przesmarowane, a i tak wszystko trzeszczy, skrzypi i strzela.

Trudno.
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
LLLUUUKASZ
Kontakt:

Post autor: LLLUUUKASZ »

załóż walkmana
:)
adibest
Kontakt:

Post autor: adibest »

hmm, masz moze blacka, jeżeli to amor tak jak mówisz i jeżeli to jest to o czym ja mysle to nic z tym nie zrobisz. Nie wiem jakiego masz amora ale np. w blackach parwktycznie wszystkich (i nie tylko blackach)jak sie je przykatuje np. nose manualem itp. to zaczynaja własnie dziwnie skrzypieć czy jak to nazwać (chyba kazdy kto ma lub mial wie o co chodzi). Powiem ci ze w moim wymienili nawet na gwarce korone z goleniami i rura streową no i przez tydzien było super, wszystko idealnie ale potem znów sie stopniowo wyrobiło i jest identycznie jak było.
Może u ciebie jest co innego, nie wiem tego, wiem tylko że tak jest u mnie i nic tego nie zmieni a też sie zastanawiałem czy to nie stery itp.
PS- Stało sie tak dopiero po pewnym czasie czy od poczatku tak było???
MaG
Kontakt:

szczerze to czesci mam nowe od tygodnia a wczoraj bylem na biku pierwszy raz bez kasku no i zaczelo mi to przeszkadzac. To chyba sie stopniowo zwiekszalo. Nie wiem co robic, dzisiaj jade do serwisu sie spytac co z tym robic dalej. Nie wytrzymam tego chrupotania!!! A amorek to bomber 2001rok. I tak jak pisalem w temacie nie ma luzow ani na rurze sterowej ani na goleniach amorka. To jest taki dzwiek jak piasku w sterach czy cos ale skoro nie ma luzow to jak to mozliwe zeby sie piasek tak dociskal tworzac taki dzwiek.
Ride the lightning
MaG
Kontakt:

W serwisie powiedzieli ze oni tez nie wiedza czemu tak sie dzieje. Co najwyzej mogą to rozkrecic i wyczyscic za 19 zl.
Ride the lightning
Avalanche3.0
Kontakt:

Post autor: Avalanche3.0 »

stare bombery tak mają .. zahamujesz i strzela jak na hitlera przystało
wiem bo miałem a miałem z fałką i lekko zahamowałem i jeb dup ciul ...
wogóle w którym rowerze nic niestrzela itp ???
u mnie nigdy niema ciszy :D
albo korba strzela albo amor sie sam dobije na krawęzniku :D
albo piasta strzeli se .....
niegdy niema ciszy chyba ze jedziesz se wieczorem do domu to czasami jest cisza ... na 2min :D
F*CK MTB ..
SlaY
Kontakt:

Post autor: SlaY »

ja mam bomberka 03 rocznik i jak zrobie np nose manuala to nieraz szczeli ale bardzo cicho i wto w niczym mi nie przeszkadza i luzow tez nie lapie :D pozdro
MaG
Kontakt:

No to w takim razie sprobuje go rozjezdzic bo w sumie rama i stery nowe wiec mozliwe ze przez ta nowosc tak sie dzieje. Dla pewnosci rozkrecilem wyczyscilem i nasmarowalem jeszcze raz wszystko ale poprawy nie widze.
Ride the lightning
MaG
Kontakt:

A tak z ciekawosci spytam, ile moze kosztowac czyszczenie i konserwacja amorka w serwisie??
Ride the lightning
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

No to pewnie przejdzie!! A jak nawet nie to się nie martw, każdemu coś musi strzelać!! :)
Stick
Kontakt:

Post autor: Stick »

Mój kolego tez cierpial na to samo. Na poczatko myslal ze to rama tak trzeszczy bo jest peknieta, ale jak sie pozniej okazalo to byla korba :). sprobuj moze swoja dokrecić i ponownie dokontrować pedały bo moze i one troche skrzypia POZDRO
STREET RULEZ
Dareko
Kontakt:

Post autor: Dareko »

ladnie wszytko oczysc:d
Inur
Kontakt:

Post autor: Inur »

tez mi cos strzela jak mocniej po przednim dam juz zrezygnowalem z szukania przyczyny - rama nowa stery tez :>
www.trialshop.pl
Karolus
Kontakt:

Post autor: Karolus »

koles jam ialem taką sytuację ze luzow wogole nie bylo a jak hamowalem przednim to mega skrzypialo. okazalo sie ze nie nalozylem takiego plastikowego krązka na rure sterową. sprawdz czy dobrze masz zmontowane stery
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=120892974
ODPOWIEDZ