Problem z isis
Problem z isis
witam
wczoraj dsotalem w koncu swoj suport. na pierwszy rzut oka, wszystko w porzadku. byl uzywany ale nie ma zadnych luzow.
i teraz mam pytanie. czy zawsze chodza one tak troche ciezko? jest to truvativ giga pipe team sl i kreci sie tak nawet ciezko.
2: czy mozna tam sie dsotac jakos do lozysk zeby je np przesmarowac?
3: jak zdjac nakretke na suport, chodzi o ta czesc co wkreca sie do ramy. siedzi ona na suporcie i nie moge jej zdjac - krecic, na sile sciagac. nie mam pojecia
4: razem z suportem nie dostalem srub, a te co dostalem z korba, sa za male, nie pasuja. czy mozna kupic takie sruby, ile mniej wiecej kosztuja?
5: a teraz zakladajac korbe (truvativ hussefelt) na suport, isis nie wchodi do samego konca. dochodzi to pewnego momentu i dalej sie nie da go wcisnac. na suporcie zostaje mnie wiecej jakie,05cm do wcisniecia. czy korba moze tak zostac, czy powinna dochodzi do saego konca?
no to by yblo tyle. mam nadzieje ze ktos mi pomoze
wczoraj dsotalem w koncu swoj suport. na pierwszy rzut oka, wszystko w porzadku. byl uzywany ale nie ma zadnych luzow.
i teraz mam pytanie. czy zawsze chodza one tak troche ciezko? jest to truvativ giga pipe team sl i kreci sie tak nawet ciezko.
2: czy mozna tam sie dsotac jakos do lozysk zeby je np przesmarowac?
3: jak zdjac nakretke na suport, chodzi o ta czesc co wkreca sie do ramy. siedzi ona na suporcie i nie moge jej zdjac - krecic, na sile sciagac. nie mam pojecia
4: razem z suportem nie dostalem srub, a te co dostalem z korba, sa za male, nie pasuja. czy mozna kupic takie sruby, ile mniej wiecej kosztuja?
5: a teraz zakladajac korbe (truvativ hussefelt) na suport, isis nie wchodi do samego konca. dochodzi to pewnego momentu i dalej sie nie da go wcisnac. na suporcie zostaje mnie wiecej jakie,05cm do wcisniecia. czy korba moze tak zostac, czy powinna dochodzi do saego konca?
no to by yblo tyle. mam nadzieje ze ktos mi pomoze
sikun jestes...
suport
elo
pojeździsz troszkę to się rozrusza i będzie działał płynnie
co do rozierania to poczekaj z tym troszkę jak wcześniej napisałem napewno się ułoży
co do przerwy jaka ci została może tak być ale przez pierwsze kilka dni musisz dociągać korby po każdym dniu jazdy
śruby dostaniesz w lepszym sklepie rowerowy za nie więcej jak 10 zeta
pozdrawiam
pojeździsz troszkę to się rozrusza i będzie działał płynnie
co do rozierania to poczekaj z tym troszkę jak wcześniej napisałem napewno się ułoży
co do przerwy jaka ci została może tak być ale przez pierwsze kilka dni musisz dociągać korby po każdym dniu jazdy
śruby dostaniesz w lepszym sklepie rowerowy za nie więcej jak 10 zeta
pozdrawiam
suport
jeszcze jedno pamiętaj koniecznie o podkładkach pod śrubę bo jak ich nie dasz to rozpier..... korbę
-
- Lokalizacja: Wszechswiat-->Ziemia-->Europa-->Polska-->Zabrze-->Makoszowy
- Kontakt:
Yoyoyoyo Pchla.....
to teraz postaram ci sie odpowiedziec na twoje pytanka.
1. NIe zawsze chodza one ciezko... zazwyczaj one chodza jak w masle (mialem dwa :) )...w sumie tak dosyc ciezko ale hemm to jest uczucie takiej plynnosci w MASLE :)
2. W starszym modelu nie bylo mozliwosci bo byl tak chamsko zakrecany. A w tych nowych powinno dac sie jakos tam dostac, ale bardzo ciezko.
3. Hemmmmm nie mozesz sciagnac kontry??? Normalnie jedyny sposob to uzyj jeszcze wiecej sily bo nie aiwem jak inaczj ja sciagnac....(i NIE psijak jakims wd 40 bo zajedziesz lozyska) :]
4. OOOOOOOO i tu jest dobre pytanie....Poniewaz kupiles suport do xc a tam sa gwinty m15...a korbe masz do FR a tam sa inne gwinty (m12)...Powiem tak ja mam odwrotna konfiguracje...mam Suport DH a sruby z firexa (musialem sobie dorobic nowe) wiec jak cos to moglibysmy sie wymienic !!.
Bo tak wogole to powiem wszystkim ze isisy maja wlasnie 2 rodzaje srob :).
NO to jak cos to pisz na gg 744814
Ahhhh a cea tak jak sie dowiedzialem to 29 zl za 2 sroby.
5. Korba powinna dochodzic do KONCA...(do takiego odbojnika)...MOZe jak dokrecisz srubami to siadzie do konca...ale mi zazwyczaj dochodzilo bez problemu :).
to teraz postaram ci sie odpowiedziec na twoje pytanka.
1. NIe zawsze chodza one ciezko... zazwyczaj one chodza jak w masle (mialem dwa :) )...w sumie tak dosyc ciezko ale hemm to jest uczucie takiej plynnosci w MASLE :)
2. W starszym modelu nie bylo mozliwosci bo byl tak chamsko zakrecany. A w tych nowych powinno dac sie jakos tam dostac, ale bardzo ciezko.
3. Hemmmmm nie mozesz sciagnac kontry??? Normalnie jedyny sposob to uzyj jeszcze wiecej sily bo nie aiwem jak inaczj ja sciagnac....(i NIE psijak jakims wd 40 bo zajedziesz lozyska) :]
4. OOOOOOOO i tu jest dobre pytanie....Poniewaz kupiles suport do xc a tam sa gwinty m15...a korbe masz do FR a tam sa inne gwinty (m12)...Powiem tak ja mam odwrotna konfiguracje...mam Suport DH a sruby z firexa (musialem sobie dorobic nowe) wiec jak cos to moglibysmy sie wymienic !!.
Bo tak wogole to powiem wszystkim ze isisy maja wlasnie 2 rodzaje srob :).
NO to jak cos to pisz na gg 744814
Ahhhh a cea tak jak sie dowiedzialem to 29 zl za 2 sroby.
5. Korba powinna dochodzic do KONCA...(do takiego odbojnika)...MOZe jak dokrecisz srubami to siadzie do konca...ale mi zazwyczaj dochodzilo bez problemu :).
www.lancomp.pl -> Wszystko do Komputera
śrubki
ja u siebie w sklepie mam i kosztują dychacza
a co do ssc to trzeba ich troszkę pocisńąć i jest cacy
śrubki
ja u siebie w sklepie mam i kosztują dychacza
Sector odezwij sie do mnie na gg. ja juz ci napisalem
czekam na odpowiedz, moje srubki to tak jak mowisz m12, a potrzebuje m15. moglibysmy sie wymienic. ja nie widze problemu;)
tylko czy one maja taka sama glowke, czy wejdzie mi do korby, bo teraz to jzu sie pogubilem.
czy moze funkcjonowac taki zestaw: suport do xc(giga pipe team sl) +korba do fr (hussefelt)
czekam na odpowiedz
dzis przejechalem wdszystkie sklepy rowerowe na moim zadupiu i nigdzie nie ma tych srub
pozdro
czekam na odpowiedz, moje srubki to tak jak mowisz m12, a potrzebuje m15. moglibysmy sie wymienic. ja nie widze problemu;)
tylko czy one maja taka sama glowke, czy wejdzie mi do korby, bo teraz to jzu sie pogubilem.
czy moze funkcjonowac taki zestaw: suport do xc(giga pipe team sl) +korba do fr (hussefelt)
czekam na odpowiedz
dzis przejechalem wdszystkie sklepy rowerowe na moim zadupiu i nigdzie nie ma tych srub
pozdro
sikun jestes...
mam jeszcze take pytanie.
czy ktos uzwa badz uzywal tego suportu. nie wiem ktory to rocznik, ale ejst zadbany. to zdjecie:
http://www.pinkbike.com/modules/photo/? ... age=223853
moge go jeszcze oddac. jak sie sprawuje??
czekam na opinie. model to : giga pipe team sl
czy ktos uzwa badz uzywal tego suportu. nie wiem ktory to rocznik, ale ejst zadbany. to zdjecie:
http://www.pinkbike.com/modules/photo/? ... age=223853
moge go jeszcze oddac. jak sie sprawuje??
czekam na opinie. model to : giga pipe team sl
sikun jestes...
jeju sama oska ledwo sie kreci ale jak zapodasz na nia korbe to kreci sie jak ******** :] tak jest zawsze . poza tym jak chcesz nasmarowac uszczelniane lozyska maszynowe ?? mozna byu bylo sciagnac uszczelki ale po **** :> nie boj sie wszystko jest ok. no chyba ze z zalozona korba ci sie tak kijowo kreci :P
-
- Lokalizacja: Wszechswiat-->Ziemia-->Europa-->Polska-->Zabrze-->Makoszowy
- Kontakt:
Yoyoyoyo pchla....powiem tak NAPEWNO PODPASI !!!!!!......
I nie musisz mi wyslac...tych m12
wysle ci za friko
bo niepotrzebne mi sa!!!!!!
Tylko zapodaj twoj adres i dostaniesz liscik ode mnie :).
Ahh i nic na gg nie dostalem :( sprobuj jeszcez raz 744814 to napewno moj nr :).
I nie musisz mi wyslac...tych m12
wysle ci za friko
bo niepotrzebne mi sa!!!!!!
Tylko zapodaj twoj adres i dostaniesz liscik ode mnie :).
Ahh i nic na gg nie dostalem :( sprobuj jeszcez raz 744814 to napewno moj nr :).
www.lancomp.pl -> Wszystko do Komputera