661 Defender

Kuba_Szczecin
Kontakt:

661 Defender

Post autor: Kuba_Szczecin »

witam

tak jak w temacie :)
jak sie sprawuje,
czy jest wygodna, czy pęka itp.

piszcie wszystko co wiecie o 661 DEFENDER
http://www.sixsixone.com/gear/armor_defender.html

ewentualnie piszcie tez o DEFENDER 2
http://www.sixsixone.com/gear/armor_defender2.html

aha prosze nie składac mi zadnych ofert kupna wyzej wymienionych ochraniaczy bo ew. zakupu planuje dokonoć w pozniejszym terminie :)

pzdr
puchatek88
Kontakt:

Post autor: puchatek88 »

kup zwyklego pressure suita... na pewno da ci lepsza ochrone...
www.dhslaves.com - Downhill Slaves Rzeszów
http://tiny.pl/77n7 <- na sell
greg
Kontakt:

Post autor: greg »

zasadnicze pytanie brzmi: czy potrzebujesz zbroję do ochrony przed rozwałką czy do czegoś innego (np dla picu)? jeśli do ochrony to IMHO odpuść sobie tą skorupkę i kup solidną zjazdową zbroję w stylu pressure suit; jest co prawda trochę droższa ale też na pewno daje lepszą ochronę i jest wygodniejsza, no i się nie połamie, a z tymi plastikami różnie może być przy konkretnej glebie; sam stałem przed takim samym dylematem i po długich rozważaniach i konsultacjach kupiłem pressure suita - uważam że był to słuszny wybór;

pozdro
Kuba_Szczecin
Kontakt:

greg pisze:zasadnicze pytanie brzmi: czy potrzebujesz zbroję do ochrony przed rozwałką czy do czegoś innego (np dla picu)?

do ochrony :)

po tym jak niedawno znowu złamałem obojczyk miałem operacje, plytka i 4 sruby chce miec jakas ochrone na obojczyk/bark bo niechce przechodzic znowu tej operacji niemowiac juz o tym ze czeka mnie dluga rechabilitacja :/
na rower wskocze dopiero za jakis czas ale zaczynam sie ogladac za buzerami/zbrojami już teraz :)

pzdr
greg
Kontakt:

na pewno lepszą ochronę zapewni Ci pełna zjazdowa zbroja, chociaż nie wiem czy w przypadku złamanego 2 razy obojczyka coś poza taką zbroją jak do football'u amerykańskiego zagwarantuje, że nie złamiesz go po raz trzeci; generalnie wszystkie zbroje rowerowe mają za zadanie amortyzować TROCHĘ uderzenie i chronić przed otarciami, raczej nie ma szans, że kilka cm pianki i plastikowa skorupka pochłonie całą energię upadku; w każdym razie lepsza taka ochrona niż żadna

pozdro
Kuba_Szczecin
Kontakt:

greg pisze:raczej nie ma szans, że kilka cm pianki i plastikowa skorupka pochłonie całą energię upadku

no niestety tak :(

greg pisze:w każdym razie lepsza taka ochrona niż żadna

właśnie :)

a propo pressure suita
jak sie w nim jezdzi ??
da rade wytrzymać czy jest niewygodny i krępuje ruchy ??
wiadomo że jakis dyskomfort jest ale jak duży ??
greg
Kontakt:

zero dyskomfortu, jest zajebiście wygodny i prawdę powiedziawszy bardzo przyjemnie się go nosi; jedyne co, to raczej ciężko obejżeć się do tyłu, szczęka ff zachacza o ochronę barków, poza tym podczas upałów niestety mocno grzeje, trzeba uważać żeby nie dostać udaru cieplnego; jest to jeden z wygodniejszych produktów 661, w przeciwieństwie np do ochraniaczy 4x4
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

Ale czy na pewno pressure suit zapewnia lepszą ochronę!!?? Przecież zbroje typu defener wykorzystują mx-owcy!!
greg
Kontakt:

o ile wiem, to w mx te pancerzyki służą do zupełnie czego innego, mają chyba raczej chronić przed kamieniami wylatującymi spod kół kolesi jadących z przodu albo coś w tym stylu, nawet zwykle mają taką naklejkę że nie chronią przed skutkami upadku; zresztą z jakiegoś powodu zjazdowcy w 90% przypadków jeżdżą właśnie w typowych zbrojach dh a nie w takich skorupkach; poza tym mam też wątpliwości co do wytrzymałości tego typu pancerzyka, przy konkretnej glebie raczej się połamie - sądzę po ilości połamanych przez mnie błotników, w tym kilku firmowych, zrobionych niby z "niełamliwego" plastiku; jak dlam mnie strata kasy

pozdro
Kuba_Szczecin
Kontakt:

greg

a co sądzisz o tej 661 :
http://www.sixsixone.com/gear/armor_pre ... itSP1.html

pzdr!
greg
Kontakt:

prawie taka sama, jak moja (mam model z 2004), nie ma tylko tych dodatkowych wzmocnień na ramionach, generalnie git, może troszkę mniej pancerna niż "pełny" pressure suit, jeśli zależy Ci na zaoszczędzeniu 30$ to spoko, polecam; aha, trafiłem wczoraj na necie zbroję black boxa, wygląda ciekawie i ma niezłą cenę, może się też nad tym zastanów http://www.7anna.com.pl/

pozdro
Kuba_Szczecin
Kontakt:

greg

taaaa widziałem tez tego blackboxa :)

kumpel go ma i narazie zadowolony tylko mowi ze grzeje jak kaloryfer :/ zobaczymy co powie po dłuższym okresie użytkowania :)

a no i ceba tego BB kusząca
pzdr :)
Action
Kontakt:

Post autor: Action »

Kup sobie Enchess Bike Gear taka sama jak blackbox tylko czerwone paseczki jak 661 a kosztuje 399zł
mokwa
Kontakt:

Post autor: mokwa »

TAka twarda jest podobno mocniejsza ale trzeba pod nią zkaładać specjalną osłone z pianki za 350 złociszy ...
http://tiny.pl/ml4w
DENI
Kontakt:

Post autor: DENI »

blackbox kosztuje kolo 450zl
za tyle mozna miec axo dobermana
fotky
przod
tyl
przod na userze
tyl na userze
Sprzedalem Norco Shore ,zostala 'tylko' crossowka :)
TrAkOnE
Kontakt:

Post autor: TrAkOnE »

defendery to zbroje bardziej motocrosowe lepszym wyjsciem jest jak ktos juz wspomnila zakup normalnej zbroji dh
pozdro!!!
<-- www.dtpoznan.prv.pl -->
dajcie mi rower
ODPOWIEDZ