Na tylnim kolku:]
Na tylnim kolku:]
Siemka mam problem z jazda na tylnim kolku , ale z pedalowaniem nie chodzi mi o manuala, kiedy podrywam przod do gory zaraz leci mi spowrotem w dol, za szybko to sie dzieje, i co trzeba zrobic jesli lece w bok jak sterowac rowerem co mam robic a moze ma tu znaczenie ciezar i szerokosc opon, poadzcie cos jak mozecie, z gory dziekowa:)
ja i moj rower :*
ćwicz ćwicz !!!!! ja welle sie uczyłem rok ale nie bardzo intensywnie ale umiem juz całkiem nieźle zwalniam kiedy chce i przyspieszam, zmieniam przełozenie .
z manualem będzesz miał to samo ja tez ostatnio tego sie ucze no i juz pomału pamału umie przejechac 8-12 m
z manualem będzesz miał to samo ja tez ostatnio tego sie ucze no i juz pomału pamału umie przejechac 8-12 m
http://www.pinkbike.com/photo/1335585/
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Ja się wheeliego uczyłem od zawsze:] Ale nauczyłem się dopiero jak kupiłem sobie w zeszłym roku nowy rower [ drag ] .Co do przechylania na boki to pomaga szersza kiera i balansowanie kolanami . a co do tracenia równowagi przód tył to musisz ieć wyprostowane ręce w łokciach i złapać taki punkt równowagi , jak go wyczujesz to staraj się go utrzymać używając chamulca lub mocniej naciskać na pedała . Bez równowagi to daleko niezajedziesz bo szybko osiąga się kosmiczne prędkości :) . a i jeszcze niebój się wychylać do tyłu . mam nadzieje ze rozumiecie moje wypociny :]
-
- Kontakt:
Jak cię tak nosi na boki to najpierw naucz się jechac prosto na dwóch kołach. jakieś krawężniki czy coś się nadadzą. Jak się połapiesz, że po krawężniku szerokości 10 cm jedziesz od jakiegoś kilometra i nie sprawia ci to problemu, to będzie to znaczylo, że nauczyłeś się balansować kolanami. Wtedy na jednym kole będziesz balansował dokładnie tak samo.
pozdro 4 all
pozdro 4 all
Serwisuję repliki ASG. DOBRZE serwisuję ;-) .
GG:8899894
GG:8899894
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
mym doswiadczeniem sie podzielic pragne
wiec najpierw od wheelie zaczne,
czlowiek do tylu dobrze odchylic sie musi,
bo inaczej sie wyjebie i skusi,
do tego wchodzi balans nogami,
i juz jezdzisz na tylnim wszystkimi drogami,
jak pro zaczynasz sie czuc,
zniz siodlo i ciezszy bieg wzuc.
a tak serio to jakos tak nauczylem sie wheelie na niskim siodle, waskiej kierce i w ogole :D nie umiem wheelie na wysokim siodle :P a szeroka kierka to w pewnym momencie zbedna sie robi.
zniz siodlo i ciezszy bieg wzuc.
a tak serio to jakos tak nauczylem sie wheelie na niskim siodle, waskiej kierce i w ogole :D nie umiem wheelie na wysokim siodle :P a szeroka kierka to w pewnym momencie zbedna sie robi.
[url=http://www.choody.com]http://www.choody.com[/url]
Polish Bike Trial Forum
Polish Bike Trial Forum
Buehehehehehh :] - ładny wierszyk :)choody.com pisze:mym doswiadczeniem sie podzielic pragne
zniz siodlo i ciezszy bieg wzuc
A najlepszy sposób - ćwicz, ćwicz... i jeszcze jedno - bardzo pomaga jak będziesz dużo ćwiczył :P
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: