Single speed
-
- Kontakt:
Single speed
Chcę sobie zrobić single speeda, a właściwie to musze bo niemam kasy an kasete i przezutke : p. Czy moge go zrobic z zebatki (18) ze starej kasety i podkładek? wytrzyma? zebatka z jakiejs sramowskiej kasety (rozwalilem kilka zebatek z niej). A i jeszcze 1 - czy mozna kupic zebatkeodzielnie ?
-
- Kontakt:
piotrek_btow Da rade zrobic singla...
Tu np. mozna kupic rozne czesci...
http://www.cyklotur.com/go/_category/in ... ee29572e0b
Popytaj znajomych o zluzyte kasety, pokombinujesz i se zrobisz, ja tak robie.
Tu np. mozna kupic rozne czesci...
http://www.cyklotur.com/go/_category/in ... ee29572e0b
Popytaj znajomych o zluzyte kasety, pokombinujesz i se zrobisz, ja tak robie.
Lubie przeszkody,ktore nie byly budowane z mysla o jezdzie na rowerze
STREET to tylko BMX
STREET to tylko BMX
"kup reduktor" - pierd.olenie ...
rozbijasz kasetę, wyjmujesz podkładki i koronki - jedną sobie odkładasz, a potem wrzucasz najpierw koronki, potem podkładki, potem koronkę na której chcesz jeździć i znowu podkładki ( ewentualnie robisz "rockringi" z wyższych koronek wokół tej na której będzie łańcuch - żeby nie spadał )
A koronki i podkładki właśnie na cykloturze można kupić.
rozbijasz kasetę, wyjmujesz podkładki i koronki - jedną sobie odkładasz, a potem wrzucasz najpierw koronki, potem podkładki, potem koronkę na której chcesz jeździć i znowu podkładki ( ewentualnie robisz "rockringi" z wyższych koronek wokół tej na której będzie łańcuch - żeby nie spadał )
A koronki i podkładki właśnie na cykloturze można kupić.
ja mam na sprzedaż reduktor z zębatką 18 zębów, jeżdzony miesiąc. jak chcesz to pisz - themodel@o2.pl
reduktor to dobra sprawa, jak nie miałem kasy na przerzytkę, kasete i łancuch to właśnie go sobie kupilem. na singlu też da się jeździć.
reduktor to dobra sprawa, jak nie miałem kasy na przerzytkę, kasete i łancuch to właśnie go sobie kupilem. na singlu też da się jeździć.
A ja bym obstawal jednak przy kupnie tego reduktora, zebatka pod singla rozni sie od zebatki z kasety, zebatka z singla jest gladka, a ta z kasety ma wyciecia zeby lepiej wskakiwaly biegi, dlatego przy zwyklej zebatce jest bardziej prawdopodobne spadniecie lancucha jesli nie ustawisz idealnie prowadzenia, pozdro
--> www.DMR.pl <--- moja stronka :D
-
- Kontakt:
piotrek_btow nie kupuj reduktoru, reduktor to gówno, na co kupować coś co można zrobić samemu za darmo ze starej kasety ? (wydęb na jakimś serwisie za darmo albo za piwo :P) co do zębatki, to troche racja, ale jeśli masz poziome haki to sie nie masz co martwić jeśli nie masz to zrób tak jak mówi KuMiK, porób takie "rockringi" z większych zębatek, najlepiej tylko aby zeszlifować z nich zęby, bo inaczej łańcuch będzie próbował na nie wskakiwać i możesz go nieźle rozwalić (wiem z doświadczenia)
http://www.pinkbike.com/photo/?op=view&image=605497 letni lans :D
Rany... po co ten reduktor?!?
- sam jeździłem przez pół roku na koronce od dosyć mocno zużytego LXa do tego z przerzutką jako napinaczem i nic nie było - zero problemów ( no może poza ostrymi glebami, wtedy zdarzyło się, że łańcuch spadł z koronki, ale tylko dlatego, że miałem przerzutkowy napinacz )
- moi kumple też tak jeżdzą i jest ok, a Wy mu tu gadacie żeby wydał 60zł na byle gówno...
- sam jeździłem przez pół roku na koronce od dosyć mocno zużytego LXa do tego z przerzutką jako napinaczem i nic nie było - zero problemów ( no może poza ostrymi glebami, wtedy zdarzyło się, że łańcuch spadł z koronki, ale tylko dlatego, że miałem przerzutkowy napinacz )
- moi kumple też tak jeżdzą i jest ok, a Wy mu tu gadacie żeby wydał 60zł na byle gówno...