Tylnia piasta ciągle łapie luzy...
-
- Kontakt:
Tylnia piasta ciągle łapie luzy...
Problem polega na tym ze konusy w tylnej piaście ciągle się rozkręcają. Gdy skontruję konusy tak jak trzeba i wszystko skręce, to po chwili piasta znowu łapie luzy. Wymieniłem już ośkę, kulki i szybkozamykacz. Miał ktoś już podobny problem i wie co to może być?
Łopata ma swój własny, niepowtarzalny styl.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
dokrec na maxa storzki na osce toznaczy tak z umiarem bo za mocno tez nie mozna...potem zaluz podkladki jak amsz a jak nie to odrazu te sruby dokrec sruby zewnetrznbe do opory potem zlap za ta srube kluczem i za stozrek kluczem i odkrec stozrek jak najmocniej umiesz a kluczem przytrzymuj ta srube by sie nie odkrecila(nie dokrecaj w tym czasie sruby musisz ja tzrymac w pozycji wyjsciowej) i powinno byc spoko...aha jeszce rada zanim to zaczniesz dokrecac dobzre ansamruj se smarem w srodku lozyskabo smar bedzie ci tlumil ewentualne zgrzyty i wypelni miski dzoeki zcemu nie powroca ci taks zybko luzy...
co do wypowiedzigdulec to wikrzej bzdury nie slyszalem...czlowieku jak ci sie zprednia piasta mogla zablokowac?? chyba jak se pret albo kij wlozyles w szprychy...hahaha...albo najebales tam piachu dos rodka albo zlamales oske...wiec nie ******* glupot bez podstawnie bo to co mowisz jest smieszne...wez mi wytlumacz jak to mozliwe???? pzrednia piasta jest an tyle prosta w konstrukcji ze nie ma bata zeby sie zablokowala sama z siebie bez ingerencji z zewnatrz...co innego piasta tylna ma prawo sie zablokowac z winy bebna piasty albo lancucha...
wez mi to wytlumacz...
pozdrowionko
co do wypowiedzigdulec to wikrzej bzdury nie slyszalem...czlowieku jak ci sie zprednia piasta mogla zablokowac?? chyba jak se pret albo kij wlozyles w szprychy...hahaha...albo najebales tam piachu dos rodka albo zlamales oske...wiec nie ******* glupot bez podstawnie bo to co mowisz jest smieszne...wez mi wytlumacz jak to mozliwe???? pzrednia piasta jest an tyle prosta w konstrukcji ze nie ma bata zeby sie zablokowala sama z siebie bez ingerencji z zewnatrz...co innego piasta tylna ma prawo sie zablokowac z winy bebna piasty albo lancucha...
wez mi to wytlumacz...
pozdrowionko
pinkbike-to nie smietnik...zanim dasz tam fote dokladnie to przemysl...