Marzocchi Wedge Z1-Co o nim sadzicie??
Marzocchi Wedge Z1-Co o nim sadzicie??
Chce kupić jakiś dobry Amor do dirtu. Czy ten się nada? W gre jeszcze wchodzi Mozo Soul X
Kolega miał tego Mozo... Niby spoko praca ale raz a moze dwa razy padł tłumik, wygioł golenia górne, po czym musiał kupic nowe bo nieuznali reklamacji, potem "poluzowała" mu sie rura sterowa... Wedge jest raczej do 4x.
http://tablica.pl/oferta/rama-specialized-big-hit-fsr-1-rozmiar-m-stan-bdb-ID2AUgz.html#60bfe7734a;r:;s:
Wedge bardzo w porządku do FR , 4X. Mięciutki skok ale nawet na 2.5 W cięzko było mi go dobić ( ważę 60 kg :P więc nei dziwota)Ogółem pozytywny amorek , na minus dam mu że nie ma regulacji tłumienia ale jak sie da gestszy olej np. firmowy 7.5 na pewno bedzie lepiej.Nie zmieniałbym go gdyby nie to że najwiecej jeżdzę w streecie a 130 to troche za duzo ;)
-
- Kontakt:
rany, ile razy mozna pisac o tym Wedge'u, chyba z 5 tematow juz było...;/
Ja mem Wedge'a, jestem zadowolony, jezdze na nim ostro DS i czasem street... i ofcourse freeride... zmienilem mu olej na 10W (Castrol) i dalem prawie centymetrowe podkladki pod sprezyny (zeby je troszke utwardzic) i chodzi znakomicie (waze prawie 85kg)... aaa... i co do sztywnosci... ten amor nie wie co to znaczy "sztywnosc"... bawiac sie w street (180ki, przewaznie nie udane 360ki:P) wygialem pare razy oske w piascie... chyba sie to na amorku nie odbilo, ale pozatym ze oska byla shimanowska (masło) to jak by amor byl sztywniejszy to by ta oske jakos wspomagał;]
Ale ja jestem zadowolony, w kwietniu beda 2 lata i nic z nim nie robilem; wymiana uszczelek, sprezyn, tlumikow etc... tylko olej bo bylo mi zamiekko:P
Ja mem Wedge'a, jestem zadowolony, jezdze na nim ostro DS i czasem street... i ofcourse freeride... zmienilem mu olej na 10W (Castrol) i dalem prawie centymetrowe podkladki pod sprezyny (zeby je troszke utwardzic) i chodzi znakomicie (waze prawie 85kg)... aaa... i co do sztywnosci... ten amor nie wie co to znaczy "sztywnosc"... bawiac sie w street (180ki, przewaznie nie udane 360ki:P) wygialem pare razy oske w piascie... chyba sie to na amorku nie odbilo, ale pozatym ze oska byla shimanowska (masło) to jak by amor byl sztywniejszy to by ta oske jakos wspomagał;]
Ale ja jestem zadowolony, w kwietniu beda 2 lata i nic z nim nie robilem; wymiana uszczelek, sprezyn, tlumikow etc... tylko olej bo bylo mi zamiekko:P
www.feel-free.pl