adaptacje filmowe

szele
Kontakt:

adaptacje filmowe

Post autor: szele »

Siemano
Napiszcie tu wasze ulubione adaptacje filmowe ksiazek - te ktore sie wam najbardziej podobaja lub te ktore poprostu nie sa wam obojetne.

To jest moj temat na mature z polaka i nie myslcie ze chce zebyscie zrobili to za mnie bo juz mam wlasciwie przygotowany plan ale licze na wasza inwencje :D

Milo by bylo gdybyscie nie pisali 10 razy wladcy pierscieni :D z mojej dotychczasowej pracy wynika ze nic nie przebije ksiazki filmu mechaniczna pomarancza i ojciec chrzestny (ewentualnie ptasiek) pomijam oczywiscie polskie bo te sa oczywiste :D

No wiec wykazcie sie znacie cos lepszego ??
Hej mlody junaku smutek zwalcz i strach
Antur
Kontakt:

Post autor: Antur »

the ring (krąg) ten japoński film został nakręcony na podst.książki. O tym kumpel nawijał na maturze :D
GG: 3435208 |||
http://www.pinkbike.com/photo/1003501/
PepikDH
Kontakt:

Post autor: PepikDH »

Matrix!!!rulez!!!
<<MASA>>
Kontakt:

Post autor: <<MASA>> »

LOTR mi sie bardoz podoba a matrix przypadkiem to nie jest od anime ??
Rower ??? A co to ??
rudy RYDZ
Kontakt:

Post autor: rudy RYDZ »

no tak Ojciec chrzestny oczywiście, Ptasiek też do tego Kultowy Lot nad kukułczm gniazdem Nedznicy do tego masz wuchte polskich ekranizacji z ostanich lat Pany Tadeusze i inne, Dolicz do tego duza część książek S. King'a do tego stare horrory Dziecko rosemary pies baskervillow szerlok holmes niebawem w kinach ukarza sie Opowiesci z Narnii do tego Szekspir romeo i julia, otello, no na polskim nie odpuszczą Tobie jak nie wspomnisz o Krzyzakach nad niemnem, potop, pan wolodyjowski, lalka podobno gdzies jest Mistrz i Małgorzata ale nie widzialem wiec nie mowe ze na 100% jest wuchta takich rzeczy mozna by pisac i pisac..... powodzenia w szukaniu!!
szele
Kontakt:

[quote="rudy RYDZ"] dzieki za lat nad kukulczym gniazdem :] wlasnie o to mi chodzilo zebysci rzucili kilka tytulow :D dawac dalej

ps
matrix nie jest adaptacja - sprawdzalem opiera sie tylko na kilku ,,teoriach spiskowych'' ale fabula jest w 100% nowa
johny
Kontakt:

Post autor: johny »

ostatnio na polskim ogladalem Pana tadeusza i zwatpilem po raz kolejny w polskie kino (wczesniejszy raz to jak ogladalem Kordiana..)
my movies --> http://johnyproductions.pinkbike.com/channel/Johny-Productions/
za0_DR/FR
Kontakt:

Post autor: za0_DR/FR »

A więc powiem ci tak. Tesz miałem tentemat na maturze ustnej, i wydaje się trudny a jest banalny. Robiłem to o Quo Vadis. Zrobiłem prezentacje nie czytając nawet książki. Nauczyłem się tego i dostałem 18\20pkt. Jak byś chciał jakieś pomoce to wal.
Dam dupy za gar zimnej zupy....
KuMiK
Kontakt:

Post autor: KuMiK »

Ogiem i Mieczem, Potop i reszta, LOTR, nie wiem co jeszcze, ale dużo tego... harry potter:P,
Kompania Braci!

a ja robiłem "literackie obrazy bitew" temat ciekawy i historyczny - 20/20:P jak ktoś ma to mogę pomóc
szele
Kontakt:

dzieki chlopaki za pomoc :D johny : pan tadeusz nie jest taki zly :D nie ogladales dziadow :]
-Przemooo-
Kontakt:

Post autor: -Przemooo- »

lot nad kukulczym gniazdem bardzo dobry , moze firestarter albo lsnienie .
http://przemooo.pinkbike.com/album/photos/
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Ring 1 i 2

Rlz!
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
npr
Kontakt:

Post autor: npr »

lotr 1, 2, 3. W pustyni i w puszczy :D
TERRORYSTA!