witam nabyłem ostatnio trszoki kasy :D..i planuje kupic hampla...i włąnsie moj problem se zaczyna...tzn nie wiem co wybrac czy mechaniki czy hydraulika....przejechalem sie kilka razy na rowerze z mechanikami chyab to były WinZip...i naparwde barzdo fajne hamulxce dobrze łapia...czy brac np hayesa....cena tez trsoki gra role bo chciałbym zaoszczedzic trsozki...mialby byc zamontowany w dualowce takze chyba nie potrzeba straszbnej sily zeby to wychamowac :P...co sadzicie o ty,m ??
Na przód czy na tył?? Bo jak na tył to spoko wystarczy Hayes mx-2 z tarczą 200, ze 160 jest jednak troche jeb.ania. Na przodzie też daje rady, ale hydraulik byłby mądrzejszym wyborenm jak się ma kase. Tylko nie ten model najnższy hydraulika, ale troche droższy, mag bodajże...
jak zerwiesz przewód w hyd. to 100zł a w mech. to 5zł, hyd, się zapowietrzają i jak ci olej zaleje tarcze to terz mały problem... ja bym brał mechanika
http://www.pinkbike.com/photo/885826/ - łower (dlaczego tu niema wolności słowa?)
po zdjęci widać że na przód...jednak wziął bym hydraulika ze względu na większą modulację i mniejszą siłe potrzebną do wychamowania, no i jak do dualówki to wystarczy tarcza 160mm...hfx9 nawet ostatnio potaniała...
ile masz forsy kup se hope m4 fajne hample hayesów nie kupuj tz hfx bo strasznie pogorszysła sie ich jakosc jednym slowem hayes tnie po kosztach jak juz to kup el ..... (niepamietam jak nazywa sie ten model lol)
A ja bym wziął chyba dobrego mechanika, np. Avid BallBearing 7 z tarczą 185mm optymalnie. Chyba że masz trochę więcej floty to jakiś lekki hamulec hydrauliczny, starczy z małą tarczą do Dualu.
Aaa..nmie obczaiłem fotek, skoro masz z tyłu Maga, to ja bym zrobił tak że albo go zamontował na przód (żaden problem - tylko przewód skracasz a klamka jest 2stronna), a na tył dobry mechanik bądź prostsza hydraulika.
Ewentualnie jak masz kaskędo kompletu MAG na przód również.
gutek281 A coś wspominałeś że ramkęplanujesz zmieniać, tylko nie pamiętam na jaką. Co przewidujesz?
Aaa..nmie obczaiłem fotek, skoro masz z tyłu Maga, to ja bym zrobił tak że albo go zamontował na przód (żaden problem - tylko przewód skracasz a klamka jest 2stronna), a na tył dobry mechanik bądź prostsza hydraulika.
Ewentualnie jak masz kaskędo kompletu MAG na przód również.
gutek281 A coś wspominałeś że ramkęplanujesz zmieniać, tylko nie pamiętam na jaką. Co przewidujesz?
Yogi pisze:Jak masz na hydraulike to kup
Jak nie masz floty na utrzymanie hydrauliki to kup mechaniczne
buhaha!!!!!
rzeczywiści tyle kabony potrzeba na utrzymywanie hydrauliki....
Z żółtym gutkiem nic nie robie od 5lat.
Kupa hajsooo za utrzymywanie!!
Jak nic z nim nie robiles to niezly dziecioł z Ciebie.
zycze dalej tyle szczescia i kolejnych 5 lat uzytkowania bez zadnego serwisu i wymiany przypadkowo urwanego kabla.
[s]
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
Jak juz kupywać to tylko hydrauliki bo mechanicznych niepolecam.!!! z hydraulicznych warto kupić Hayesa Compa , maga Formule evoluzione 9.5, Xtreme !Avidów niepolecam bo one lubią cieknąć! dalej to jeszcze wrto kupić: magura gustaw , hope m4 , m6 to chyba tyle ...
ajronmen pisze:Jak juz kupywać to tylko hydrauliki bo mechanicznych niepolecam.!!! z hydraulicznych warto kupić Hayesa Compa , maga Formule evoluzione 9.5, Xtreme !Avidów niepolecam bo one lubią cieknąć! dalej to jeszcze wrto kupić: magura gustaw , hope m4 , m6 to chyba tyle ...
Stary...kompletnie się nie znasz i nie masz pojęcia o tym co piszesz :/