tak,to prawda. unijne wymogi... koniec z ćwiartkami! zarządali od nas zmiany na pojemność 0,2L! debile! a tradycja?! co oni sobie myślą?! chyba będzie trzeba kupić kilka kartonów na pamiątke i wyciągać tylko w święta! co za czasy...
i pewnie 0,2 bedzie kosztowalo tyle co byla cwiartka... co pewnie i tak nie sprawi duzej roznicy bo alkohol (o ile sie nei myle) ma byc tanszy. Z picia wodki bylismy, jestesmy i bedziemy znani i nic tego nie zmieni... nawet jesli wprowadza tylko 0.1 to i tak damy rade :D POLAK POTRAFI...
moze daltego, ze europejczyk po 0.2 trzyma sie na nogach a po 0.25 juz pada na ryj? albo dlatego, ze polak po 0.2 nie wydmuchuje jeszcze okreslonej liczby promili na alkomacie i moze jezdzic samochodem :D
kurde ja tych praw unijnych nie rozumiem... cola moze byc w 0.33 co jest 1/3 a vodeczka nasza polska ukochana nie moze byc 0,25 czyli 1/4 tylko ma byc w o,2 czyli w 1/5 ( ale ze mnie matematyk!!:D ) co za roznica?? czyli co .. to te 0,5 to wogole nie w cipke.. nie pasuje.. bo ani to 2 * 0.2 anie 2*0.33 .. UNIE POSRALO... jeszcze zmiena butelke piwa na 0,4 ( bo to 2*0.2 ) a litro wodeczki na 0.99 ( bo to 3*0.33 ) ale rozkmina..:P
... i tak jak sie idzie na impreze to kupujemy zwykle od 0.5 wzwyż (do 4L włącznie ;-)).. a jak sie nie podoba, zawsze można kupić póki są ćwiartke, zutylizować zawartość i dolewać sobie z większej butli (jeśli chcemy kieszonkowy zestaw imprezowy :-) ).
....... ja niestety nie mam zadnych wspomnien ........ tylko raz w zyciu pilem inna wodke niz 0,5 litrowy bols .......... kiedys w czechach kupile jakies 0.7l i to nie bylo to
a cwiartki mnie nie obchodza bo zawsze kupuje 0.5l - moze to takie przyzwyczajenie bo kola w puszcze kosztuje 1.80 a w butelce 0.5l juz 2.30
i dlatego wole 0.5litra :D