problem z wielowpustem

szweri
Kontakt:

problem z wielowpustem

Post autor: szweri »

mam problema mam korbe hussefelta dh i zrobil mi sie luz na lewym ramieniu tylko ze to nie jest luz na boki bo srube mam dokrecona na chama i zaklejona lakierem ale luz w góre i w dół zakleilem poxipolem ale to nic nie dało strzela dalej troche dziwne ze jest luz ale jest nie wiem moze oddawal juz ktos taką korbe do reklamacji a jak tak to ile czekal na zwrot?? dzieki
zeby ramy nie pękały a amory nie dobijały
enjoy
Kontakt:

Post autor: enjoy »

To są uroki truvativów :]

Miałeś suport z tej samej firmy?
szweri
Kontakt:

Post autor: szweri »

tak suport byl w komplecie dh
zeby ramy nie pękały a amory nie dobijały
enjoy
Kontakt:

U mnie był taki problem, że śruba po maxymalnym dokręceniu nie dociskała korby a oś suportu lol... musiałem dać podkładke między korbe a suport no i wtedy było dobrze...tak jakby szerokość korby sie zmniejszyła...

i podziałało :]

na 2 tygodnie :/
[t][o][m]
Kontakt:

Post autor: [t][o][m] »

Bo "To są uroki truvativów :]" i tych jebanych ISIS'ow, nie znam wiekszej chu*ni niz te wielowypusty, one od nowosci maja luzy!! Jeszczenie nie zalozyles a juz mozesz byc pewny, ze korba bedzie miala luzy!! Nie znam nikogo komu ISIS wytrzymalby bez luzu dluzej niz tydzien!! Wyjatkowy chlam i syf, juz nie mowiac o tym, ze glupi pakiet kosztuje 129 zeta (najtanszy model!).

p.s. Nie wiem jak to sie ma do rzeczywistosci, jak rowniez moja wiedza techniczna nie potrafi tego zweryfikowac, ale rozmawialem ze znajomym, ktory jest obeznany z takimi tematami (Politechnika), ze taki patent musi bardzo szybko lapac luzy, bo jakies karby czy cos tam sa zbyt obiazone itd...
ciamek
Kontakt:

Post autor: ciamek »

Z tym ze karby wplywaja na luzy to sie nie zgodze. Teoretycznie jest to dobre rozwiazanie bo dzieki wielu rowkom sily rozkladaja sie rownomiernie i na wiekszej powierzchni. To prawda ze suport najtanszy kosztuje 129 pln, ale ja na takim jezdze 3 sezon na sztywniaku i wcale go nie oszczedzam. Ciekaw jestem ile suportow na kwardat by sie juz poddalo? ISIS nie jest zly, tylko wykonanie Truvativa pozostawia wiele do zyczenia. Czy ktos z uzytkownikow Race Face tez narzeka???

ciamek
[t][o][m]
Kontakt:

Post autor: [t][o][m] »

Dodam, ze dotyczy to rowniez wyrobow FSA... natomiast nie spotalem sie zlymi opiniami na temat Octalink'ow Shimano... czyzby potentat znowu wszystkich wyprzedzil?
enjoy
Kontakt:

Tom, najczęściej to jest wina źle dobranych suportów do korby... korby truvativa nie klinują się na suportach, a teraz mam jakąś prawie najtańszą korbe FSA na ISIS, suport z FSA pasujący pod wszystkie modele korb i nie wymieniłbym tego zestawu na żaden inny... chyba że na felta bmx pod mtb ^^

Truvativy saks, bez względu na model i cene bo wszystkie są robione z tego samego stopu alu chyba że coś sie zmieniło... nie ździwiłbym sie jak to by było alu z double wide'ów :D

Nawet suporty truvativa śmierdzą, bo szybko luzy łapią... a i najtańszy suport kosztuje 89, właśnie truvativa na kulkach.

Polecam ISIS, polecam FSA i tyle. Teoretycznie pod względem budowy ISIS musi być wytrzymalszy. I tak jest tylko trzeba dobrać suport do korby, tak jak producent to zaleca. Miałem Truvativa na suporcie FSA i mnie kurwica chwylała jak korba złapała 2cm luzy. Mam FSA i jest w ****.

Ci którzy nie wiedzą co i jak - milczeć.
FR__anek
Kontakt:

Post autor: FR__anek »

to jaki suport proponujecie dobrać do korby RPM Black Box[38T] ?? :>
Burning
Kontakt:

Post autor: Burning »

Modus na 4 maszynowkach za 99zl - pasuje u mnie idealnie
S> Tioga Factory DH 2.1 Pro (przod i tyl) <- 90zl/sztuka
FR__anek
Kontakt:

Post autor: FR__anek »

a dokładna nazwa tego suportu? albo jakiś link ze sklepu z tym suportem? z góry thx =]
Burning
Kontakt:

Post autor: Burning »

ja kupowalem ten support w Wawie w rowerowym na przeciwko Geanta na Plowieckiej.. to jest chyba VP Modus, ale glowy nie dam, modelu tez nie znam, ale sa 2 wersje - na 2 i na 4 maszynach, no i ten na 4 jest ciezszy, ale solidniejszy..
i tez mam BB DH 38 i jest idealnie (troche sie lewa odkrecala, ale LocTite pomogl)
S> Tioga Factory DH 2.1 Pro (przod i tyl) <- 90zl/sztuka
eman
Kontakt:

Post autor: eman »

no nie wiem...moich 2 kumpli i ja mamy zestawu Hussefelt + pakiet Truvativ od 4 miesięcy i żaden nie narzeka. a 4 kolo ma miesiąc i też jest ok. a łapię nieraz dable między koła ;) i dropy na płaskie. może tak jak ze wszystkim, zawsze trafi się bubel. a dodam że wkładałem korbe na ten smar co na niej był. ale fakt, że ostatnio trochę skrzypi. pożyjemy, zobaczymy.
http://www.wujekeman.republika.pl
pchlaa
Kontakt:

Post autor: pchlaa »

ludzie niektorzy narzekaja a inni chwala truvativy
ja mam, nie powiem zebym oszczedzal i sie trzyma. jezdze na nim juz prawie 8msc i wszystko jest w porzadku - nie ma luzow. jedyny minuus to byl na poczatku ze ciezko chodzil ale sie rozchodzil i jest wszystko ok
sikun jestes...
lankru
Kontakt:

Post autor: lankru »

Dokladnie :D To sa uroki truvatiwow :DD Ja mialem truvativa to odkrecala mi sie sruba w lewej korbie :D Ktoregos razu podczas zeskoku z murku nie wiem jakim cudem bo myslalem ze korbe z kwadratu to mozna zdjac tylko sciagaczem do korb :DDD ale w kazdym badz razie przy przycisniecie lewego pedala korba spadla mi z kwadratu :DDDDD(czytaj ://////////// bolało :D) Zaliczylem niezlego dropa na przednie kolo :D Na szczescie nic z amorkiem sie nie stalo a korbe to od razu sprzedalem dla jakiegos leszcza ktory jezdzi swoim rowerem tylko po to zeby pokazac ze go stac na taki rower :DDDD

:D
To życie i tak Cie opuści chłopak, więc odetchnij.. i tylko je kochaj:)
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

ja mam husslefelta i giga pipe dh. moze i go nie katuje, ale mi starcza w zupelnosci. a ludzie co narzekaja na isis niech sobie kupia korbe bmx :)
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
goRz
Kontakt:

Post autor: goRz »

no ja mam teraz Race-face korby i nie wiem jaki pakiet i w sumie jest OK. Od czasu do czasu trzeba dokręcić i tyle. Ale w sumie kiedyś jadąc na Truvativa korbach w pewnym momencie patrzę a tam co korba mi wisi pod butem (SPD) :)
"Hey ho lets go!"
szczur
Kontakt:

Post autor: szczur »

a ja mam suport vp modus za 99zl i korbe jakas tam proweel (czy jak to sie tam pisze) za 129 zeta ijest bardzo dobra dosyc ja katuje nawet i trzyma sie super zero luzow zadnych zgrzytow piskow tylko raz na jakis czas trza troszku dokrecic i jest spox :]
deeejot rusza czarne puyyytyyyyy......
mynh
Kontakt:

Post autor: mynh »

[quote="[t][o][m]"]... natomiast nie spotalem sie zlymi opiniami na temat Octalink'ow Shimano... czyzby potentat znowu wszystkich wyprzedzil?[/quote]
Niezupełnie, choc luzu nie ma strzela, po mocniejszym dokreceniu (prawidłowym) na ośmiu wypustkach pojawiaja sie pekniecia. Jesli siła jest tak duza że oski sie gną w sredniej jakości platformach, to cały układ przeskakuje na ww.
ODPOWIEDZ