Pomoc - chyba cos nawala w kompie

wookie85
Kontakt:

Pomoc - chyba cos nawala w kompie

Post autor: wookie85 »

No wiec tak problem albo z monitorem albo z karta graficzna :

- czasem nagle robi sie " mleko " na monitorze i jakibys ktos bialy lekki filtr nalozyl ( jak wylacze i wlacze monitor znika ! )
- drgania obrazu - to sie ostatnio dosc czesto zdarza
- przy wlaczaniu kompa czasem po odpaleniu i jak laduej sie win , czarny ekran :/ , robie restart i dalej juz ok , ( nie zawsze to sie dzieje )

Instalowalem na nowo sterowniki karty , sprawdzalem czy siedzi dobrze i jest ok w sumie. Komp ma jakies 3 lata ( w czerwcu minie ) , caosc chodzi prawei 10g dzien w dzien
www.mm-foto.pl
Jozan
Kontakt:

Post autor: Jozan »

moze ci sie cos "nadpala" temp wysoka moze tez przez overclocking...
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=2071386 SPRZEDAM !
GG:1560098
kopcik
Kontakt:

Post autor: kopcik »

no mi tez sie kiedys obraz trzesl;p ale przestal:D no ale nie wazne teraz cos sie znow mi sie jebie;/ wlacze kompa i za jakis czas sie zawiesza:/ no i chooj:/ dopiero jak mam wlaczona gre dave mirra freestyle bmx to jest git:D
wookie85
Kontakt:

ok fajnie masz ale nie o to tu chodzi ;p

Jozan nic nigdy nie bylo kombinowane ( jedynie dvd podlaczone ;] ) wiec jakby cos sie nadapalao juz by siadlo

slucham dalej :D
www.mm-foto.pl
Colossus
Kontakt:

Post autor: Colossus »

Moze po prostu monitor dogorywa?? Zamien (o ile masz mozliwosc) z kims monitor na pare dni i zobacz.
And even though I’ve come so far, I know I’ve got so far to go...
Jozan
Kontakt:

Post autor: Jozan »

Colossus to by mu zapenwe tecza sie pojawila ale nie wiadomo
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=2071386 SPRZEDAM !
GG:1560098
KuMiK
Kontakt:

Post autor: KuMiK »

pierwsze dwa objawy kierują podejrzenia na monitor, ewentualnie karta graficzna... trzeci - to już nie wiadomo...
ale drgania monitora rzeczywiścei zaczynają się pojawiac gdy kineskop dochodzi do kresu swoich dni :) ... sprawdź jeszcze czy kabel monitor-grafika jest dobrze wsadzony.

RZeczywiscie Dobrym sposobem byłoby podłączenie na jakiś czas pod inny monitorek - jak problem nadal to potem spróbowac inną grafikę :)
wookie85
Kontakt:

No wlasnie mam od kogos wziasc podlaczy :/

Samochodu nie mam i 2km z monitorem leciec mi sie nie chce za bardzo ;].

Kabelki sprawdzone byly.

Na moj gust to tez monitor ( chocby fakt ze wlaczenie , wylaczenie i jak pisalem " mleko " znikalo no i te drgania :/ ). Monitor w sumie chodzi juz dluuugo i nigdy nie mial usterek ciekawe czy to cos powaznego czy tylko pikus i da sie naprawic , cos czuje ze bede mial zabawy troche :/.
www.mm-foto.pl
Gryzon
Kontakt:

Post autor: Gryzon »

wiec wszystko wskazuje na monitor, moze to byc tez wina wylacznika chyba, ze go nie uzywasz, mozliwe ze kineskop siada jak juz wyzej bylo pisane lub elektronika...
http://www.chaser.nazwa.pl/galeria - wejdz i dodaj swoje zdjecie :)
Ktoś Nowy
Kontakt:

Post autor: Ktoś Nowy »

Napisz jaki monitor. W moim starym siadła pamięć ustawień. Za naprawę chcieli 130zł to kupiłem nową uzywke za tę cenę z 6miesieczną gwarą. Pozatym stary monitor u mnie chodził wiecej jak 10h na dobe - tak koło 14h i niestety wypalił się. A objawy były podonbne jak te, które opisujesz. Monitorem który poległ był LiteON jakiś 17" - syf na maxa.
http://www.pinkbike.com/photo/2662706/ na kili
za0_DR/FR
Kontakt:

Post autor: za0_DR/FR »

A próbowałem mozę ruszac gniazdem monitora przy grafice jak zaczyna się coś walić. Jeśli tak i przy ruszaniu coś się zmienia to masz albo walnieta grafe albo wtyk monitora.
Dam dupy za gar zimnej zupy....
wookie85
Kontakt:

AOC 17" z plaskim kineskopem - ogolnie w rodzinei jest taki 2 , byl ;p tez siadlo po jakism czasie , moj sie w sumie trzyma dluzej , 3 lata zero naprawa to i tak chyba niezle.

Jesli naprawa bedzie 100 zl to kupuje inny , zwlaszcza ze do pracy wiekszy mi sie przyda. Wlasnie co myslicie o kupowaniu uzywanego monitora od firmy ? Mam na mysli 21" , bodaj Samsunga widzialem z plaskim kineskopem w okolicy 250-300 zl , dawali nawet 3 miechy gwary ;].
www.mm-foto.pl
za0_DR/FR
Kontakt:

Post autor: za0_DR/FR »

Mam samsynga 19" SyncMaster 955DF i jest spoko, zero problemów od 3 lat. Zapamietuje ustawiania do każdego rodzaju gry czy prgogramu przy danej rozdzielczości i odświerzaniu. Także jak najbardziej polecam,
Dam dupy za gar zimnej zupy....
Wrona
Kontakt:

Post autor: Wrona »

wookie85, najlepiej zamień się na monitowy z kimś. Jak nie to na karty :) Sprawdź i potem coś kupuj/naprawiaj dopiero :)
enduromaster
Kontakt:

Post autor: enduromaster »

ja już bym się rozglądał za jakimś lcd, w robocie mam jakiś LG i miodzio, nic gału nie bolą, a co do tych objawów to kineskop się wypala
power of diesel
http://pl.youtube.com/watch?v=0qIBHg8NSLY&feature=related
wookie85
Kontakt:

Tzn no sprawdzic sprawdze , bo jak naprawa to 20-30 zl to wiadomo ze sie oplaci jeszcze. Ale z reguly tak nie jest ;].

LCD kosztuje sporo , a chce laptopa kupic bo na studia potrzebny wiec monitor jakis uzywany bedzie , a ze ceny 21" sa niskie to tym lepiej , bo do pracy mi sie przyda. Szczerze powiedziawszy woalbym jakby na dobre siadl ten moj , bede mial pretekst zeby od matki kasy wciagnac ;].
www.mm-foto.pl
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

LG Flatron F 700 P , na razie czarny ekran przy starcie wina mial tylko raz, ma 3 lata, chodzi 24/7 ( oczywiscie czasami na sleepie )

Drzal tez jakis czas temu, ale okazalo sie ze to wina nadlamanego pina w kablu! , wymienilem kabel i lekko drzal z innej meni - byla to wina za blisko ustawionej pompy wodnej.

Traz jest SI, jesli padnie to zamienie na taki sam :)
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
Coilerdh
Kontakt:

Post autor: Coilerdh »

NEC Fe750+ ma 4/5 lat działa conajmniej 10h dziennie i dalej kopie zad :)
sprzedam orzech Lazer ONE biały za 40 zeta, rozmiar L/XL stan idealny
kopcik
Kontakt:

Post autor: kopcik »

w sumie to tez mialem podobny problem z monitorem tez mi drgal:D ale moj monitor stio na biurku:p no i to jescze nic dziwnego chyba... biurko stoi pod sciana a za sciana jest lazienka a w lazience stoi pralka:D i jak pralka chodzila to monitor sie wtedy zaczol trzasc:D na szczescie pralke juz wymienilem i jest wszystko ok:D
ODPOWIEDZ