PRZEŻUTKA BEZ MANETKI,
PRZEŻUTKA BEZ MANETKI,
CZY da sie jakoś zamontować przeżutkę bez manetki ?? Żeby ja np śrubokrętem reguloać ?? Jak to zrobić ??
A można zna ktos jakies patenty gdzie mozna umieścić manetkę ?? (byle nie na kierownicy) mam manetkę alivio 2005 .. Da sie jakoś na sztycy /?
A można zna ktos jakies patenty gdzie mozna umieścić manetkę ?? (byle nie na kierownicy) mam manetkę alivio 2005 .. Da sie jakoś na sztycy /?
-
- Kontakt:
jak chcesz bez manetki to wstaw kawałeczek linki, od tego pokrętełka (tak żeby łeb linki się na nim oparł) do śrubki. Przeżutki można wtedy w zakresie jakichś 3-4 zmieniać bez śrubokręta, tak jest sporo szybciej. A śrubami zmienisz teżw zakresie 3-4 więc bezapelacyjnie wygrywa lineczka i pokrętełko. A jak już to manetkę na tylne widły. Ja na twoim miejscu bym zrobił te lineczkę, ustawił bieg na stałe na przełożenie w okolicy 36/16 lub 14 i zaczął tak jeździć. Na początku ciężko przywyknąć ale po dwóch dniach taki układ jest naturalny, a pomiesiącu tak kondycha nóg rośnie, że uch...:) sam tak robiłem, a potem pół roku z uśmiechem na singlu śmigałem...
pozdro 4 all
pozdro 4 all
Serwisuję repliki ASG. DOBRZE serwisuję ;-) .
GG:8899894
GG:8899894
-
- Kontakt:
KOXX Zgadza sie :)
Nie mam dobraj foty, ale mam kumpla fote i widac manetke na tylnym trojkacie, zrobil to samo co ja... http://i4.photobucket.com/albums/y127/n ... C02308.jpg
Jeszcze dla ciekawostki dodam, ze zawsze mialem problem z napedem... wiec mam tylko 2 przelorzenia i dalem lancuch od bmxa :D wszystko dziala dobrze i mocne jest, rzadnych problemow :)
Nie wiem czy to jest dobre miejsce na manetke, bo czesto zahacze nogawka albo butem i mi sie zmnieja przelozenie w trakcie jezdy do tylu...
Nie mam dobraj foty, ale mam kumpla fote i widac manetke na tylnym trojkacie, zrobil to samo co ja... http://i4.photobucket.com/albums/y127/n ... C02308.jpg
Jeszcze dla ciekawostki dodam, ze zawsze mialem problem z napedem... wiec mam tylko 2 przelorzenia i dalem lancuch od bmxa :D wszystko dziala dobrze i mocne jest, rzadnych problemow :)
Nie wiem czy to jest dobre miejsce na manetke, bo czesto zahacze nogawka albo butem i mi sie zmnieja przelozenie w trakcie jezdy do tylu...
Lubie przeszkody,ktore nie byly budowane z mysla o jezdzie na rowerze
STREET to tylko BMX
STREET to tylko BMX