jak kto woli w enduro
jak kto woli w enduro
witam
pam takie pytanko do wszystkich którzy jeżdzą w enduro lub tego prubowali. na jakiej wysokości mieliście siodełko, tak by prostować noge w kolanie podczas pedałowania czy nizej. wiadomo ze jak prostujemy kolana mnie je meczymy lecz warto by mniec siodło nizej podczas zjeżdzania z górek (ostrego zjeżdzania) prosze o nie bluzganie i wypowiedzenie sie na ten temat.
pozdrawiam wszystkich
pam takie pytanko do wszystkich którzy jeżdzą w enduro lub tego prubowali. na jakiej wysokości mieliście siodełko, tak by prostować noge w kolanie podczas pedałowania czy nizej. wiadomo ze jak prostujemy kolana mnie je meczymy lecz warto by mniec siodło nizej podczas zjeżdzania z górek (ostrego zjeżdzania) prosze o nie bluzganie i wypowiedzenie sie na ten temat.
pozdrawiam wszystkich
Nie no-temat nawet dobry.Nie wiem jakie macie trasy.W poznaniu,za miastem,jest dosyć płasko-ale jak się wyskoczy to może zaboleć.W moim przypadku to jak dojade do większych dropów to oczywiście obniżam.To trudne pytanie,bo trasa się zmienia szybko.Trzeba iść na kompromis-nigdy nie mam wyprostowanych nóg w czasie pedałowania na trasie ENDURO,ale po kilku skokach to nie żałuje.
www.forumrowerowe.com
fa2iHmm zalezy od traski zawsze sobie ustawialem siodelko przez tym gdzie beda jechac albo na jakichs postojach. Teraz mam zacisk na sruby, a szkoda mi kasy na jakis inny wiecu stawie tak zeby miec maxymalnie wyprostowana noge przy mozliwosci odchylenia sie za siodelka bez urywania sobie jajek.
Ssij pento
jest zacisk ...po to go wymyslili zeby sobuie regulowac:D ja tak zawsze jezdizlem po górach..ze pod gore wysoko a z fgory na samym dole...przeciesz enduro to zabawa,...ma sie na takie cos czas....zreszta ja kiedys w korbielowaie na wysciugu cc znizylem se siodlo na zjazd...lol :D
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20382844