DURO 2006 ?? dobry na poczatek??

Hiro
Kontakt:

DURO 2006 ?? dobry na poczatek??

Post autor: Hiro »

siemano
chciałem sie poradzic w sprawie amorka na sam poczatek jak sami wiecie zabawa jest dosc droga czy duro wystarczy na podstawowa nauke "extremalnej jazdy" :D:D:D:D

*bez smiechow panowie :P
froger34
Kontakt:

Post autor: froger34 »

O duro juz było i to dużooooooooooooooooooooooooooooooooooo :)
Hiro
Kontakt:

heh no spoko ale oszczedz mi zachodu z szukaniem :P:P i napisz jak myslisz :D
niech moc bedzie z toba .::26'::.
wiatrak
Kontakt:

Post autor: wiatrak »

jak do "extremalnej jazdy" :D:D:D:D kupuj odrazu
baloon21
Kontakt:

Post autor: baloon21 »

Witaj
widze ze jesteś na tym forum nowy :) Tutaj masz funkcje wyszukaj : http://dh-zone.com/forum/search.php
wpisujesz duro i ci znajduje z 300 topiców o duro, jak pracuje itp. A tak odpowiadając na twoje pytanie to tak duro na początek jest najlepszy tym bardziej jak nie masz dużo kaski. Ma on zajebistą cene do sprzętu jak dla tej klasy :)
Stanik
Kontakt:

Post autor: Stanik »

Chodzi mułowato, wolno ale dobić go wcale nie jest az tak trudno. Regulacje działają słabo. Jeżeli dopiero zaczynasz to bedzie ok. Jak zaczniesz już ostrzej jeździć to radziłbym zmienić na jakiegoś Marcoka, Manitou czy RockShoxa. Nie montuj do niego większej tarczy niż 180mm. Dość szybko łapie luzy ale jeszcze nie jest az tak źle. Mi pękł na goleniach, koledze korona, ale napoczatek napewno wystarczy.
http://sstanikk.pinkbike.com/album/Freeride/
lizzard king
Kontakt:

Post autor: lizzard king »

jak umiesz jezdzic, to ci wystarczy. jak nieumiesz (a tak jest zapewnie w twoim przypadku) bedzie ci sie cos psuc, najpierw pojdzie tylnie kolo, pozniej hamulce a na koncu amor :P

~ tydzien jazdy i musisz kupowac nowe kolo/nowy amor

powiedz tez co jezdzisz.......................
Stanik
Kontakt:

Post autor: Stanik »

lizzard king mi 8 miesięcy wytrzymał :P a jeszcze nie jezdze super i walne amorem. Dotego od 5 miesięcy miałem włożonego BlackBoxa. Rok mu powinien wytrzymac :P
http://sstanikk.pinkbike.com/album/Freeride/
lizzard king
Kontakt:

Post autor: lizzard king »

a mi wytrzymal... niech policze... mysle, ze rok z kawalkiem? :D
a jezdze calkiem "ostro" ze tak powiem i niektore osoby dziwily by sie, ze jeszcze go nie zlamalem.

nei wiem czy peknie, bo mialem juz pare przpadkow, gdzie powinien peknac. mam tarcze 200mm z grimeca i 100kg (moze wiecej?) kolega robiac endo jeszcze go nie zlamal, wiec mysle, ze i ja go przy endo nie polamie.

dropow jako takich nie latalem, ale te do 180cm nie lamaly duro. to byly murki, czyli, ze lecialo sie na plaskie.

ciekaw jestem w jakiej sytuacji moge go zlamac. chyba tylko walac bokiem przy 360.....
Hiro
Kontakt:

heh dual i dirty taka jazda mnie interesuje ale hmm...mam nadzieje ze na opanowanie hopek ten duro wystarczy ;D z tego co widze nie jest to amortyzator wysokich lotow :D
niech moc bedzie z toba .::26'::.
CesasH21
Kontakt:

Post autor: CesasH21 »

no ja ci zdecydowanie nie polecam duro ... tymbardziej na poczatek gdzie jest wuchta niedolotow i amor ostro dostaje po dupie ... dozbieraj troche kasy za 500 - 600 zł kupisz juz Dirt Jupera III ! Wiem co pisze bo mi po 4 miesiacach pękła korona ... i to przy abu ... NIE POLECAM ! A DJ'ke dorwiesz napewno w takiej cenie bo sam ostatnio za 560zł sprzedawalem ... Pozdro !
:] Bike4EvEr !
ODPOWIEDZ