SCYZORYK - zestaw narzedziowy.

> Zielony <
Kontakt:

SCYZORYK - zestaw narzedziowy.

Post autor: > Zielony < »

Witam
Tak sie zastanawiam nad kupnem takiego scyzoryka, zeby mial wszystkie niezbedne narzedzia, w tym skuwacz najlepiej do lancycha bmx i moze lyszki do opon, ale nie musi...

Jakie polecicie, najlepiej nie drogi, albo moze byc drozszy ale taki wysokiej jakosci i najlepiej maly, poprostu dobry.

To piszcie czego uzywacie i czy jestescie zadowoleni itp. mozecie tez jakims linkiem zapodac.

Z gory dzieki
pozdro :)
Lubie przeszkody,ktore nie byly budowane z mysla o jezdzie na rowerze
STREET to tylko BMX
bloszek
Kontakt:

Post autor: bloszek »

Witam,
od kolegi pożyczyłem taki "scyzoryk" firmy BBB. Uważam że solidnie jest wykonany... Aczkolwiek na taką zabawke musisz poświęcić jakieś 80 zł.
Scyzoryk miał:
Mały nożyk
Klucze Imbusowe do 8 mm chyba.
Skuwacz do łańcucha
klucze płaskie w formie takich "blaszek" jedna wyglądała jak łyżka.
Śrubokręt płaski i krzyżak.

Pozdrofka
GG 3891303 www.bike-team.kwidzyn.pl
duffs
Kontakt:

Post autor: duffs »

Osobiście używam scyzoryka firmy TCM ale kupiłem go w Niemczech.Jakość naprawde bardzo dobra nic sie nie łamie wszystko ok.Ale nie wiem czy jest on dostepny w Polsce ale jeżeli tak to polecam.
Rower
Kontakt:

Post autor: Rower »

http://www.rowery-testy.bloog.pl/ tu jest jeden test :P:)
:)
konex
Kontakt:

Post autor: konex »

Moim zdaniem kupowanie takiego multitoola to bezsens. Jest to nie wygodne w użytkowaniu, klucze pomnijeszone i się nie sprawdza. Najlepsze są takie podstawowe Park-toole na przykład albo jakies Gorilla. Większość serwisówużywa właśnie takich, są proste i niezawodne.
A z rozkuwacza naprawde często nie korzystasz.. blaszki w formie łyżek, po co ?? mały nożyk...hahaha
zastanówmy się po co...
ata_jg
Kontakt:

Post autor: ata_jg »

konex popieram, jak nie musisz mieć narzedi zawsze przy sobie to lepiej kupić jakiś zwykły zestaw potrzebny narzędzi - wyjdzie wygodniej(ciężko sie posługiwać kluczem który ma wielkość 3 razy mniejszą od zwykłego) i taniej
Sprzedam sprężyę 850 lbs dł 115 mm,mostek Hussefelt 40mm
Ajz
Kontakt:

Post autor: Ajz »

konex ata_jg święte slowa. Takie multitoole to dobre na wielokilometrowe maratony gdzie kazdy gram sie liczy... ja osobiscie chyba bym kurw**y dostal mając zrobic cos takimi narzedziami zabawkowymi rodem z kinder niespodzanki. Osobiście nie rozstaję sie z moją skrzynką na narzędzie gdzie mam doslownie wszystko czego potrzebuje.
Wiem ze skrzynki ze sobą wozić niesposob ale najwazniejsze narzedzia dobrze spakowane wcale nie ważą i nie zajmują tak wiele.
Wiktor
Kontakt:

Post autor: Wiktor »

Taki mini zestaw docenia się 60 km od domu gdy coś nawali w rowerze ( np pęknie łańcuch) a w około nie ma żywego ducha. Wiadomo, że nie będą to klucze Park tool-a ,ale w takiej sytuacji lepsze to niż nic. Polecam niemiecką Sigmę.
http://www.forumrowerowe.pl/forum/index.php
karwos
Kontakt:

Post autor: karwos »

pedros robi fajne scyzoryki i daje dozywotnia gware. nie polecam za to kluczy topeak. zlamalem lyzke do opon, wygialem ampul 8 i wyrwalem klucz od dokrecania sworznia w rozkuwaczu lancucha, poza tym po deszczu zaczal rdzewiec. szkoda kasy.
konex
Kontakt:

Post autor: konex »

karwos Też niestety ale mój topeak się uszkodził. Posiadałem taki model za 49zł. Dość podstawowy, same ampule (imbusy) + śrubokret płaski i gwiazdka.
Byłem bardzo zadowolony, służył mi w pracy około 5 miesięcy, póki nie wziąłem się do odkręcania trochę zapieczonej śruby w mostku..w dziecięcym rowerku ;P
"Piątka" pękła i klucz złamany, ten najwazniejszy...;/
Dzisiaj chciałem upiłować to złamanie i jest zrobione z tak twardego i sztywnego materiału że złamałem zmęczone ostrze w brzeszczocie..ee
Dzięki tej twardości klucze się nie obrabiały, ale za to jak widać pękają od sztywności.
Pozdrawiam.
pepikDH^
Kontakt:

Post autor: pepikDH^ »

BBB jest spoko gdyby nie fakt że po dwuch latach urzytkowania ściągło mi gwint przy rozkówaczu łańcucha(tak to jest jak sie łączy stalowy wzmacniany wyciskacz z aluminiowym korpusem:/ ) i płaski klucz pękł ale to trochę z mojej winy
pozatym to git,imbusy twarde i można urzywać plastikowej zakładki jako łyżki do opon
karol.fr
Kontakt:

Post autor: karol.fr »

konexAjzata_jg a ja mam zupełnie zdanie. Nie wiem jak jest naprawde ale wydaje mi sie że> Zielony <ma w domku zestaw wszsytkich narzedzi jakie mu sa potrzebne w "odpowiednim" rozmiarze a taki scyzoryk potrzebny mu jest żeby go zabierac ze sobą. Sam tak mam z reszte ze bez 4 podstawowych imbusów nie wsiadam na rower i tez mi sie to wydaje uciązliwe a taki scyzoryk by załatwił sprawe.
http://www.pinkbike.com/photo/6739274/
Paul
Kontakt:

Post autor: Paul »

http://www.skiteam.pl/?off=lato&open=of ... roduktu=62

Ja mam ten klucz, dostałem go z rowerem, używam blisko rok - opinie? poległ rozkuwacz (urwały się ząbki które trzymaja łańcuch) ale mysle ze to moja wina była bo krzywo złapałem łancuch. Poza tym wytrzymuje wszytsko co nim robiłem a robie nie mało, co chwila coś przykręcam zdecydowanie go polecam mimo wysokkkiej ceny.
ODPOWIEDZ