jak serwisowac Dj 3 2004???
jak serwisowac Dj 3 2004???
Czym czyscic amorek ?
chodzi mi o golenie . Silikonem w spreju zcy teflonem??
Jakiej pompki uzywacie nieorginalnej?
Nie moge go niczym napomopwac!!!
Ile bar mozna go pompowac???
Co ile olej wymienic i na jaki???
chodzi mi o golenie . Silikonem w spreju zcy teflonem??
Jakiej pompki uzywacie nieorginalnej?
Nie moge go niczym napomopwac!!!
Ile bar mozna go pompowac???
Co ile olej wymienic i na jaki???
-
- Lokalizacja: Wszechswiat-->Ziemia-->Europa-->Polska-->Zabrze-->Makoszowy
- Kontakt:
Tartan :)
odpowiem ci na kilka pytan :).
Czym czyscic golenie...silikonem czy smarem z teflonem :) - powiem ze oba te preparaty bardzo dobrze nadaja sie do tego...ja uzywam i tego i tego (po zakupie amora konserwuje uszczelki, sprayem sylikonowym)...a potem czyszcze szmata i leje albo teflonku albo silikonu :) (tak jakos sobie wymyslam ze CZAS NA TO :P ). Ale Oba szczerze polecam. I NIE UZYWAJCIE wd 40 :P ani cx 80 ani niczego podobnego :P.
Ja uzywalem popmpki oryginalnej tzn do amorow :) innymi ciezko dojsc do wentyli i ciezko dac dobra ilosc powietrza !! (ale na chama da sie napompowac...tylko poszukaj odpowiednich koncowek do tego (mozna dostac w sklepie rowerowym-przynajmniej u nas :] )
Ile bar.......to zalezy ile wazysz :) Wiece info na temat ILE BAR znajdziesz
http://www.marzocchi.com/template/listS ... K&Sito=mtb
Tutaj (sciagnij instrukcje i na samym kncu jest napisane ile do jakiej wagi)
Ja olej wymieniam do .....jak mi sie zachce ale zazwyczaj 6 miesiecy :) (ale starego nie wywalam tylko odkladam zeby opadly syfy i odciagam dobry olej)...tak oszczedzam :).
A jaki...no to standard w marcokach jest Motorex sae 7,5 (lepkosc)
Ale polecam tez Finish line (bardzo drogi)..,Castrolka.
No i jeszcze sie znajdzie pare (ale ofgolnie olej do amorow ciezko dostac :/.
No to koncze Pozdrawiam
odpowiem ci na kilka pytan :).
Czym czyscic golenie...silikonem czy smarem z teflonem :) - powiem ze oba te preparaty bardzo dobrze nadaja sie do tego...ja uzywam i tego i tego (po zakupie amora konserwuje uszczelki, sprayem sylikonowym)...a potem czyszcze szmata i leje albo teflonku albo silikonu :) (tak jakos sobie wymyslam ze CZAS NA TO :P ). Ale Oba szczerze polecam. I NIE UZYWAJCIE wd 40 :P ani cx 80 ani niczego podobnego :P.
Ja uzywalem popmpki oryginalnej tzn do amorow :) innymi ciezko dojsc do wentyli i ciezko dac dobra ilosc powietrza !! (ale na chama da sie napompowac...tylko poszukaj odpowiednich koncowek do tego (mozna dostac w sklepie rowerowym-przynajmniej u nas :] )
Ile bar.......to zalezy ile wazysz :) Wiece info na temat ILE BAR znajdziesz
http://www.marzocchi.com/template/listS ... K&Sito=mtb
Tutaj (sciagnij instrukcje i na samym kncu jest napisane ile do jakiej wagi)
Ja olej wymieniam do .....jak mi sie zachce ale zazwyczaj 6 miesiecy :) (ale starego nie wywalam tylko odkladam zeby opadly syfy i odciagam dobry olej)...tak oszczedzam :).
A jaki...no to standard w marcokach jest Motorex sae 7,5 (lepkosc)
Ale polecam tez Finish line (bardzo drogi)..,Castrolka.
No i jeszcze sie znajdzie pare (ale ofgolnie olej do amorow ciezko dostac :/.
No to koncze Pozdrawiam
www.lancomp.pl -> Wszystko do Komputera
-
- Kontakt:
w sumei do amorow pompuje sie bardzo malo !!!
sa to amory niskocisnieniowe :P
Ja do swojego pompowalem hemmmm z tego co pamietam 28 psi :)....(jak dobrze pamietam)...ale w 95% tak :).
Ale dj e maja sprezyne w srodku..a. powietrze jest tylko asysta wiec na 100% to jest prawda :)
sa to amory niskocisnieniowe :P
Ja do swojego pompowalem hemmmm z tego co pamietam 28 psi :)....(jak dobrze pamietam)...ale w 95% tak :).
Ale dj e maja sprezyne w srodku..a. powietrze jest tylko asysta wiec na 100% to jest prawda :)
-
- Kontakt:
Oczywiscie dla ciebie jest tabela 20 dla sprezynowcow...bo tak naprawde jak jzu pisalem sprezyny amortyzuja a powietrze jest w asyscie :)...JA POLECAM BARDZO MALO POWIETRZA (albo wogole i wiecej oleju). bo te powietrze w sprezynowcach zle wplywa na ich charakterystyke :).
maxymalne ciśnienie do marcoka to wedłgug tejże instrukcji , jak i instrukcji w książce serwisowej , to 4,5 bara (dla amorów powietrznych), ja pompuje 2,5 , i amor jest bardzo twardy , bo tak według mnie jest najlepiej , 1 bar to tak mała ilość powietrza ze nic nie daje , jak ktoś chce sprawdzić , to jest tabelka. Amor powietrzny od spreżynowego niczym oprócz braku sprężyn sie nie różni , więc ciśnienie mozna regulowac jak sie chcesz , teraz mam ok 0,5 bara i jest fajnie , mięciutko
www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=219185