Mój kumpel miał to samo , skakał na przednim kole - od tego pęka kiera , mostek i główka ramy... jak już mu się udało to starzy się rozmyślili - "jeżeli jeździsz tak że pękają ramy , to lepiej zacznij uprawiać bardziej bezpieczny sport".
riva haha dobre :] ale go zrobili rodzice. I mieli racje. Trzeba być pojebem żeby specjalnie psuć rame. To jakbyś wyrzucał kase w błoto. Lepiej pogadać z rodzicami: Słuchajcie chciałbym nową ramke bo ta się nienadaje/może niedługo ulec zniszczeniu przez co wyląduje w szpitalu. I było by lepiej dla was i dla mnie jeżeli miałbym nową-lepszą rame która będzie bezpieczna. Starą sprzedam i zarobie troche na tym dodacie mi reszte i kupie nową i ble ble ble ble (wymyśl coś sam :P)
Moim zdaniem to będzie lepszy sposób niż oszukiwanie starszych. Bo jak się dokapują że to specjalnie zrobiłes to może być cienko.
picollo pisze:pytam bo starzy kupiąmi nową rame jak połamię starą
Chlopie, chyba zartujesz. Nie bede nazywał tego co chcesz zrobic bo musialbym zacząć sie "brzydko" wyrażać. Jesli masz zamiar ją polamac oddaj lepiej komus kto nie ma kasy, a chcialby taką ramę mieć. ALbo zrob tak jak mówi kolega "model3100". To co masz w planach jest absolutnie niepowazne... mi osobiscie byloby glupio zadac takie pytanie na forum. To sa pieniadze, ktore Twoi rodzice musieli zarobic i na nie pracowac (jestem tego na 99% pewien, bowiem gdybys sam na tą rame zarobil nigdy bys nie napisal swojego posta)... zastanów się wiec raz jeszcze i nie pisz nigdy takich postów.
Hmm jedyne faktycznie sensowne rozwalenie ramy dla mnie bylo by gdyby mi sie konczyla gwara w firmie, ktora na 100% mi ja uzna. A tak jak inni pisza pogadaj ze starymi.
o Typie ! ... chyba najgłupszy temat jaki widziałem !!! o stary ... miazga . Sprzedaj tą ramke co masz teraz ... i dozbieraj do czegoś nowego :/ ew. wyciągnij różnice od starych ... a jak juz chcesz być totalnym kretynem bo na takiego sie zapowiadasz to zdaj się na swoją kreatywność ... młotek ,siekiera , DŁUTO i te sprawy.