Rowerek na NS Bitch
Rowerek na NS Bitch
rama: NS Bitch (różowy) --nowy 750
obręcze: 2X DC MX-8 24' -- nowe 240
szprychy: 2X DT Champion (czarne) -- nowe 140
piasty: NS Coaster SS i Novatec(maszyny)-- nowe 70 i 180
widelec: DJ I 2003 (110-130mm)-- lekko uzywany 900
kierownica: FSA FR 330 -- l. uzywka 80
mostek: FSA DH-300 -- l. uzywka 120
klamka: shimano stx-rc -- mam ze starego bika
hamulec: hayes MX-2 200mm -- uzywka 140
opony: 2X Nokian XXX 2.35 24'-- nowe 250
sztyca+zacisk: Da Bomb post dalux -- uzywka 30
rączki: Lizard Skins Moab-On -- gratis
siodełko: Earth Works Couch -- nowe 80
łańcuch: Shimano XT -- nowy 60
korby+suport: Truvativ Hussefelt + Giga P. DH -- nowe 350
pedały: DMR V8 -- mam ze starego bika
stery : Tioga ACC -- mam ze starego bika
Jestem w trakcie składania, co mógłbym zamienić a może na czym zaoszczędzić? Mam zamiar jezdzic w kolejnosci street, dirt, lekki fr. Z góry dzieki.
obręcze: 2X DC MX-8 24' -- nowe 240
szprychy: 2X DT Champion (czarne) -- nowe 140
piasty: NS Coaster SS i Novatec(maszyny)-- nowe 70 i 180
widelec: DJ I 2003 (110-130mm)-- lekko uzywany 900
kierownica: FSA FR 330 -- l. uzywka 80
mostek: FSA DH-300 -- l. uzywka 120
klamka: shimano stx-rc -- mam ze starego bika
hamulec: hayes MX-2 200mm -- uzywka 140
opony: 2X Nokian XXX 2.35 24'-- nowe 250
sztyca+zacisk: Da Bomb post dalux -- uzywka 30
rączki: Lizard Skins Moab-On -- gratis
siodełko: Earth Works Couch -- nowe 80
łańcuch: Shimano XT -- nowy 60
korby+suport: Truvativ Hussefelt + Giga P. DH -- nowe 350
pedały: DMR V8 -- mam ze starego bika
stery : Tioga ACC -- mam ze starego bika
Jestem w trakcie składania, co mógłbym zamienić a może na czym zaoszczędzić? Mam zamiar jezdzic w kolejnosci street, dirt, lekki fr. Z góry dzieki.
...
Łancuch juz mam, jak sie ten rozwali wezme inny, nie znam sie na korbach bmx ale jak bede jezdzil w fr(mam 2 komplet kół 26') to rozsttaw zebatek by sie nie zgadzal. Klamka avid fr 5 przy mojej to jest maksymalny szit, kumpel ma taka i to do piet nie dorasta stxowi. A co do amora to ten DJ ma regulacje tlumienia powrotu, teflonowe golenie i tlumiki SSVF i kosztuje prawie tyle samo co dj 3 2005.
...
-
- Kontakt:
pisalem poprzeniego posta ale nie przyjeło;/
hamulce mx-1 tańsze, inna sztyca bo ta droga w chooj, kiera i mostek nie wiem co to za model, mzoe lepiej cos z ns'a oponki k-rad albo holy rolller bo na xxx nie pojeżdzisz w terenie, obrecze?? po co duncony(halo combat) kumplowi sie z tylu 24 cali gnie jak mokra szmata, vuelta albo mamoth albo dm 24, rączki to te gówna za 100zł?? buhaha wez da bomb holy shit albo authory jak chcesz skrecane. siodlo velo to to samo co eathworks a tylko placisz wiecej.
a za to co zaosczedzisz bym cos kupil albo dolozyl do amorka.
pozdro.
hamulce mx-1 tańsze, inna sztyca bo ta droga w chooj, kiera i mostek nie wiem co to za model, mzoe lepiej cos z ns'a oponki k-rad albo holy rolller bo na xxx nie pojeżdzisz w terenie, obrecze?? po co duncony(halo combat) kumplowi sie z tylu 24 cali gnie jak mokra szmata, vuelta albo mamoth albo dm 24, rączki to te gówna za 100zł?? buhaha wez da bomb holy shit albo authory jak chcesz skrecane. siodlo velo to to samo co eathworks a tylko placisz wiecej.
a za to co zaosczedzisz bym cos kupil albo dolozyl do amorka.
pozdro.
24 Bicycles Le Toy 4
Manitou Travis
24 cale
http://www.pinkbike.com/photo/1637670/
Manitou Travis
24 cale
http://www.pinkbike.com/photo/1637670/
-
- Kontakt:
i ja bym wzią korbe recorn cobra http://allegro.pl/item101743788_reborn_ ... _dual.html
http://www.pinkbike.com/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=106091
Re: Rowerek na NS Bitch
Ja bym to widział tak:
rama: NS Bitch (czarna - oszczedzasz 100zł na inne czesci)
obręcze: 2X DC MX-8 24' (spoko)
szprychy: 2X DT Champion (srebrne - kolejne 70zł zaoszczedzone)
piasty: NS Coaster SS i jakaś piasta 20mm przód (140-200zł)
widelec: RS PIKE
kierownica: FSA FR 330 [przypuszczam że jusz masz?]
mostek: FSA DH-300 [przypuszczam że jusz masz?]
klamka: Shimano 525/535 hydraulik
hamulec: Shimano 525/535 hydraulik
opony: 2X Kenda K-Rad
sztyca+zacisk: Accent 2 śruby + zacisk dostajesz z Bitchem
rączki: Polecam Tiogi Eyeball MTb
siodełko: Earth Works (wybrałbym rocker) ale z racji tego że nie lubie siodeł BMX. kwestia gustu, bo w sumie do streetu pewnie bardziej couch.
łańcuch: Sram pc-48
korby+suport: Truvativ Hussefelt + Giga P. DH
pedały: NS leg eaters
stery : FSA THE PIG
rama: NS Bitch (czarna - oszczedzasz 100zł na inne czesci)
obręcze: 2X DC MX-8 24' (spoko)
szprychy: 2X DT Champion (srebrne - kolejne 70zł zaoszczedzone)
piasty: NS Coaster SS i jakaś piasta 20mm przód (140-200zł)
widelec: RS PIKE
kierownica: FSA FR 330 [przypuszczam że jusz masz?]
mostek: FSA DH-300 [przypuszczam że jusz masz?]
klamka: Shimano 525/535 hydraulik
hamulec: Shimano 525/535 hydraulik
opony: 2X Kenda K-Rad
sztyca+zacisk: Accent 2 śruby + zacisk dostajesz z Bitchem
rączki: Polecam Tiogi Eyeball MTb
siodełko: Earth Works (wybrałbym rocker) ale z racji tego że nie lubie siodeł BMX. kwestia gustu, bo w sumie do streetu pewnie bardziej couch.
łańcuch: Sram pc-48
korby+suport: Truvativ Hussefelt + Giga P. DH
pedały: NS leg eaters
stery : FSA THE PIG
dopisalem co po jakich cenach mam lub moge miec, (wszystko legalnie). No ja mysle ze bedzie ładny, nie wiem czy bardziej sie nie moge doczekac na nim posmigac czy go ujzec:) A co do PawianBiker to po wstawieniu przeze mnie cen troche twoje rady chyba by sie zmienily.
Hydrauliki do streetu? To ma smigac a nie szpanowac, a co do Leg eatersow to 2 kumpli pogieli Oski w modelach 04 i 05.
A jak Ci sie smiga na twoim bajku maNS1??
Hydrauliki do streetu? To ma smigac a nie szpanowac, a co do Leg eatersow to 2 kumpli pogieli Oski w modelach 04 i 05.
A jak Ci sie smiga na twoim bajku maNS1??
...
DMR-y są fajne i rewelacyjnie trzymają ale luzy w nich to masakra...korzem pisze: Hydrauliki do streetu? To ma smigac a nie szpanowac, a co do Leg eatersow to 2 kumpli pogieli Oski w modelach 04 i 05.
Co do hydraulików to dokładnie tak jak mówisz... To ma śmigać a nie szpanować, także 203mm MX2 to bezsensowny wielki spiner. Zniszczy się w streecie, tarcza się pognie. Shimano przy tarczy 160mm ma lepszą modulacje, możliwe nawet że większą siłe a cena wyjdzie porównywalna.
Co do LE nic takiego nie słyszałem.
o tym 2006 z gwarancja, to jest tak ze taki Gosciu sie kiedys na forum oglaszal i on sprowadza te ramy od producenta, tylko trzeba sie w kwietniu bylo do niego zglaszac.
Co do hamulców, juz jednego hydraulika rozwalilem, i mialem 525 juz, wiec duza tarcza na tyle ktora ma nie modulowac a dobrze lapac np. do abbubaca. Najlepiej na razie sie sprawdzala
Co do hamulców, juz jednego hydraulika rozwalilem, i mialem 525 juz, wiec duza tarcza na tyle ktora ma nie modulowac a dobrze lapac np. do abbubaca. Najlepiej na razie sie sprawdzala
...
Ej co jest grane ze wszyscy Pike'a polecaja?? Widelec All Mountain/4x itp a na street i Fr? Mialem stycznośc z kilkoma... Miękkie to w piździec i jak na "skakanie" regulacje typu Motion Control czy skoku są poprostu bezsensowne bo na 140mm mozna go bardzo łatwo dobić... Jak ktos sie ściga na 4x DOBRA niech bierze ale do mordowania Street/FR cokolwiek inneg niz RS. Czemu ludzie Stance'ów nie kupują? Bo co schodzi oksyda z goleni i nastolatki sie nie moczą na ich widok? No ludzie...
http://tablica.pl/oferta/rama-specialized-big-hit-fsr-1-rozmiar-m-stan-bdb-ID2AUgz.html#60bfe7734a;r:;s:
Pedro 47 ja polecam bo jeździłem na nim i mi bardzo przypadł do gustu, jeździłem chwile również na Stancie ale jego praca wogóle mi nie odpowiadała. pike-a nie dobijałem i nie był wcale taki miekki, choć spotkałem się z takimi opiniami. Myślę jednak że jest to spowodowane tym że w Polsce każdy oczekuje od razu widelca dobranego pod siebie. A tak nie jest, trzeba się liczyć z ewentualnymi zmianami oleju, sprężyn (na twardsze/mieksze) itp.
a co do zastosowania to moim zdaniem jest to również amor do streetu i dirtu jak najbardziej. a w zasadzie jest tak uniwersalny że znajdzie zastosowanie niemal w każdej dyscyplinie.
a co do zastosowania to moim zdaniem jest to również amor do streetu i dirtu jak najbardziej. a w zasadzie jest tak uniwersalny że znajdzie zastosowanie niemal w każdej dyscyplinie.
korzem radziłbym Ci uważać na tego gościa bo te ramki jakoś podejrzanie tanio sprowadza a jak jeszcze chce przedpłate to pewnie jakiś krętacz weźnie zaliczke i Cie wykręci. No chyba znasz go osobiście.
Jak wiesz że jest legalny i nie chce zaliczki tylko możę wysłac pierw ramke za pobraniem to zapytaj go czy by nie sprowadził ramki czarnej jak tak to kiedy i za ile.
P.S Złożyłem zamówienie w Ns'ie na czarną za 890zł ale jeszce 2 tygodnie musze czekać bo dopiero lecą do polski.
Jak wiesz że jest legalny i nie chce zaliczki tylko możę wysłac pierw ramke za pobraniem to zapytaj go czy by nie sprowadził ramki czarnej jak tak to kiedy i za ile.
P.S Złożyłem zamówienie w Ns'ie na czarną za 890zł ale jeszce 2 tygodnie musze czekać bo dopiero lecą do polski.
http://www.pinkbike.com/photo/1036276/
Moja dziewczynka w nowym ubranku ^^
Moja dziewczynka w nowym ubranku ^^