Tioga czy Nokian

Fallout
Kontakt:

Tioga czy Nokian

Post autor: Fallout »

Chce kupić oponke. Powtarzam sie ale nie dostałem zadowalającej odpowiedzi :) Zastanawiam sięnad tiogą factory Dh , nokianem nbX i nokianem gazzalodi do aganga. Co wybrać żeby nie żałować?? (dirt,dual i troche streetu)
-Przemooo-
Kontakt:

Post autor: -Przemooo- »

nokian neizle sie jezdzi kupilem nbx 2,5 i nie zaluje ... nie jest tak ciezko choc jezdze tylko po asfalcie ...
http://przemooo.pinkbike.com/album/photos/
SprzEnciaRZ
Kontakt:

Post autor: SprzEnciaRZ »

mam tiogę blue dragon 2.3 - fantastyczna onona. jak jeździsz w terenie to naprawdę polecam bo przyczepność jest pierwsza klasa. niestety nie nadaje się do streetu bo jest miękka i szybko się ściera i łatwo snejka złapać (wczoraj mi się udało).
Fallout
Kontakt:

a z tych trzech to co najlepsze ??? kumpel namawia mnie na tioge bo sam na niej jezdzi ( mówi że ktos tam 10 razy wygrał na niej zawody dh pod rząd) i nie wiem teraz którą brać
Kafar777
Kontakt:

Post autor: Kafar777 »

Poco takie drogie ja wymiatam na Kendzie z tyłu Kolossal D.H. a w przodzie Kinetics i jest zajebiscie :)
Kafar777
Kontakt:

Post autor: Kafar777 »

A tak naprawde to polecam Tioge kolega z branzy na niej jezdzi i muwi ze nigdy innej by niewzioł takze chyba jest dobra :) (ja narazie czekam az mi sie Kendy wypalą:)
Yogi
Kontakt:

Post autor: Yogi »

[quote="Kafar777"]Poco takie drogie ja wymiatam na Kendzie z tyłu Kolossal D.H. a w przodzie Kinetics i jest zajebiscie :)[/quote]

To widac ze masz blade pojecie skoro mowisz ze Kinetics jest spoko i w ogole zajebiscie ( tak wywnioskowalem z tego cytatu)

POwiem tylko o NBX bo mam je kupilem jeszcze po starej cenie ale te nowe po 110 zł sa grubsze i z innej gumy
opony sa dobre na wilgotnej ziemi , mokrej
na suchej ziemi slizgaja sie
na asfalcie znikają :P
generalnie jestem zadowolony z tych opon aha i mam komplet 2,5 spoko świnie :))))))
[s]
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
BikeBert
Kontakt:

Post autor: BikeBert »

Tioga... jezdze na nich kilka latek... mialem juz rozne dziwactwa: maxxisy, nokiany, panaracery... ale Tioga najlepiej wypada pod wzgledem: waga/3manie...
Fallout
Kontakt:

na asfalcie znikają toznaczy ?? takie kiepskie ?? Nie wiem no żeby nadawały sie i do dirtu i do streetu .. coś takiego bym chciał
Stinky
Kontakt:

Post autor: Stinky »

ja glosuje za nokianami nbx, mam i jestem bardzo zadowolony (2,5cala), maja bardzo male opory toczenia (jak na ta szerokosc) i sa pancerne, pozatym swietnie trzymaja sie wszystkiego (blto-asfalt i pomiedzy) tiogi slyszalem ze lubia sie poslizgac na asfalcie. jezdzilem kiedys na maxxis 2.35 dh , ale sie nie umywaja do nokiana
Local Swinga-Swinga
bender666
Kontakt:

Post autor: bender666 »

NOKIAN NBX << mam z przdu 2.35 a z tyłu 2.5 i jestem strasznie zadowolony!!! POLECAM !!
Wplyw gumki recepturki na zycie seksualne ciastka z kremem !
matezoma
Kontakt:

Post autor: matezoma »

Ja jeżdze na oponkach Tioga, z tyłu mam Blue Dragon(2,3cala) a sprzodu Extreme XC 2.10 i jeździ sie bardzo przyjemnie na dircie, ze streetem troszke gorzej bo sie "kleja" do asfaltu :)
Live 2 Ride - Ride 2 Die
BASS
Kontakt:

Post autor: BASS »

Kluczowym czynnikiem w jakości opon jest guma, Nokiany są made in Finland, to firma która robi swietne opony zimowe do samochodów, ale równiez opny to motocykli, nie ma lipy, to nie żadne chińskie padło z Jiing Czing. Tak się składa, że zajeździłem 2 sztuki starszego modelu (poprzednik NBX) Fat Hakka DH 2,3. Trzymały świetnie, ścierały równomiernie, nie było problemu z zakładaniem i ściąganiem, nie łapałem na niej snejków, mimo że ważę dużo a poruszam się hardtajlem. Pewnym mankamentem jest masa, to nie są najlżejsze opony. Co do opon Tioga, obecnie mam założoną Factory DH 2,1 na obręczy D521, doskonała opona, trzyma świetnie, może trochę słabiej na mokrym. Pewnie dzięki temu, że ma bardzo miękką mieszankę gumy. Jednak szybkość z jaką się zużywa jest zasmucająca i znacznie wyższa w porównaniu z Nokianem. Opona z przodu, z gustawem po 2 miesiącach jazdy FR jest starta w połowie.

Mój plan na następne opony a jadnocześnie wniosek z powyższych wynurzeń i rada to Nokian Gazzalodi 2,3 - 119 zł, hardkorowy bieżnik, ścierać się będzie wolniej niż Tioga, w sumie nie za droga, bezpieczna i na dłużej starczy
Andrey777
Kontakt:

Post autor: Andrey777 »

NBX 2.5
Naprawde wypaśna opona.
Miałem z narazie z przodu, a z tyłu gazze 2.3 ale zmieniłem tył też na NBX 2.5
Going down fast...
Prezes
Kontakt:

Post autor: Prezes »

jeśli las i ogólnie jazda po gruncie glinianym iyp. to Nokiana gazzalodi a jak to sie w streecie spisuje to niemam pojecia ale do lasu jest super :)
gg 2566246

my ride - http://www.tinyurl.pl?YVxi0Awr
Sector
Lokalizacja: Wszechswiat-->Ziemia-->Europa-->Polska-->Zabrze-->Makoszowy
Kontakt:

Post autor: Sector »

Heh no to ja napisaze krotko tak jak Bb :)..

Jezdizielm na wielu (bardzo wielu)...i polecam Tiogi...
www.lancomp.pl -> Wszystko do Komputera
Sector
Lokalizacja: Wszechswiat-->Ziemia-->Europa-->Polska-->Zabrze-->Makoszowy
Kontakt:

Post autor: Sector »

Ahhhhha z drozszych to michelin :) (ale ciazko z kasa na nie :P )
www.lancomp.pl -> Wszystko do Komputera
Stinky
Kontakt:

Post autor: Stinky »

MOGE POLECIC JESZCZE SHWIMM , NIEMIECKIE OPONKI ALE NIE TANIE, KIEDYS NA NICH SMIGALEM , POROWNYWALNE DO NOKIANA ALE NIE JESTEM PEWIEN CZY NIE DROZSZE
Local Swinga-Swinga
ODPOWIEDZ