SingielSpeed pomocy

Krulik90
Kontakt:

SingielSpeed pomocy

Post autor: Krulik90 »

Ello Moj problem wiaze sie z singielspeedem wiec tak miałem kupic aganga am w poniedziałek lecz niestety chodok złamał amora i pozostał mi agang PM a w Pm sa pionowe haki a co ztym idzie tzreba miec napinacz a singiellspeed z napinaczem tonieto samo.Podobno jest jeszce jedno rozwiazanie połogniwa do łancuca jesli ktos sie ztym spodkał niehc mi da znac a najlepszym wyjzciem było by dlamnie kupienie aganga am na poziomych hakach odpiszcie jestem grubo ponad 2 tygodnie bez rowera proszee ja chce juz pojezdzić

z gory dzieki Mariusz
Umiem mowic nie... NIE zostane w domu jak wszyscy pija :))
Bielik
Kontakt:

Post autor: Bielik »

wiesz co powiem Ci ,że kiedys miałem podobny problem jeździłem na singlu (dc pitbull). Najlepsze wyjscie to napinacz - chodzi to dość dobrze - jedyny problem to moim zdaniem haki, które łatwo sie łamia z napinaczem - przynajmniej na streecie.
Wczesniej zanim miałem napinacz-miałen singla własnej roboty,przerobiłem sramowska kasete tak ,że zebatka na ktorej był łańcuch była z obu stron zabezpieczna przez wieksze zebatki,wygladało to jakby własciwa zebatka miała z obu stron rockringi.Dodatkowo miałem łańcuch troche napięty napinaczem pm socho (pod suport).
Patent ten działał dosc dobrze.

Jeśli chcesz to tanio sprzedam napinacz do pionowych haków.
http://www.pinkbike.com/photo/828176/
http://www.pinkbike.com/photo/912573/
= Evil =
Konradek
Kontakt:

Post autor: Konradek »

ja miałem aganga z przełożeniem 36/16 i obyło sie bez napinacza, łancuch był dobrze napiety. Czy bedziesz musiał miec napinacz to zalezy od tego czy dobrze zgra sie długoś łancucha z przełożeniem
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=2332
Krulik90
Kontakt:

Bielik a jak wyglada twoj napinacz?? Ja niechciałem przezutki bo czesto w tamtym miejscu grinduje zawadzam i wogule a tak było by lajtowo nic by się mi nietłukło aa i powiedzcie mi ze np jak ebdzie łąncuch luzno to bedzie spadał czy przeskakiwał moze akurat trafie z odpowiednia długoscia
a jak nie to te poł ogniwa chociaz nigdy tego w rece niemiałem opowiedzcie cos otym a najlpiejj poziome haki a nie pionowe piszcie bo mi sie organizm wkurwił;(
Krulik90
Kontakt:

Bielik a jak wyglada twoj napinacz?? Ja niechciałem przezutki bo czesto w tamtym miejscu grinduje zawadzam i wogule a tak było by lajtowo nic by się mi nietłukło aa i powiedzcie mi ze np jak ebdzie łąncuch luzno to bedzie spadał czy przeskakiwał moze akurat trafie z odpowiednia długoscia
a jak nie to te poł ogniwa chociaz nigdy tego w rece niemiałem opowiedzcie cos otym a najlpiejj poziome haki a nie pionowe piszcie bo mi sie organizm wkurwił;(
+destroyer
Kontakt:

Post autor: +destroyer »

Krulik90 jestes jakis jebnięty
LANS DZIFKO SUPERMAN
Sulring
Kontakt:

Post autor: Sulring »

Krulik90 kup sobie destroyera. W tej samej cenie, a cr-mo i bez problemu zalozysz ss. A jak juz musisz miec aganga to kombinuj z roznymi blatami i zrob tak jak ktos pisal zebatka na ktorej jezdzisz a po boku dwa rockringi i z przodu to samo. Ale generalnie grindy na alu ramie... Czarno to widze.
Ssij pento
Krulik90
Kontakt:

+destroyer zamknij dupe frajeze ;/ jakbys niejezdził 2 tygodnie na rowerze a siedział na dh-zonei cały dzien taka sama lipa by ci rosła jak moja wes jestem zdesperowany a kurwa niehce przesiedziec wakacji przed kompem tylko na rowerze czaisz baze?? Sulring chyba zrobie jak ty mowisz albo poprostu kupie łancuch kmc 810 on sie trzyma ss mocno ponoc moze cos z tego bedzie aaa grindy na alu ramie to juz codziennosc dlamnei na dragu grindowałem:P i nic mu niebyło znalazłem zyda to go pogoniłem

dzieki
Sulring
Kontakt:

Krulik90 zdecydowanie na twoim miejscu wolalbym destro. Mam juz trzecia ich rame. Bynajmniej nie dlatego ze sie szybko zuzywaja. I wszystkie mi sie odbrze sprawowaly. Wiec biez bo w tej samej kasie. A to czy sie lanuch dobrze czyma zalezy od zebatek. zebatki mtb i te wyciagane z kaset maja z reguly rozne wypustki pomagajace przerzutce. A w single speedzie dzialaja tak, ze zucaja zebatki.
Ssij pento
Krulik90
Kontakt:

ale ja biore piaste reborna z ss odrazu 10 mm oski
kumpel miał destro ejj a w destro jakie podchodza oski bo na 14 mm mnei interesuje włozy taka tam??
Sulring
Kontakt:

Z destroyerem zrobisz co zechcesz ta rama sprzyja tuningowi garazowymi. Jak cos napisz na gg 2304131. To pogadamy :)
Ssij pento
ODPOWIEDZ