wkrec srubke od regulacji ta ktora jest odpowiedzialna za odbijanie w gore czyli powinna byc literka H kolo niej POZDRO:D jesli to shimano;) jest to.. SORA?:P
haha! masz to samo co ja przy amstaffie. robiłem wszystko i nic to nie dawało az wpadłem na genialny pomysł. ze starej opony wyciąłem jedną kostkę bierznika i wyciąłem też kawałek wykładziny. wykładzinę przyczepiłem zipem do ramy w miejscu uderzenia przerzutki o nią, a kostkę przykleiłem izolacją do miejsca przerzutki gdzie uderza w ramę. dużo pomogło, ale niestety wykładzina ma za małą gęstość i muszę razem spiąc dwa kawałki i przykleić zamiast jednej. tu masz fotkę z przerzutką odciągniętą żeby było wszystko widać. http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 9a1202d0ad
Ja to rozwiazałem tak, że wziąłem starą sprężynę od v-brake`a i ją wyprostowalem. Potemzagialem tak, żeby podtrzymywala przeżutkę u dołu przechodząc , tak jakby za nią a potem owijając sie na haku. Jak to dobrze zrobić (dość długa sprężynka) to nie ma bata, żeby trzaskała o rame a i biegi zmiania:P
Serwisuję repliki ASG. DOBRZE serwisuję ;-) .
GG:8899894
A myslalem ze obejdzie sie bez patentow bo juz kilka mam w DC ale ja nie bede bawil sie w dywaniki bo to kijowo wyglada znalazlem gabke i postaram sie ja jakos przykleic. To jest jakas wada w budowie ramy, przezutki czy jak bo nie kazdy to ma??
adam_ck patent stary i sprawdzony. To samo mam teraz w umfie to samo mialem w dragstarze. Do tego skrocic lancuch i jest totalna cisza jak na single speedzie. W te miejsce ja dalem taką sztywną gąbkę, przezutka niema prawa w ogole się ruszac w gore.