Partition Magic

padix
Kontakt:

Partition Magic

Post autor: padix »

Siemka,

no więc dzisiaj postanowiłem poukładać sobie HDD

miałem:
c: 30 gb
d: 40 gb
e: 40 gb

chciałem zrobić coś takiego:

c: 20 gb
d: 90 gb

No to grzebię w Partition Magic (8,0), zrobiłem wszystko tak jak trzeba, spoko restart - robi się... przy końcu jakiś error, myślę sobie - co sie może stać...rest kompa (tak pisało). Załącza się, wchodzę w Mój Komputer, patrzę - tak jak chciałem c: 20 i d: 90, wchodzę na d: żeby zobaczyć gdzie to moje filmy z e: się podziały, widzę folder "filmy" (taką nazwę wybrałem dla plików z dysku e: )...próbuję wejśc - "brak dostępu blablabla", usunąć się nie da, zmienić nazwy też, ni ukryć ani nic cholera jasna mać - w trybie awaryjym też. Najgorsze jest to że filmy potraciłem, ale już trudno, mam na cd... Czy ktoś miał taki problem i może doradzić coz tym folderem zrobic? Wiem, że format pomógłby,ale za dużo rzeczy mam na tym dysku żeby je usuwać... Jakby ktoś wiedział, to proszę o pomoc. Pozdrawiam.
gg# 3594350

[s] 2 x koła 24 !!

http://tiny.pl/ddt3
Wojt
Kontakt:

Post autor: Wojt »

bo partition magic uzywa sie przy pustych partycjach :P lub zaraz po formacie, a nie gdy one sa pelne ...
www.frmk.prv.pl
TC
Kontakt:

Post autor: TC »

No to kocioł:/Miałem to samo, wiec jestem w stanie pomoc. Co do odzyskania filmów to jest szansa, ale nie odzyskasz wszystkich, czesc bedzie tak pomieszana, ze głowa mała i musisz poswiec temu troche czasu. Na poczatek ściągnij sobie program GetBackData(rozne wersje w zaleznosci od formatu dysku FAT lub NTFS). Program jest dosc intuicyjny, wiec sobie raczej poradzisz.
ODPOWIEDZ