Hopki pod Mostem Grota....WAWA

KuMiK
Kontakt:

Hopki pod Mostem Grota....WAWA

Post autor: KuMiK »

No właśnie - widziałem kilka hopek pod mostem GrotaRoweckiego.... ( tzn. nie dokładnie pod mostem tylko pod jedną estakadą doprowadzającą samochody z wisłostrady na most, zresztą ze ścieżki rowerowej nie ma bata żeby nie zuważyć hopek ) Wyglądają całkiem nieźle - przynajmniej do treningu - nie za duże....tylko trochę mało miejsca żeby dospyać kolejne do rytmu. Ale i tak całkiem fajnie.
Rufus
Kontakt:

Post autor: Rufus »

a jakie to? dirty czy dualowe? stoly czy dable? prosze opisac :)
Łasiczka w kształcie pieczątki. Pieczątka w kształcie łasiczki.
moses
Kontakt:

Post autor: moses »

Raczej podwojne - i raczej bez stolika - miejscowka skladu Destination Progress z Tarchomina....

mo
KuMiK
Kontakt:

Tak to te hopki na Gwiaździstej....całkiem fajne....ale tak za dobrze nie znam się jakie to hopki...obok były takie dirtowe....ale wyglądały na nie używane....ale nie przyglądałem się bardzo...zaciekawiły mnie dwie takie na których jako początkujący mógłbym skoczyć...nie za strome...nie za długie
vandall
Kontakt:

Post autor: vandall »

moses hopy pod mostem sa troszke rozwalone ale nie widzialem zeby kto kolwiek z tarchomina stal z lopata i tam kopal . te hopy zrobione sa z mysla o bmx i bmx-y je kopaly. jest tam kiepska ziemia wiec po zrobieniu szybko osiadaja . jak nie bylo jeszcze dziur to zamiast skakac to przejezdzali i gdy to zobaczyl koles z ekipy wykopal dziury w ktore inni zaczeli wkladac palety i tak hopki sie rozwalily
bodzio2k
Kontakt:

Post autor: bodzio2k »

Destination progress? Brzmi poważnie. ;-))) A hopy? Hopy jak hopy - rzekłbym nawet, że bez rewelki. Dobra hopa to jest na gdańskim.
jj.okocza
Kontakt:

Post autor: jj.okocza »

destination progress nie jest z tarchomina, jak juz bym mial powiedziec skad to raczej z bemowa, oni kopali tam dirty, a najazd byl z tej prawie pionowej scianki
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=257284
pasqd
Kontakt:

Post autor: pasqd »

Dla chetnych - tam gdzie sie zaczyna droga na most siekierkowski (pod tymi slimakami od strony Ursynowa) jest kilka calkiem wysokich stolikow.
www.mushroomhead.prv.pl
.::GG[4839750]::.
KFP
Kontakt:

Post autor: KFP »

pasqd - czy wysokich to nie powiedział bym, no chyba że ktoś tam coś wykopał jutro podskocze oblukać bo mam kawałek od domu tam
Waldo
Kontakt:

Post autor: Waldo »

to ******* nie je¿dzijcie tam....
yo dp
http://www.pinkbike.com/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=160013
-Przemooo-
Kontakt:

Post autor: -Przemooo- »

te obok stacji benzynowej ?? to nie do konca miejscowka tych kolesi z bemowa bo pierwsza hopa zostala zbudowana przez Rasta bandite i kumpli pozniej ja tez tam przyjechalem i tez troche kopalem powiekszalismy nasza hope stopniowo az przyjechali goscie z bemowa i zaczeli robic pseudo tor i jakimis dziwnymi profilami a pozniej przyjechal goracy i jego kumple i zaczeli budowac dwa male stoliki a obok ten wiekszy nei skonczonny stolik
http://przemooo.pinkbike.com/album/photos/
redrock
Kontakt:

Post autor: redrock »

I TAK POWSTAŁ CHOCAPIC!!! Czyli kompletne nic. Miejscoowa fajna ale zwaliły sie na nią 3 ekipy a teraz już tam chyba nikt nic nie robi. Wcześniej to jak jechałem do wawy wybicia były inne i były stoliki a jak wracałem to już były podwójne chopy z kompletnie zwalonym (jak dla mnie) wybiciem :/ a teraz to powoli sie degraduje. Bikerzy możę byście sie spróbowali dogadać bo naprawde miejscoowa zajefajna, gigantycznemu stolikowi jush nie wiele brakuje do końca. Please! dajcie znać a wpadne i pomoge :P

Pozdro 4 @ll
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=12452
pasqd
Kontakt:

Post autor: pasqd »

[quote="KFP"]pasqd - czy wysokich to nie powiedział bym, no chyba że ktoś tam coś wykopał jutro podskocze oblukać bo mam kawałek od domu tam[/quote]

Widzialem je z okna autobusu i prezentowaly sie calkiem fajnie. Dosyc wysokie ze sporym nachyleniem najazdu. W weekend podjade i przekonam sie na wlasnej skorze, bo nareszcie plecy przestaly mnie bolec :)
www.mushroomhead.prv.pl
.::GG[4839750]::.
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

hm moze z pasqdem sie wybiore, i kogo jeszcze sie wyciagnie maybe
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
8!k3r
Kontakt:

Post autor: 8!k3r »

ta ta hopki sa juz dawno a na tej stacji benzynowej pracuje niezla laska normalnie jak by ja z trasy zdrac i postawic za lada kurewka pomaxie
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=359651
KuMiK
Kontakt:

Hmmm...to ja jeszcze wiem o czwartej ekipie...może najmniej hardcorowej z mojej okolicy, sam jeszcze z nimi tam nie byłem poskakać, ale wkrótce pojadę.
Wiem, że chłopaki poprawiali trochę to co tam było zrobione.....czyli cztery ekipy w każdej powiedzmy po 5 osób to daje 20 pomysłów na hopki:):):) No ale jakoś jest, poza tym tak jak mówiłem, narazie można tam poćwiczyć - więc proszę tych co mają się dorwać do tych hop - nie rozbudowujcie ich za bardzo co by były też dla początkujących:):) A stolik rzeczywiście robi się duży...tylko chyba trochę zarósł:)
-Przemooo-
Kontakt:

Post autor: -Przemooo- »

biker ta baba jest tak paskudna :/ rzeczywiscie wyglada jak by ja zdjeli z torunskiej :P pewnie mila za klienta szefa stacji :P
http://przemooo.pinkbike.com/album/photos/
KFP
Kontakt:

Post autor: KFP »

pasqd - byłem dzisiaj pod mostem, nic się nie zmieniło odkąd most stoi tamto było i nadal jest takie samo

tzn, 1 malutki stolik który nieźle wgniata w wybisie a szybko go pokonać nie da rady bo za mały i za krótki

dalej prosta i mała hopka tego typu __/\__

coś jak przeszkoda do przejechania (łyknięcia) bo lądowania nie ma (płasko), i dalej znowu trza kręciś i jedna większa hopa (ładku profil wybijający) i małe lądowanie dalej które już dawno dawno z kumplem robiłem i przydało by się wieksze dalej (ale nie ma chętnech do pracy)

myślałem że coś nowego ktoś zrobił ale nie :/ ogółnie to spoko miejscówka jak się gdzieś jedzie tamtędy to można se zrobić ze 2 przejazdy
KuMiK
Kontakt:

Byłem dzisiaj na tych hopach, skoczyłem sobie parę razy....na razie bez żadnych ekscesów w locie, bo jak mówiłem jestem początkujący....a potem jakoś koło Dworca Gdańskiego się znaleźliśmy....taaaka duża hopa tam jest, z taaakim pionowym wybiciem:) I tak sobie myślałem czy by nie spróbować....ale to chyba jednak głupi pomysł....najpierw potrenować na czymś małym, a dopiero potem rzucić się na głęboką wodę:)
ODPOWIEDZ