Jak sprawdza się w praktyce 24"/26" ???
-
- Kontakt:
Jak sprawdza się w praktyce 24"/26" ???
Jak w temacie. Zastosowanie roweru to DH i FR (dropiki itp.). Mile widziane opinie posiadaczy takiego rozwiązania. Z góry dzięx :)
Ahh... Ah... Jak fajnie się śmiga rowerkiem po deszczu ;]
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
mi sie zajebiscie sprawdza rower na prawde jest zwrotniejszy rower super sie podrywa do bunnego, pozatym łatwiej wyrwac przed dropem co zauwazylem u mnie na wsi.
mialem ten config z róznymi amorkami i ramami i było esxtra. polecam.
teraz skladam nowe kolo na tył i tez 24:)
mialem ten config z róznymi amorkami i ramami i było esxtra. polecam.
teraz skladam nowe kolo na tył i tez 24:)
24 Bicycles Le Toy 4
Manitou Travis
24 cale
http://www.pinkbike.com/photo/1637670/
Manitou Travis
24 cale
http://www.pinkbike.com/photo/1637670/
Nie masz racji, mniejsze koło łatwiej się rozpędza i to jest logiczne nawet (zastanów się i myślę że zrozumiesz, bo dla mnie to oczywiste)piotrex pisze:co do tego rozpedzania-wydaje mi sie ze na 24calach wlasnie jest sie ciezej rozpedzic,ale nie pamietam dokladnie jakim wzorem sie to liczylo wiec moze ktos bardziej kompetentny sie wypowie..
P.S. Co do tematu - też śmigałem na 26/24. W fullu mi się sprawdzało, przy sztywniaku i dużym amorem już mi nie leżało. Teraz składam nową zjazdówke i będe miał tam 26/24 również.
Rower jest zwrotniejszy, lepiej rozpędza. Do amatorskiej (nie racingowej) jazdy moim zdaniem bardzo fajna opcja.
-
- Kontakt:
Dzięki wszystkim za "poważne" :) odpowiedzi. Tak jak sie spodziewałem - większość z was mówi że rower jest zwrotniejszy i lepiej się rozpędza. Natomiast z tego co wiem, to zato w trakcie jazdy przyśpieszenie jest mniejsze niż na 26". Jeżeli jednak ktoś ma jeszcze coś innego do dodania, to się nie pogniewam ;)
Ahh... Ah... Jak fajnie się śmiga rowerkiem po deszczu ;]
kolega ma takiego i spredzilem duzo czasu na tym rowerze ale ma rame 14 cali i skacze dirta i to mu pasuje mi tez sie podoba bo latwiej manewrowac, jest mniejszy i w ogle do dirtu wg mnie ejst spoko lecz nie wygodny bardzo jest sie na nim przemieszczac (przynajmniej mi bo jestem wysoki)
każda pogoda jest dobra na rower ...