Zaplatam nowe koło na tył i teraz zaproponujcie mi jaką piaste na tył kupić najlepiej znając ją z doświadczenia!!!!!!
Osobiście myślałem nad novatecem ma 4 maszyny i kosztuje tylko 140zł
A no i żeby była głośna tak przy okazji bo kocham ten dźwięk tzn musi mieć więcej zapadek ;)
czekam czekam
M I C H A Ł według mnie maszyny/ kulki nie mają nic do rzeczy.... ma piaste quando na kulkach i przezyła juz wieeele piast na maszynach... i nie zamienił bym jej na maszynowa ;] to jest moje zdanie... jak złapie luzy to dokrecasz te srubki po bokach i jest git ;] oprocz tego zapadki w bebenku sa bardzo dobre ;] nie ma mowy o przeskakiwaniu bebenka ;] tak samo z sainte. uszczelnienie i praca tych kulek stoi na zajebistym poziomie... praca maszyn sie do tego nei umywa... pozdro
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=9975294 rower na czesci !
M I C H A ŁZauważ że żaden model piasty Shimano nigdy nie opierał się na łożyskach maszynowych... Wystarczą dobrze uszczelnione kulki, a piasty łądnie się kręcą
Tylko nie mówcie że są lipne bo posypało się wasze Alivio czy Deore... To inna klasa, bo na przykład XT-ki są bardzo dobrymi piastami..
quando kozak! mam ją już od dłuższego czasu i się nie jebie! raz mi złapała luz to przesmarowałem, dokręciłem i jest git! jak pedałuje nie ma mowy o przeskakiwaniu a też i cena jest kusząca bo powinieneś zamknąć się w 100zł! polecam
konex pisze:Zauważ że żaden model piasty Shimano nigdy nie opierał się na łożyskach maszynowych... Wystarczą dobrze uszczelnione kulki, a piasty łądnie się kręcą
Tylko nie mówcie że są lipne bo posypało się wasze Alivio czy Deore... To inna klasa, bo na przykład XT-ki są bardzo dobrymi piastami..
NIC dodac NIC ujac !!
jak masz dostep do starego xt na 6 otworow disc to bierz !
ja proponuje NS Coaster ma glosne zapadki, 2 łożyska i mi sie rewelacyjnie spisuje, jak narazie zero problemów, bardzo polecam a szczególnie wersje pod Singla