przeglad psylo

lukas
Kontakt:

przeglad psylo

Post autor: lukas »

ciekawi mnie czy ktorys z forumowiczow rozkrecal rs psylo z 2001? ma ktos moze opis poszczegolnych czynnosci typu wymiana oleju itd? albo jakies schematy?
lukas
Kontakt:

to jak nikt nierozbebeszal psylo?
8!k3r
Kontakt:

Post autor: 8!k3r »

ja ci pomoge mam takie cos i robilem juz z 7 razy

wiec rower stoi sobie spokojnie podlazisz do niego odkrecasz gorne pokretla lewe to sprezyna odkrecasz je duzym kluczem samochodowym wyciagasz sprezyne kladziesz na gazete bedzie ufajdana w smaze :D

prawe pokretlo to czerwone odkrecasz imbusem ta srobka wlazi w taka rurke ale pozniej o tym

zrecznym szubkim, ruchem przewracasz rower do gory kolami masz pod lagami srobke i pokretelko od tlumienia wujmujesz to pokretlo od tlumienia i masz tam miejsce na imbus odkrecasz ta srobe i ta druga na drugiej ladze do polowy gwintu pukasz w nie mlotkiem najlepiej jakims tapicerskim zebys nie pokalaeczyl sroby wpadna troche do srodka i odblokuja zdjecie galow :)

w tej pozycji sposzczas olej wiec zeby to zrobic nalezy lapka odkrecic ten precik do ktorego byla przykrecona galeczka czerwona :d ten precik mozesz caly wyjac i wkladac jest dlugi ruszasz nim w gore i w dol i wycieka olej jak juz sie caly zleje mozesz odkrecic tez sobie tlumik tez sie odkreca od gory kluczem samochodowym

na dole zebys ie dobrac do tych tlumikow i rorek wyjmujesz te pierscienie kaisera chyba tak sie one nazywaja i wyciagasz bebechy uwaga zebys czegos nie uszkodzil jak sie juz zabawisz w czysczenie tego wszystkiego do sucha mozesz zaczac czyscic usczelki ktore sa na lagach uwaga na te gabki sa delikatne jak juz to zrobisz zloz to do kupy tylko sie nie pomyl i nic nia sile

skrecajac kolejnosc jest taka smarujesz lagi i tuleje slizgowe smarem do amora zakladasz lagi uwaga na gabki w uszczelkach i wyciagnij te prety w lagach bedzie latwiej zakrecic te sroby z dolu jak zalozysz lagi wlej troche oleju do amora tam gdzie jest to pokreto tluminia nie wiem po co ale tak radza ;/ zakrec juz srobki z dolu tak nie na sile przekrec amora.

wleawsz olej w ta dziure gdze wchodzi ten dlugi precik przez ktory sposzczales olej lej tyle ze jak precik jest wkrecnony do oporu dziala blokada lej strzykawka zebys nie napackal :D
zakrecasz teraz na to ten czerwony przelacznik zakrec w pozycji zablokowania amora zeby byla mozliwosc ruchu tam jest taka kuleczka i sprezynka jeszcze mozesz ja dac lub nie

sprezyne tez przeczysc przesmaruj jest na niej taka guma jest ona po to zeby ci sprezybna sie nie obijala w goleni najlepiej jak jest po srodku sprezyny zakrec sprezyne uwaga nie przekrec gwintu z umiarem

usiadz na bika ugnij amora i podokrecaj dolne srobki tez z umiarem wtedy amor sie zakreci

to wszystko
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=359651
lukas
Kontakt:

dzieki ale juz wszystko zrobilem uszczelku wymienione i nowy olej nalany. nic trudnego a serwis 15 plnów ryczy za to
Rufus
Kontakt:

Post autor: Rufus »

Hej , Lukas, powiedz mi jak ci sie jezdzi na tym amorku. Kupilem go wczoraj ( rocznik 2001) i nie zdazylem jeszcze na serio przetestowac. Narazie jest zajefajny...
Łasiczka w kształcie pieczątki. Pieczątka w kształcie łasiczki.
Rufus
Kontakt:

Post autor: Rufus »

o kufa. ja mam srebrne pokretlo. chyba mnie ktos wychujal :p Biker czy ty masz na mysli rocznik 2001 na pewno? Czy nowego psajloka?
Łasiczka w kształcie pieczątki. Pieczątka w kształcie łasiczki.
8!k3r
Kontakt:

nie no moj to 2001 taki jak masz na focie na dole prawe pokretlo mam czerwone to jest to kompresji oleju a lewe to sprezyna takie srebrne
8!k3r
Kontakt:

rufus to ty miales wypadek co polamales dnm?
kurczaq
Kontakt:

Post autor: kurczaq »

a mnie mówili że to jest model 2001 , ja go nie używam już ale spytam z którego to jest roku model bo ten model ma tylko jedno pokrętło od góry i jedno od spodu goleni www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=254967 (nie umie wstawiać linka ) a ty masz jeszcze takie czerwone
8!k3r
Kontakt:

cholera wie a ten amor to ma napisane z boku sl czy xc bo moj ma sl
kurczaq
Kontakt:

Post autor: kurczaq »

a no bo mój jest xc i z tąd ta różnica tera wszystko jasne tak mi sei zdaje
Sector
Lokalizacja: Wszechswiat-->Ziemia-->Europa-->Polska-->Zabrze-->Makoszowy
Kontakt:

Post autor: Sector »

Hehhe No wszystko jasne..

Jak cos to ja mam psylacza 2003 (w sumie identiko jak 2004) tylko inny kolor :p.

Pozdro...... NO i co jezcezz moglbym napisac...hemm nie dobijacie tego amora???..
www.lancomp.pl -> Wszystko do Komputera
8!k3r
Kontakt:

ja tam kilka razy dobilem bo przelecialem hope ale nie bylo zadnego pierdolniecia tylko poprostu koniec skoku i czuc bylo glebe i nadgarstki
ODPOWIEDZ