Witam! nie wiem czy ktos to wczesniej zauwazył ale juz muwie na czym polega problem. spojrzcie w ten link: http://www.srsuntour-cycling.com/SID=si ... &tnid=1162
nastepnie spojrzcie w Steerer tube
i porownajcie ja w Triplu E i D.
według tego co wyczytałem to model D ma rure z zwykłej stali!;/ z ktora mielismy doczynienia w krzywiacym sie prawie kazdemu XCR-rze 2006 (u mnie sie wkyrzywiła i koledze tez)
w modelu 2006 duro D zastosowano rure cr-mo i nawet daje to rade. ale czy to prawda ze w nowszym roczniku jest zwykła stal ktora raczej sie skrzywi?! czy to bład w textcie czu bład suntour ?!
pozdrawiam!
tak tylko wes to pod uwage ze w 2 polkach sily rozkladane sa inaczej i rura sterowa niemusi byc taka mocna jak w jedno polkowcach, np w marcokach rora w jednopulce w miejscu laczenia z polka jest bardzo gruba i dopiero u gory wycienowana a w dwopolkach jest cieniutka po calej dlugosci, bo znaczne sily zamiast na sterowke ida po goleniach do drogiej polki, dlatego tez pewnie suntur zastosowal w dwopolce slabsza sterowke
ale co Ty muwisz tech? duro trpile ma rure z cro-mo czyli teoretycznie mocniejsza od duro D. i o to chodzi w tym temacie. i własnie dziwie sie dlaczego tak jest?! duro 2006 miał sterowke z cro-mo a 2007 ze zwykłej stali? to jakies nieporozumienie;/
Piku pisze:2
nastepnie spojrzcie w Steerer tube
i porownajcie ja w Triplu E i D.
wedlog tego wynika zeby porownac tripla, nawet nie wchodzilem na ta strone bo po tym co napisales stwierdzilem ze to tripel ma slabsza ;) a czemu tak zrobili, pewnei chca to jakso przetestowac, a to najleprza droga :) jak ci sie pognie to i tak nieuznaja gwarancji bo stwierdza ze byl uzytkowany niezgodnie z przeznaczeniem :) a jak sie sprawdzi to sie sprawdzi
o boze..... triple spierdolili znowu.... brak tłumienia.... eh czy ludzie ktorzy wymyslają nowe modele nie moga wpasc na rzeczy ktore moga wymyslic niektore osoby z forum ? mowie tutaj o kartridźu....
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=9975294 rower na czesci !
Piku mi tez sie w xcrzwe skrzywila rura i to chyba mocno...spierdolili znowu triple mogli byc zrobic Duro dwopole z tlumieniem to samo co duro D ! eh szkoda czego o tym nie pomysla
Piku pisze:
według tego co wyczytałem to model D ma rure z zwykłej stali!;/
pozdrawiam!
jak ty to czytasz??:] :lol:
stkm to nie jest zwykłą stal;] a do tego wzmocniona. Wątpie,zeby wszystkie duro ważyły dokadnie tyle samo. jak się zważy e i d to ten z rura stkm bedzie cięższy, bo ta stal jest mocna, lae nie tak jak lekka jak cro-mo