jaki amorek - PIKE 409 vs Stance bunt
jaki amorek - PIKE 409 vs Stance bunt
Jaki amorek wybrać czy -PIKE 409 cs Manitu Stance Blunt vs MARZOCCHI DROP OFF 3
wskazywal bym pike do 4x (waga, wyglad... chyba dobre dzialanie), sam mam stance i nie placze z tego powodu... wiele zniosl i nadal trwa jak lepper z ekipa... a pike to podobno delikatniejsze amorki... podobno = wg. opini ludzi z tego portalu/forum
elo
elo
[b][SPRZEDAM]
Rockring Shamana, siodło DABOMB chariot, kieronica Easton ea50[/b]
oj kumpel ma stance ja pike'a i jak jade na jego rowerze to czuc, ze to plastik :) a w pike'u wali sie regulacja skoku, ale tak, ze na dzien spada okolo 4mm wiec...? ale tylko przed dobijanie, wiec jak cos to kup uzywke jakas i jakies twardsze sprezyny i nie ma problemu.
no i na pewno jest mocniejszy niz marcok (korona) i manitou (wygiete sterowki). na marcoku jezdzilem ale drop offie IV ale jakos nic specjalnego.
no i na pewno jest mocniejszy niz marcok (korona) i manitou (wygiete sterowki). na marcoku jezdzilem ale drop offie IV ale jakos nic specjalnego.
http://www.pinkbike.com/photo/1136980/
Kupie Kamere Canona MVX !!!!!!!!!
Kupie Kamere Canona MVX !!!!!!!!!
konex pisze:"chyba" i "podobno" mówiszDxx pisze:[...] chyba [...]
a pike to podobno delikatniejsze amorki... podobno = wg. opini ludzi z tego portalu/forum
Pojeździj i sam powiedź albo nie powtarzaj zasłyszanych opinii.
Pike to bardzo dobry amortyzator, smigałem też na Stancie (niezła kupa)
nie mowie lecz pisze "chyba" i "podobno" gdyz nie mialem niestety jeszcze okazji przekonac sie jak jak to jest byc uzytkownikiem pike,
za to Twoj post konex nie wnosi nic do tego tematu,
nie wiem po co ta uwaga, nie powtarzam zaslyszanej opinii lecz napisalem jak sprawa wyglada, to opinia ludzi na tym forum ktora moze sie przydac autorowi tematu a nie moja - co wyraznie zaznaczylem(!!!)
[b][SPRZEDAM]
-
- Kontakt:
Ja doradzam Marcoka mam sam Drop off III 150 mm i jest wyczepisty przezyl juz duzo dropy gapy wszystko płynne chodzenie wybiera nawiet piasek
tłuumi wszystko nie sposub go dobić jeszcze ani razu go nie dobilem ale zaletą pika jest regulacja skoku jak by ci sie zachcialo przezucic na street to nie ma problemu :P
tłuumi wszystko nie sposub go dobić jeszcze ani razu go nie dobilem ale zaletą pika jest regulacja skoku jak by ci sie zachcialo przezucic na street to nie ma problemu :P
Dh/Fr WOW !!
Przeciez konex ma racje. Albo na czyms jezdziles i jestes pewny swojego zdania, a jak nie masz o czyms pojecia to sie nie wypowiadaj. Proste. Poza tym mowisz ze post konexa nie wnosi nic do tematu...Dxx pisze:konex pisze:"chyba" i "podobno" mówiszDxx pisze:[...] chyba [...]
a pike to podobno delikatniejsze amorki... podobno = wg. opini ludzi z tego portalu/forum
Pojeździj i sam powiedź albo nie powtarzaj zasłyszanych opinii.
Pike to bardzo dobry amortyzator, smigałem też na Stancie (niezła kupa)
nie mowie lecz pisze "chyba" i "podobno" gdyz nie mialem niestety jeszcze okazji przekonac sie jak jak to jest byc uzytkownikiem pike,
za to Twoj post konex nie wnosi nic do tego tematu,
nie wiem po co ta uwaga, nie powtarzam zaslyszanej opinii lecz napisalem jak sprawa wyglada, to opinia ludzi na tym forum ktora moze sie przydac autorowi tematu a nie moja - co wyraznie zaznaczylem(!!!)
konex pisze:Pike to bardzo dobry amortyzator, smigałem też na Stancie (niezła kupa)
Co do tematu, to ja w swoim rowerze mam pika 409, brat z kolei ma drop offa 3. Jezdzimy
mniej wiecej podobnie umiejetnosciami, dropy 2-3m, hopy 10m i do takich lotów wolałbym drop offa. Mi w piku po takich jazdach zjeba.lo sie 2 razy tlumienie, jak sadze przez czeste dobicia. Za to drop off znosi wszystko bez zajakniecia, nie daje sie dobic, a jak dobija zawsze mozesz go dopompowac.
Jak wazysz wiecej niz 65kg i chcesz latac powazniejsze rzeczy to kup drop offa. Jak nie katujesz bardzo sprzetu to Rock Shox. Z manitou nie mialem stycznosci,wiec sie nei wypowiadam, ale jakos nie ufam tej firmie.
w swoim rowerze mam zamontowanego manitou stance blunt (2007 rocznik) i naprawde moge go w 100 % polecic,bardzo fajnie dziala,wybiera idealnie nierówności , a jeśli chodzi o dropy etc to rowniez moge bo polecić, skok miękko działa i utwardza sie w ostatnich centymetrach ,dzieki czemu nie idzie dobic amora:)... nie rozumiem tylko ludzi którzy nawalają na manitou "bo slyszeli że..."
na piku i drop off nie jezdzilem wiec sie nie wypowiadam. pozdro!!
na piku i drop off nie jezdzilem wiec sie nie wypowiadam. pozdro!!