obawiam się że jak opady śniegu sie utrzymają to
nasypie po kolana:)ale góra wypas,ze szczytu ma piękne widoczki i panorama prawie 360stopni.Od domu na mogielice bikiem podjezdzam ok.3-3,5godz.więc mam wmiare niedaleko ale amortyzator sprzedałem i reszta jest w częściach
więc raczej niedam rady:/
Ps.najlepszy zjazd z Mogielicy jest w strone Jurkowa,strasznie długi i dośc wymagający
jakbyś chciał coś wiedzieć więcej to pisz na priva
pepikDH^ pisze:
,ze szczytu ma piękne widoczki i panorama prawie 360stopni.
Ps.najlepszy zjazd z Mogielicy jest w strone Jurkowa,strasznie długi i dośc wymagający
jakbyś chciał coś wiedzieć więcej to pisz na priva
ale szczyt jest zarosniety wiec nie wiem o czym mowisz. O Hali Stumorgowej ?
Co do zjazdu do Jurkowa to trudny jest jedynie poczatek. dalej to juz zwykla beskidzka jechanka.
topick napisałem że"dość wymagający"a nie bardzo trudny:P co do widoczków to niechodziło mi o szczyt cycu tylko o tą polanę ale napisało mi się w przenośni;),widze że dobrze kminisz,mieszkam w tych rejonach i wiem co nieco
od 2dni pada z małymi przerwami ale momentami dość obficie:)Powiem tyle,fajnie się jezdzi rowerem po śniegu ale jak są jakieś udeptane ścierzki albo niema go za dużo,inaczej to trochę ciężko będzie:P http://img237.imageshack.us/img237/4633 ... em8kx1.jpg
G3RIDERS poczatkowo miało jechac 8 osob ale teraz wiem ze 2 sie wykruszyly (grypa) czy pojedziemy niewiem ale reszta bardzo chce jechac. Jesli wyprawa( bo w takich warunkach tak to trzeba nazwać) dojdzie do skutku relacja i foty będą :)
Jedzie nas 5 osob. Podejscia (podjezdu) z 2 godziny ale łagodne podejscie i przyjemne. Zjazd okolo 7 km prawie pod same auta. Jak cos to zadzwon domnie albo na gg pisz.
swojego fulla mam w sprzedarzy(częściach) ale dziś dałem opony mud3 i dh16 do rowerka XC-GT avalanche;) i troche pośmigałem:D całkiem fajnie.Może sie wybiorę ale napiszcie mi od której strony podchodzicie i w którą stronę chcecie zjechać.
Co do warunków to snieg przytopniał i pogoda jest tu dość fajna,chmury są dość"lekkie"
ps.na jakich rowerach wy będziecie:> bo niewiem czy jest sens z wami jechać jak macie jakieś karpiele;P
pepikDH^Jasne ze jest. Będą rowerki FR ale i kolesie na xc jadą( znaczy jeden w planie) ale nieszykujemy sie na jakąs ostrą jazde;) A odnosnie strony to napisz do mnie to Ci dam gg.
a nie chcileibyscie od myslenic jechac??mamy juz 4 osoby jak by bylo iwecej to bez problemu by wyciag poszedl,a bedzie duzo wiece zjazdu niz z mogielnicy....
Kurcze chcemy ostatni raz w sezonie przejechac na Mogielice, a w myslenicach pewnie poł zimy na desce spędze ;) daj sie namowic na mogielice :) Troche więcej drogi autem a satysfakcja większa.