Problem z piasta. Plz help

grezliq
Kontakt:

Problem z piasta. Plz help

Post autor: grezliq »

Elo. Mam taki problem. Kaseta do tylu mi sie cholernie ciezko kreci. Musze uzywac do tego sily. Co sie stao? :>
Gręźliq Corporation Polska S.A oddział w Bydgoszczy ;)
!^_BYKU_^!
Kontakt:

Post autor: !^_BYKU_^! »

Moze padło łożysko w bębenku... a z łaski swojej napisz jaka to piasta i jezeli wiesz to w jakich okolicznosciach sie to stało
My bike:
http://img338.imageshack.us/my.php?image=img9516fc9.jpg
grezliq
Kontakt:

Post autor: grezliq »

To jest novatec ale jaki to nie mam pojecia :P Jezdze sobie na torze, jezdze i jezdze. Jade znowu i po zjezdzie patrze ze jak prowadze rower to mi sie pedaly kreca. No i stalo sie to co sie stalo =]
Gręźliq Corporation Polska S.A oddział w Bydgoszczy ;)
Spectrum90
Kontakt:

Post autor: Spectrum90 »

Ogólnie możliwość, że kaseta (tzn bębenek) może do tyłu się cofać(czy prowadzisz rower i korby się nie obracają albo jedziesz i nie musisz cały czas pedałować, tylko przestać i korby dalaj nie zmuszają do pedałowania :]) to dzięki temu, że zapadki są odpowiednio wyprofilowane, czli to prawdopodobnie coś z zapadkami, albo łożyskami (ale obstawiam na to, że jakiś syf się zrobił na zapadkah, albo są już zużyte)
Pójdz do serwisu i zapytaj o co biega bo na necie to trochę cieżko :)

Pozdrawiam
FAJA
Kontakt:

Post autor: FAJA »

rozkrec piaste, wez szweda i imbusa 5, i przeczysc wszystko, ja rozkrecilem i mialem smar za gesty w zapadkach przeczyscilem i teraz nasmarowalem od nowa i dziala jak powinno ; )
ODPOWIEDZ