tektro słabiej łapie, ale obie nadają się do tyłu. Jeżeli chcesz przód, to dozbieraj na mx2, albo black boxa(mx2 łapią jak dobrze ustawisz lepiej od hfx 9 :/:])
ja to nie wiem jak z tymi hamplami 475 jest...jezdziłem na roweze z tym hamplem z przodu z tarcza 180 mm i porażka moje v-ki promaxa za 35 zł komplet lepiej hamuja...a znowu jezdzłem z tym hamplem 475 z tarcza 160 i hamowało całkiem całkiem...wiec nie kumam o co loto...polecam hayesa mx 2 za 300 zł w rowerowy.com jest...pozdro
Ja mam z tyłu Tektro IO z klamką Deore od V-ek i jestem zawiedziony. Bardzo trudno jest zablokować koło. To są bardziej spowalniacze niż hamulce. Niestety nie mam odniesienia w stos. do 475.
Może byłoby lepiej gdyby do Tektro zamontować klamki takie jak miałem w XC tzn. do cantileverów ale z systemem SLR.
ja mam shimano 475 i nie polecam. Byle jakie v-ki lepiej hamują. Jeździłem na tektro kolegi i podobnie wychodzą tzn. podobnie źle hamują. Niestety, moim zdaniem lepiej kupić za to dobre v-ki które będą duzo lepsze lub dozbierać do lepszych tarczówek.
ja mam hfx9 hd, musialem przejzdzic z 200km i troche sie napocic z regulacja, na poczatku wydawaly glownie halasy wszelkiej masci, ale sie ulozyly i jest zyleta, jeden paluszek i przez kiere lecisz, nie wiem jak w machanicznych tarczach ale przy hydrauliku wazne jest jak klamke ustawisz bardzo
i tektro i deore zajebistee jest!!! pierdoliicie głupoty jexdziłem na tektro z przodu i było niczego sobie z tyłu wystarczy na bank ,chyba ze pojecia nie macie o regulacji :/// kumpel wyregulował tektro z tyłu razem z rotorem ze hamowała jednym palcem wiec....
deore z tyłu tez hamuje wystarczajaco z przdu tez dało by rade mój rower bedzie wazył około 30 kg i bez obaw wezme do niego tektro na tył!!!!!!
Ja nie wiem jak wy to robicie ze te hamulce wam nie dzialaja. Nie umiecie tego wyregulowac ?? Moja tektro blokuje kolo jednym palcem. A co do porownania 475 z IO to dla mnie jeden grzyb. Dzialaja bardzo podobnie. Shimano jest lepiej wykonane.
to jest normalka ze przy tarczach musisz przejechac pare kilometrow zeby sie klocki dotarly i ulozyly , potem juz tylko regulacja zostaje, dla malo wtajemniczonych przypominam ze przod to 70% mocy hamowania i na nim sie najlepiej skupic -zalozyc lepszy hebel i nauczyc sie go uzywac