Shimano wypuscilo grupe do BMX Racing

Naczo
Kontakt:

Shimano wypuscilo grupe do BMX Racing

Post autor: Naczo »

Jak juz PZKol jest dla nas taki dobry i zbuduje nam w kraju tor do BMX racingu w Warszawie to moze zainteresuje was fakt, ze Big S (szimano, nie szit... choc moze nie do konca :) ) wypuscilo nowa grupe do BMX Racingu. W sklad wchodza korby w zrobione w technologii Hollow Tech 2, v-ki i piasty. Fotki i opis u nas na stronie: http://www.hcfr.pl/news.php?readmore=536
ThoRx
Kontakt:

Post autor: ThoRx »

Naczo jesli to ma byc na glownej w niusach to chyba wam czegos brakuje ;]
http://tiny.pl/42t5
^ Allegro - Zapraszam ^
mAcieKz
Kontakt:

Post autor: mAcieKz »

zauwazyłem że od pewnego czasu Naczo jakby sie reklamuje na dh-zonie... oglądalność Wam spadła na hcfr czy co?
mczuszu
Kontakt:

Post autor: mczuszu »

Naczono nie wiej jak inni ale ja już wiedziałem od stycznia 2006 ze shimano ma grupę dxr i wcale sie nie dziwie że zrobili :)
spectomo
Kontakt:

Post autor: spectomo »

na dobra sprawe DXr to odsiezony DX..tyle tylko ze hample to anodowane szczeki Deore, korba to Saint bez otworów na pajaku i takze anodowana
..no moze piasta jest czyms nowszym.....Ale bez revelki.Jedyne co to kolor ma boski.
kaczor tychy
Kontakt:

Post autor: kaczor tychy »

jzu to kiedys bylo, widzialem z pol roku temu na jakims zagranicznym forum, po prsotu przerobione inne komponenty shimano
gg 3496312
Naczo
Kontakt:

Post autor: Naczo »

Spadla, nie spadla, ale dodatkowa zawsze sie przyda. Poza tym czasem tez biore info z dh zonu i wrzucam do nas. Nie chce wyjsc na sepa, wiec w zamian tez rzucam tutaj cos od siebie.

U nas na stronie wlaczy sie jutro, mamy duzo niusow i musimy to jakos ogarniac :P

A o tym, ze grupa jest zrobiona na podstawie starego DX'a Zelmer chyba u nas pisal. Co do Shimano jakos nie jestem przekonany. Jedyne co im wychodzi to tylne przerzutki, ale to tez roznie. Jak zwykle czas pokaze czy dxr bedzie cos warty.
Pete
Kontakt:

Post autor: Pete »

W latach 80 tych ta grupa nazywała się DX. Ja nawet chyba mam te stary piasty gdzieś w garażu. Korby są prawie identyczne do SAINT z tym że oś została skrócona żeby linia łańcucha była prosta.
Fakt korby Saint czy DXR podono są trochę sztywniejsze niż inne ale czy warto zapłacić tyle za BLING !!! BLING !!!

cena w USA $399.99 bez koronki. Czyli u nas np. około 1,000 + PLN

Redline modele 2007 wkrótce dostępne
------------- __o
---------- _ '\<,_
----------(_)/ (_) www.redlinebicycles.com
osy
Kontakt:

Post autor: osy »

Grupa ta została wprowadzona przez Shimano z myślą o Olimpiadzie (reklama firmy) i w Polsce na 99% żaden towar z tej grupy nie znajdzie się na półkach.

Ceny tak jak Pete napisał nieco przesadzone, ogólnie grupa jest droższa od XTRa i Sainta - bynajmniej nie chodzi tylko o korbę....
http://www.hadronsport.com
gg: 4446116 - pytaj o towar...
utros
Kontakt:

Post autor: utros »

Naczotak mi sie zdaje ze Ty wiecej njusów tu wrzucasz niz tutejsi operatorzy tego forum.
first learn to be humans then learn to ride bike!!!
Pete
Kontakt:

osy pisze:Grupa ta została wprowadzona przez Shimano z myślą o Olimpiadzie (reklama firmy) i w Polsce na 99% żaden towar z tej grupy nie znajdzie się na półkach.

Ceny tak jak Pete napisał nieco przesadzone, ogólnie grupa jest droższa od XTRa i Sainta - bynajmniej nie chodzi tylko o korbę....

Cena w UK 220 funtów
> http://www.alansbmx.com/index.php?cPath=38_92

Ceny w USA >>>

https://www.jrbicycles.com/storefront/i ... uctId=1706

http://www.speedgoat.com/product.asp?pa ... &brand=226

http://www.danscomp.com/451190.php?cat=PARTS

Jak chcesz to mogę ci je sprowadzić za $399.99
czyli tyle co w USA ale bez kosztów transportu.
------------- __o
---------- _ '\<,_
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

utros pisze:Naczotak mi sie zdaje ze Ty wiecej njusów tu wrzucasz niz tutejsi operatorzy tego forum.
a w ogole zagladasz na strone glowna lol :>

tu nieco inne newsy sie trafiaja

a cena z dupy , 70% marza shimano , 20% na reklame , 10% koszty produkcji jak wszedzie :D

to bardziej ma byc wizytowka i reklama chyba niz produkt do zarobku , na tanszych grupach zbieraja kasa najwieksza
www.mm-foto.pl
utros
Kontakt:

wookie85"news" o transition bikes był napisany 11.1.07, Naczo od tego czasu dodał njusy o pływajacych zaciskach, nowym fullu Banshee, RB District Ride no i o Shimano do BMX wiec kto jest lepszy :>

jescze ze 40% to marza r&p pawlaka i ze 30% skludzenie do Polski.
dualbike
Kontakt:

Post autor: dualbike »

Miałem korbe DX'R w rekach i Sainta obok korby naprawde niczym sie nie rożnią poza brakiem otworów na pajaku.A ile DX'R jest cieższy od sainta a cena ta sama jest.
Rower Jest Skarbonką Bez Dna,Ale Ja Tą Skarbonke Kocham
Sulring
Kontakt:

Post autor: Sulring »

Dobra, ale to jest przesada. Zaraz sie zacznie strona Ba i bike vortal reklamowac. Naczo jak chesz reklamowac swoj protal porob bannery wymien sie z dh-zone, ale nie zakladaj topicow reklamujacych twoja konkurencyjna strone. Mnie osobiscie to razi bo kogos innego byscie zjechali. Pzdr
Ssij pento
utros
Kontakt:

Sulringnie to nie chodzi o reklame ale ilosc Newsów jaka fundują nam prowadzacy tą strone.HCFR nie musi Sie reklamowac.
spectomo
Kontakt:

Post autor: spectomo »

Jak wIelki "sh" tak sobie liczy za DXR, to chyba do swojego przyszłego bmx Sciągne ze stanów Chris kinga, bo pewnie koszt nie wiele wiekszy,ale jakośc wykonania, Tytanowe sprzegło wytrzymujace 1500 Nm bedzie leszym wyborem...a i koszt 530 dolców chyba nie bedzie duzo wiekszy od piasty DXR...a i prestiż wiekszy.

A wiem jak takie cudo działa,bo Diabeł takowe ma w swoim bmx , ktore sprezentował mu "Polish Tornado". :D:d:D..miodzio ....
Sulring
Kontakt:

Post autor: Sulring »

utros no racja, ale skoro hcfr jest takie zajebiste i wszyscy je odwiedzaja. To nie potrzebujemy newslettera na forum.
Ssij pento
Pete
Kontakt:

spectomo pisze:Jak wIelki "sh" tak sobie liczy za DXR, to chyba do swojego przyszłego bmx Sciągne ze stanów Chris kinga, bo pewnie koszt nie wiele wiekszy,ale jakośc wykonania, Tytanowe sprzegło wytrzymujace 1500 Nm bedzie leszym wyborem...a i koszt 530 dolców chyba nie bedzie duzo wiekszy od piasty DXR...a i prestiż wiekszy.

A wiem jak takie cudo działa,bo Diabeł takowe ma w swoim bmx , ktore sprezentował mu "Polish Tornado". :D:d:D..miodzio ....
Piasty są zajebiste.
Mój bratanek Rafał zostawił ładny rower.
Tytanowe szprychy też nie złe.
------------- __o
---------- _ '\<,_
ODPOWIEDZ