zbijanie masy:] na czym?

tomeks
Kontakt:

zbijanie masy:] na czym?

Post autor: tomeks »

elo. zlozylem soibie rowerek, narazie mam takie czesci na jaki mnie bylo stac. ale moze pozniej jak bym mial kase to bym chcial zmienic kilka rzeczy na cos lzejszego. mianowicie myslalem nad korba hone lub lx, jakies lzejsze oponki i detki. to narazie tyle. a na czym jeszcze mozna by urwac zbedne gramy?

osprzet mam taki:
rama: drag 14"
amor: pike
heble: hope m4, hfx-9 hd
kola: mavic d521, win zip, dt champion. maxxis high roller, detki maxxis 2.2 - 2.5
korba: hussefelt
suport: dartmoor hard barr
przeutka: xt, kaseta i lancuch deore
napinacz: shifguide
geje: reborn bloodlines
kiera: ns bad mama
mostek: ns radiator
manetka: deore
siodlo: earthworks rocker

no to radzcie:] pozdro
Sulring
Kontakt:

Post autor: Sulring »

Kiera mostek lzejsza. Siodlo. Piasty. Na samych oponach i detkach mozesz zyskac kg. Zamiast pike nixon zamiast draga jb.
Ssij pento
tomeks
Kontakt:

myslalem nad banshee scirocco! nada sie do fr?
ew. jakie opony i detki?
moja propo:
-oponki schvalbe nobby( nacale 700g)-
-detki .......................?
-korba hone, lx
-mostek ................? -kiera ..................? az zal wymieniac;] i czy warto??
co o tym sadzicie?

a siodla raczej nie wymienie. jest zaj.ebiste. chyba ze na jakies mega lekkie.
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

bylo sporo takich tematow i propozycji czesci poszukaj , w pizdu mozna zmienic ale skoro nie masz teraz kasy po co teraz kombinowac ?..

opony , detki , korba , most , kiera , kaseta
www.mm-foto.pl
tomeks
Kontakt:

no narazie nie mam, ale powoli bede zmienial. i dobrze by bylo wiedziec na czym najwiecej moge zbic wage.
Sulring
Kontakt:

Post autor: Sulring »

Opony moge poelcic maxxis mobster dh waza 670 g wazone przezemnie, a trzymaja sie bardzo dobrze. Co kiery i mostka polecam cos eastona. Nie oplaca sie kupowac
drogiego sztywniaka.
Ssij pento
tomeks
Kontakt:

Sulring myslalem o np. uzywanym. no w sumie mozna by dorwac za ta cene uzywke akite i jakis dobry damper wstawic. to tez jest wyjscie.
K@M!L
Kontakt:

Post autor: K@M!L »

LoL

http://tiny.pl/tsb2 <= JumP
http://tiny.pl/t6cd

http://tiny.pl/tsb8 <= BikE
argus
Kontakt:

Post autor: argus »

na manetkach mozesz spokojnie zbic 100gramow (komplet wycinajac zbedne elementy i telewizorki, szlifujac, cieniujac i nawiercajac bebechy. Ja tak zrobilem, niedlugo foty; rame zmien, bo mowi sie ze dragi to gowno:D(dzolk), ale to czasem; kiera jest mega ciezka;mostek jeszcze ujdzie; kaseta i lancuch hollowpin srama; kup se siodlo velo carbon (troche w dupe gniecie, ale jezdzilem, a sam mam slr i da sie zyc);wloz zwykle lekkie detki albo kup zestaw do przerabiana obreczy na ust; przytnij sztyce; jak to zrobisz to czas na aluminiowe i tytanowe sruby, aluminiowe to raczej do mocowania klamek ew mostka, reszta tytanowa, bo wytrzymalsze, do skrecenia manetek mozesz uzyc nylonowych srubek, mozesz troche wycieniowac oski od kol; z tego co wiem to ten support to do najlzeszych nie nalezy; kup sobie korbe z zewnętrznymi lozyskami
Pozdrawiam
Mikolaj
argus
Kontakt:

Post autor: argus »

K@M!Lhehe, zebys od tego ginekomasti nie dostal, ale to nie to forum:D zainteresowanych tym tematem zapraszam na www.fbn.pl :D
Pozdrawiam
Mikolaj
tomeks
Kontakt:

argus mam jedna manetke:D drag jest bdb rama bo jest w miare lekkie i wytrzymaly.( a na nic inego narazie nie mialem kasy, i jak cos to bede zmienial na fula albo banshee morphine )
kiere jak by zmienial to chyba na lil siste.
siodla nie bede zmienial na jakies lekkie, niewygodne gowno.
kasete, przezutke i lancuch chcialbym zmienic na sram x.9. korba na hone lub lx ( ktora lepsza?)
- a jakie detki kupic? i oponki?
Durf
Kontakt:

Post autor: Durf »

kiera lil sista, mostek raczej ujdzie - ew. moglbys quarka wrzucic. lzejsza korba np. hone. oponki - maxxis larsen tt 2.0 detki np. te http://www.dobrerowery.com/product_info ... ts_id=3197 .
dwa skarby razem http://img105.imageshack.us/my.php?image=dsc00032qu9.jpg
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

na *** ma srudnki zmieniac cieniowac manewtki skoro ma inne w pizdu ciezkie rzeczy ? proponuj mu z glowac ;]. Mostek lekki ?? Radiator ?? muahahaha 328g zywej wagi. Korba HONEY i LX to praktycznie to samo chryste skorzystales z opcji szukaj ???? NIE ! To zrob to...
www.mm-foto.pl
konex
Kontakt:

Post autor: konex »

tomeks A nad czym ty chłopie nie myślałeś??? Milion tematów o ramach, o rowerach... a tu drag....eeeeeee, co jest?

A zbić mase możesz na wszystkim po koleji, począwszy od najszybszych i najmniej kosztownych (dętki, opony, kierownica i mostek koniecznie). Hamulce tez mozna zbić.
Potem oczywiście rama, korba, napęd i siodło

Durf Ja na lil' siste się spóźniłem, w przyszłym roku już jej nie będzie - ale ma być jakiś odpowiednik. A teraz nie ma już u dystrybutora tych kier.
tomeks
Kontakt:

konex postanowilem dozbierac kasy na jakas lepsza ramke a narazie kupilem draga.
ODPOWIEDZ