sign fr2- luzy
sign fr2- luzy
Witam
Jak moglbym zredukowac luz na wachaczu? Od nowosci jest tak, ze mam wieksza odleglosc miedzy jedna strona wachacza a rama, w porownaniu z druga :|. Uderze mocniej w wachacz to sie przesuwa. Czy moge jakos to zredukowac?
pozdrawiam
Jak moglbym zredukowac luz na wachaczu? Od nowosci jest tak, ze mam wieksza odleglosc miedzy jedna strona wachacza a rama, w porownaniu z druga :|. Uderze mocniej w wachacz to sie przesuwa. Czy moge jakos to zredukowac?
pozdrawiam
-
- Kontakt:
Wszystkie Signy FR tak mają, że z jednej strony jest większy odstęp na wahaczu - ten typ tak ma i tak został zaprojektowany (choć w to nie wierzę za specjalnie ) i wykonany (w to bardziej...) . W moim otoczeniu wszystkie Signy tak są zrobione, jak i mam takiego fr-a na sprzedaż, który leży obok mnie właśnie - to samo :)
Pozdro!
Pozdro!
WWW.WFSPORT.PL
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
wiesz co moze byc przyczyna ? damper tzn po wlozeniu w jeden otwor damper nie ejst w linij proste , przynajmniej wtych ktore ja mialem i sprawdzalem ot mala niedorbka nie rozna po wlozeniu w drugi otwor wgina wachacz ktory w koncu super sztywny nie jest
dwa ze faktycznie prae moze byc z lekka krzywo zespawana chociaz w to watpie , naprawde kontrola jakosci przy rpodukcji ram hurtem jest na wysokim poziomie chyba ze kross wszystkei bierze nawet i takie :>
dwa ze faktycznie prae moze byc z lekka krzywo zespawana chociaz w to watpie , naprawde kontrola jakosci przy rpodukcji ram hurtem jest na wysokim poziomie chyba ze kross wszystkei bierze nawet i takie :>
www.mm-foto.pl
Leaber Każdej firmie się zdaża... Ja też widziałem mastiffa z wadą.
A to, że Sign jest stosunkowo wytrzymały (bo jest i mimo kijowej pracy, ramka wg. mnie bardzo fajna do pomiatania nią jak ścierą ), nie oznacza, że producent coś spieprzy czasem.
Z kolei jeszcze podziele się jedną tezą.
Słyszałem, że te ramki są z takim odchyłem, żeby po stronie gdzie jest większy luz... mieściła się kaseta ... . Dla mnie to troszkę chore, ale wszystmo możliwe ...
Kross nie ma jakiejś mega kontroli jakości, ale wg. mnie i tak jest dobrze... Przynajmniej się ponadprzeciętnie trzymają, co mnie osobiście cieszy, bo maleje populacja dragstarów hehe :) do których naturalnie też nic nie mam...
A to, że Sign jest stosunkowo wytrzymały (bo jest i mimo kijowej pracy, ramka wg. mnie bardzo fajna do pomiatania nią jak ścierą ), nie oznacza, że producent coś spieprzy czasem.
Z kolei jeszcze podziele się jedną tezą.
Słyszałem, że te ramki są z takim odchyłem, żeby po stronie gdzie jest większy luz... mieściła się kaseta ... . Dla mnie to troszkę chore, ale wszystmo możliwe ...
Kross nie ma jakiejś mega kontroli jakości, ale wg. mnie i tak jest dobrze... Przynajmniej się ponadprzeciętnie trzymają, co mnie osobiście cieszy, bo maleje populacja dragstarów hehe :) do których naturalnie też nic nie mam...
WWW.WFSPORT.PL
Poprostu najprościej mówiąc te ramy są KRZYWE!! I na to nie ma żadnego wytłumaczenia po prostu są krzywe czyli źle pospawane. Czasami trafiają się proste ale trzeba poszukać. Moi kumple akurat na takie proste trafili.
Ale to że jest krzywy to wina Krossa. Wiem że na pewien czas z tego powodu wstrzymali produkcję tych rowerów.
Także nic się z tym nie da zrobić poprzez dokręcanie skręcanie łożysk. To jest wada fabryczna z którą się nie da nic zrobić.
Ale to że jest krzywy to wina Krossa. Wiem że na pewien czas z tego powodu wstrzymali produkcję tych rowerów.
Także nic się z tym nie da zrobić poprzez dokręcanie skręcanie łożysk. To jest wada fabryczna z którą się nie da nic zrobić.
a skad takie ciekawe info masz hmm ? ;] przecierz to nie kross spawana ramy tylko tajwanbiker90 pisze:Poprostu najprościej mówiąc te ramy są KRZYWE!! I na to nie ma żadnego wytłumaczenia po prostu są krzywe czyli źle pospawane. Czasami trafiają się proste ale trzeba poszukać. Moi kumple akurat na takie proste trafili.
www.mm-foto.pl