Upierdliwy ojciec :)
-
- Kontakt:
Upierdliwy ojciec :)
Witam jest to dosc nietypowa sprawa i prosze sie nie smac :) Mam ramke big hit 05 z kolem 24". Wczesniej mialem dm fr 3.0. Mam ojca ktory jest bardzo upierdliwy i zawsze zrzedzi jak cos zmienie w rowerze bo twierdzi ze niepotrzebnie poprostu nie chce mi sie z nim klocic a wiec do rzeczy: ojciec sie skumal ze mam nowe kolo i rame ale wkrecilem go ze rama jest stara no ale o kole nie bylo mowy bo z przodu mam 26" i roznica jest znaczna. Czy ktos mi moze powiedziec co zrobic zeby do tego bh weszlo kolo 26" ( bo powiedzialem ze sie zamienilem kolem na krotki czas z kumplem)? Wiem ze mozna zamowic wachacz z www.betd.co.uk ale to jest duzo kasy- zna ktos tansze rozwiazanie ? :D
Ja widzę kilka rozwiązań...
a) Olać Ojca...
b) zmienić z przodu koło na 24 cale także :P może się nie połapie...
c) wsadzić do tyłu 26'' bez opony ... i zapomni, to się znowu założy 24''
d) Powiedzieć, że się na zawsze zamieniłeś, bo tak Ci lepiej, a rower jest Twój i możesz decydowac o jego częściach składowych... Ty mu się pod maskę auta nie pchasz i nie tuningujesz :D (no chyba, że tak jest...)
e) Sprzedać Big Hita i kupić dm-a :D a różnicę kasy dać Ojcu na piwo :P
Gratuluję umiejętności przekonywania.... bo big hit nijak jest podobny do dm-a :D no ja bym tak nie umiał :P
Pozdro
a) Olać Ojca...
b) zmienić z przodu koło na 24 cale także :P może się nie połapie...
c) wsadzić do tyłu 26'' bez opony ... i zapomni, to się znowu założy 24''
d) Powiedzieć, że się na zawsze zamieniłeś, bo tak Ci lepiej, a rower jest Twój i możesz decydowac o jego częściach składowych... Ty mu się pod maskę auta nie pchasz i nie tuningujesz :D (no chyba, że tak jest...)
e) Sprzedać Big Hita i kupić dm-a :D a różnicę kasy dać Ojcu na piwo :P
Gratuluję umiejętności przekonywania.... bo big hit nijak jest podobny do dm-a :D no ja bym tak nie umiał :P
Pozdro
WWW.WFSPORT.PL
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
-
- Kontakt:
domniemam ze Twoj ociec jest starej daty... nie przejmuj sie mam to samo.Jak zaczniesz zarabiac własna kase to dopiero jest ulga...
wookie85ludzie starej daty pewnych aspektow nie rozumia.kiedys było tak ze jak sie miało jedna rzecz to sie ja miało do konca(do rozjebania)i dopiero wtedy kupowali nowe.Nie pojmuja ze idzie cos sprzedac i kupic inne.
wookie85ludzie starej daty pewnych aspektow nie rozumia.kiedys było tak ze jak sie miało jedna rzecz to sie ja miało do konca(do rozjebania)i dopiero wtedy kupowali nowe.Nie pojmuja ze idzie cos sprzedac i kupic inne.
first learn to be humans then learn to ride bike!!!
a moze powiesz ze stare ci sie rozjebalo:P i musiales kupic nowe, i ze 24" lepsze!!utros pisze:wookie85ludzie starej daty pewnych aspektow nie rozumia.kiedys było tak ze jak sie miało jedna rzecz to sie ja miało do konca(do rozjebania)i dopiero wtedy kupowali nowe.Nie pojmuja ze idzie cos sprzedac i kupic inne.
powinien sie odpimpac:D
http://www.pinkbike.com/photo/4779648/
-
- Kontakt:
Możesz :D na tył nokiana gazalote 3,0 na 24 caleSuperDziad pisze:moze by tak zajebac jakas mega wielka opone na tyl a na przod pozyczyc tymczasowo cos malutkiego i bedzie proporcjonalne :)
a na przód schwalbe big jim 2,25 (wygląda jak 2,1) i jeżeli nie patrzał by staruszek bezpośrednio na obręcze, to sie nie połapie, że masz z tyłu 24 :] mozesz mu ewentualnie jeszcze lekko swiatło przygasic jak bedzie ogladał :P
Man, pytanie pierwsze kto Ci daje sare na rower, masz ja ze zrodel typu dziadkowie ciocie i z roznych okazji tak?bo jesli ojciec to wiesz ,ma prawo cie nekac ,ze wydajesz ciagle sare skoro nie rozumie tej pasji. Ale jesli kase masz z innych zrodel niz ojciec to uzyj argumentow typu czy ja cie pytam ile wydajesz na bezyne czy na auto ile wydales, to jest moja kasa i moje sprawy, a to ze skaczesz niech go wali jezdzij w kasku i tyle man zajawka ponad wszsytko, ja sie ze swoimi meczylem hoho ile lat
najbiedniej 4 dopiero z 2 lata temu zaczail o co chodzi a skoro kase nie mam od niego mowie zeby sie odczepil bo ja go nie rozliczam a poza tym mam 18 lat i nie sprawuje nade mna wladzy. Man poprostu olej, jak sie pyta odpowiadaj pytaniem nawet jakims glupim i tyle, im bardziej ukrywasz swoje interesy tym ojciec bardziej narzekal bedzie,powiedz jak jest i kij i nic tego nie zmieni,. co do kontuzji moj ojciec to ortopeda matka pielegniarka, wiedza czym to grozi, zawsze powtarzaja zebym uwazal i tak tez robie,kask ochraniacze i doza ostroznosci i logicznego myslenia a bedzie dobrze.pzodrawiam i powodzenia jednoczesnie zycze,pozdro600
najbiedniej 4 dopiero z 2 lata temu zaczail o co chodzi a skoro kase nie mam od niego mowie zeby sie odczepil bo ja go nie rozliczam a poza tym mam 18 lat i nie sprawuje nade mna wladzy. Man poprostu olej, jak sie pyta odpowiadaj pytaniem nawet jakims glupim i tyle, im bardziej ukrywasz swoje interesy tym ojciec bardziej narzekal bedzie,powiedz jak jest i kij i nic tego nie zmieni,. co do kontuzji moj ojciec to ortopeda matka pielegniarka, wiedza czym to grozi, zawsze powtarzaja zebym uwazal i tak tez robie,kask ochraniacze i doza ostroznosci i logicznego myslenia a bedzie dobrze.pzodrawiam i powodzenia jednoczesnie zycze,pozdro600
www.lostinmedia.pl
www.tapeclothing.com
www.tapeclothing.com
.... dosłownie urzekła mnie twoja historia
mi tez starsi non stop marudzą.
Tylko,ze ja wydaje swoją kasę:) więc czasem tylko przymarudzą czemu to a nie np samochód
A mam duzego fiata i zazwyczaj wtedy mówie, ze "nie mam serca go sprzedać" hehe, albo ,ze jest całkiem dobry (całkiem - nie jest :D )
Domyślam sie właściwe,że stary daje Ci kasę.
Więc jeśli ma coś do gadania (jego kasa) to powiedz ,ze sie zamieniłeś na stałe bo twoje kumplowi bardziej pasuje Twoje a Tobie - kumpla.
Ewentualnie,że potrzebowałeś mieć niższy tył (kąt główki i te sprawy) i że state sprzedałeś za x złotych a nowe (albo używne nawet) kupiłeś też za x zł bo to okazja była;]
mi tez starsi non stop marudzą.
Tylko,ze ja wydaje swoją kasę:) więc czasem tylko przymarudzą czemu to a nie np samochód
A mam duzego fiata i zazwyczaj wtedy mówie, ze "nie mam serca go sprzedać" hehe, albo ,ze jest całkiem dobry (całkiem - nie jest :D )
Domyślam sie właściwe,że stary daje Ci kasę.
Więc jeśli ma coś do gadania (jego kasa) to powiedz ,ze sie zamieniłeś na stałe bo twoje kumplowi bardziej pasuje Twoje a Tobie - kumpla.
Ewentualnie,że potrzebowałeś mieć niższy tył (kąt główki i te sprawy) i że state sprzedałeś za x złotych a nowe (albo używne nawet) kupiłeś też za x zł bo to okazja była;]