Witam. Chciałbym sie was poradzic nastepujacych rzeczy na temat tego kasku:
-Jak wam Sie podoba jego wygląd??
-Czy jest wytrzymały
-Gdzie w Polsce moge go dostac w rozmiarze M?
- i ewentualnie jakie kaski by mu odpowiadały - ten sam przedział cenowy.
za wszelkie porady wielkie dzieki. Pozdro.
Giro Mad Max II.
-
- Kontakt:
Też mam ten kask, kupiłem go jak w polsce był jeszcze b.trudno dostepny, nagle nastał wysyp tych kasków przywozonych z USA i nie byl juz tak 'wyjątkowy' więc mu trzasnąlem oryginalny lakier szlifierką i potraktowałem sprejami na styl Giro MadMax I - czerwono czarny. wyglada jak z epoki kmienia łupanego bo nie dałem zadnej szpachli ni podkladu, ale coz;d jest oryginalny:D
Co do jakosci bije na głowe 661 FullBravo 2 - 661 jest niewygodny i cięzki. tu Giro ma plusa.
Kolejnym pozytywem jest wentylacja - wiadomo, ze kazdy kask grzeje w łeb, ale nie kazdy go wietrzy na takim poziomie jak Giro.
Jesli chodzi o wytrzymałosc to jak najbardziej. Mimo, ze przy przerabianiu jego designu zdarlem troche włukna z jego 'skorupy' to nie stracił na wytrzymałosci i przy paru ładnych glebach nic mu sie nie stało.
Co do rozmiaru M to nie wiem czy go gdzieś jeszcze znajdziesz w polsce... pozostaje chyba tylko USA i UK.
Co do alternatywy to moze Giro Remedy - jakies 450zł...
Co do jakosci bije na głowe 661 FullBravo 2 - 661 jest niewygodny i cięzki. tu Giro ma plusa.
Kolejnym pozytywem jest wentylacja - wiadomo, ze kazdy kask grzeje w łeb, ale nie kazdy go wietrzy na takim poziomie jak Giro.
Jesli chodzi o wytrzymałosc to jak najbardziej. Mimo, ze przy przerabianiu jego designu zdarlem troche włukna z jego 'skorupy' to nie stracił na wytrzymałosci i przy paru ładnych glebach nic mu sie nie stało.
Co do rozmiaru M to nie wiem czy go gdzieś jeszcze znajdziesz w polsce... pozostaje chyba tylko USA i UK.
Co do alternatywy to moze Giro Remedy - jakies 450zł...
www.feel-free.pl
Czasami ludzie wystawiają pojedyncze kaski w rozmiarze M właśnie Giro Mad Maxy. Sam mojego kupiłem w ten sposób i jestem z niego bardzo zadowolony. Mam wlaśnie ten w rozmiarze M w kolorze niebiesko białym. Giro Mad Max 2 jest jedynym kaskiem który mi się podoba no nie biorąc pod uwagę kasków TLD. Naprawdę go polecam. Ma dobrą wentylację, dobrze wyprofilowaną szczękę ogólnie super, ja jestem z niego mega zadowolony i polecam każdemu.
Wyglad: kask ma dopracowany design, ale obecnie "trendy" sa inne klimaty (patrz: TLD D2, 661 Pro Bravo, Giro Remedy). Wiec jesli to dla Ciebie wazne, to bym pomyslal nad czyms innym ;)
Wytrzymalosc: nie testowalem, ale kiedys jezdzila w tym cala czolowka FR, wiec rozne ostre gleby mozna bylo na filmach ogladac ;) Nikt nie zginal ;)
Dostepnosc: raczej Allegro.
Inne: wbrew temu co yasiuuu napisal, az taki lekki to on nie jest - prawie 1,2 kg. Ale ma spore otwory wentylacyjne i faktycznie przy typowym uzytkowaniu (DH, FR) w zupelnosci wystarczaja, zeby nie ugotowac sobie mozgu.
Konkurencja: na pewno Bell Bellistic (jeszcze mniej modny, ale wyraznie lzejszy i w wielu przypadkach wygodniejszy - zalezy od glowy), poza tym... Moze Full Bravo 2, ale Giro z nim wygrywa. Azonic Fury (ten z koli bardzo "trendi" ;) i ogolnie fajny), Earthworks (niemal motocrossowy wyglad, ale jak tam wentylacja i masa, to nie wiem), KRK (brzydki :P).
Wytrzymalosc: nie testowalem, ale kiedys jezdzila w tym cala czolowka FR, wiec rozne ostre gleby mozna bylo na filmach ogladac ;) Nikt nie zginal ;)
Dostepnosc: raczej Allegro.
Inne: wbrew temu co yasiuuu napisal, az taki lekki to on nie jest - prawie 1,2 kg. Ale ma spore otwory wentylacyjne i faktycznie przy typowym uzytkowaniu (DH, FR) w zupelnosci wystarczaja, zeby nie ugotowac sobie mozgu.
Konkurencja: na pewno Bell Bellistic (jeszcze mniej modny, ale wyraznie lzejszy i w wielu przypadkach wygodniejszy - zalezy od glowy), poza tym... Moze Full Bravo 2, ale Giro z nim wygrywa. Azonic Fury (ten z koli bardzo "trendi" ;) i ogolnie fajny), Earthworks (niemal motocrossowy wyglad, ale jak tam wentylacja i masa, to nie wiem), KRK (brzydki :P).