cena ramy sign fr1
cena ramy sign fr1
pytam z ciekawosci za ile moglbym sprzedac ta ramke? jest w b.dobrym stanie bo uzywalem ja niecale pol roku. nie jest katowana bo to moja pierwsza rama. :)
W fr1 jest 501 i jest to lepszy damper niż 504 albo 508 bo nie ulega tylu uszkodzeniom co te wyższe modele. Po prostu tłumienie kompresji bardzo szybko ulega zniszczeniu a to wyklucza prawidłowe działanie dampera. Sam mam fr1 i zamieniłem się za dm ds 3.0 nie wiem ile nowa kosztuje ja bym używki z seryjnym damperem za więcej niż 500 nie kupił...
"The Impure Souls of Living Dead Shall be Banished
into Eternal Damnation Aaaameeeen"
into Eternal Damnation Aaaameeeen"
menthos rama bardzo popularna. wytrzymala, tania, czegos wiecej oczekiwac, ten damper niestety, to jest skaza na tej ramie, ale w tej cenie rama z damperem naprawde git.
Kamoo jak chchesz poeksperymentowac to moze sam pokombinuj jak wyciagnac glowny tlok, o ile to w ogole jest mozliwe ;]
Kamoo jak chchesz poeksperymentowac to moze sam pokombinuj jak wyciagnac glowny tlok, o ile to w ogole jest mozliwe ;]
http://tiny.pl/42t5
^ Allegro - Zapraszam ^
^ Allegro - Zapraszam ^
jak dla mnie ks 501 czy 504 , 508 to to samo:)
jak sie nie używa do ostrej jazdy regulacji kompresji w 504(w 508-blokady skoku) to nic się z nim złego nie dzieje.
w 504- ustawić na min i zastawić w spokoju, a jak korcą łapki to odkręcić niebieskie pokrętełko i je zgubić :)
Sam producent odradza jakiekolwiek skakanie na ustawionej kompresji (o blokadzie skoku to samo , ale to chyba oczywiste)
504 na miękkiej sprężynie działa całkiem sprawnie, a regulacją powrotu pozwala go dość dobrze wyregulować. Rewelacja żadna, ale wytrzymuje jazdę.
Ja kupiłem jakiś czas temu nówkę fr2 z gwarancją na 2 lata za 600zł.
Więc używka na pewno może być warta te 400zł
jak sie nie używa do ostrej jazdy regulacji kompresji w 504(w 508-blokady skoku) to nic się z nim złego nie dzieje.
w 504- ustawić na min i zastawić w spokoju, a jak korcą łapki to odkręcić niebieskie pokrętełko i je zgubić :)
Sam producent odradza jakiekolwiek skakanie na ustawionej kompresji (o blokadzie skoku to samo , ale to chyba oczywiste)
504 na miękkiej sprężynie działa całkiem sprawnie, a regulacją powrotu pozwala go dość dobrze wyregulować. Rewelacja żadna, ale wytrzymuje jazdę.
Ja kupiłem jakiś czas temu nówkę fr2 z gwarancją na 2 lata za 600zł.
Więc używka na pewno może być warta te 400zł