Avid Juice Seven wymiana klocków

Jebaszczo
Kontakt:

Avid Juice Seven wymiana klocków

Post autor: Jebaszczo »

Witam Mam problem z wymiana klocków w Avid Juice Seven
moze to głupio zabrzmi ale odreciłem hamulec od adaptera i klocki
nie chca wyjsc ..... w hayesie sa magnesy i wszystko wychodzi a tu nie
zabardzo.....słyszałem ze jest cytuje jeden ze sklepów

,,tam jest taki jakby bolec który się odkręca za pomocą imbusa ale na końcu tego bolca jest chyba zawleczka..."

ale nic mi to nie pomagło i prosze o pomoc.....najlepiej wizualna ale słowna tez powinna wystarczyć
Prenrzyk
Kontakt:

Post autor: Prenrzyk »

po co odkrecales adapter ? wystarczy kolo wyjac i ciagnac za uchwyty(najpierw troche na bok potem do siebie )
Obrazek
Wooyek
Kontakt:

Post autor: Wooyek »

A instrukcje przeczytales?
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

lol jeżeli sie to niczym nie różni od Juicy 5, to ja zrobiłem tak (zresztą piewszy raz, troche pomyślałem i problemów nie było...)

Najpierw od przeciwnej strony zacisku, tam gdzie masz takie okienko masz taką blaszkę, trzeba ją wyjąć (nie na siłe, bo jest zabezpieczona przed wypadaniem, trzeba mały śrubokręcik, odginać lekko zabezpieczenia i wyciągać), no i w sumie klocki można wyjąć. Najpierw jeden, potem drugi klocek, razem moga nie wyjść, bo klocki od zewnątrz mają w kawałku metalu na którym są zapieczone dziury i w jedną z tych dziur wchodzi bolec z tłoczka no i przestrzeń w zacisku jest przewidziana raczej na grubość jednego nowego klocka...wyjmij je pojedynczo i tyle, tylko cały hamulec musi być w fazie spoczynku, znaczy że tłoczki muszą być na max wsunięte. Z wkładaniem dopiero jest ciekawie...
http://dhcyc.pinkbike.com
Jebaszczo
Kontakt:

Post autor: Jebaszczo »

Dzieki wielkie poradziłem sobie !!!!
ODPOWIEDZ