Czesc,
musze kupic hamulczyki do nowego bika (norco aline05 + boxxer wc06)
na 100% beda to avidy, dotychczas bylem przekonany zeby wziac Juicy 7.
Ale jak pozniej sie zorientowalem, sa nowe Avidy CODE (4tloczkowe).
Teraz dylamacik:
Co lepiej? Czy warto dolozyc te 400zl wiecej? Czy ktos testowal CODE? Jesli tak to piszczie kazdy szczegol za i przeciw.
Czytalem recenzje na temat Code na MTBR.com , ale jest ich za malo zeby cokolwiek powiedziec o nich.
Komplet nowych Juicy7 z tarczami 200mm mam za 750-850zl.
A komplet nowych CODE mam za 1150-1200zl.
Czekam na posty
Pozdrawiam !
Avid CODE czy Juicy 7 ?
-
- Kontakt:
Re: Avid CODE czy Juicy 7 ?
W którymś numerze Bike-Action były fajnie opisane
Avidy CODE. Osobiście myśle,że warto doplacić i brać Code co 4tłoczki to nie 2:D
Avidy CODE. Osobiście myśle,że warto doplacić i brać Code co 4tłoczki to nie 2:D
Ja bym wziął Juicy 7, nie dlatego ze mam takie:P, ale smiem twierdzic po BOxxerze ze tak samojak i mi zalezy CI na wadze. A COde są dużo dużo cięższe, bo az 180g na jednym kole... Chyba żę Cie ta waga nei rusza:) Bo łącznier wychodzi 360g... A jak wiadomo Jucy 7 ogarnaiją jak trzeba.
http://www.pinkbike.com/photo/4852398/
-
- Kontakt:
EDDIE: na wadze az tak bardzo mi nie zalezy,lecz troche tak(boxxera kupilem bardzo po taniosci z USA - glownie stad ten wybor :) a ze lekki i praca super to pozytyw).
CODE kusza m.in. tym, ze maja masywniejsza klamke, regulacja jest w normalnym miejscu(w juicy 7 jak masz glebe to czesto relgulacja sie lamie). Jedyny minus to ta waga i cena, ale jesli sila hamowania miedzy code a juicy jest odczuwalna, to chyba lepiej Code.
Z kolei Juicy sa lekkie i sila hamowania i modulacja jest bardzo dobra, wiec trudny wybor.
Piszcie co myslicie, najlepiej jakby wypowiedzial sie ktos kto ma te hample (CODE).
pozdro
CODE kusza m.in. tym, ze maja masywniejsza klamke, regulacja jest w normalnym miejscu(w juicy 7 jak masz glebe to czesto relgulacja sie lamie). Jedyny minus to ta waga i cena, ale jesli sila hamowania miedzy code a juicy jest odczuwalna, to chyba lepiej Code.
Z kolei Juicy sa lekkie i sila hamowania i modulacja jest bardzo dobra, wiec trudny wybor.
Piszcie co myslicie, najlepiej jakby wypowiedzial sie ktos kto ma te hample (CODE).
pozdro