jakie slicki mi polecicie niedrogie, oprócz kendy k rad( chodzi mi jakie jeszcze)
żeby były w miare tanie, dobre i nie koniecznie takie wąziutkie :) ale żeby nie były też balonami :D
to ja napisze co odradzam. na tył zdecydowanie odpada holy roller. tnie sie na prostej drodze, lapie snejki jak ******** i w ogole mam z nim wiecej nerwow niz z jakakolwiek inna czescia w rowerze. na przodzie mam k-rada i ani razu flaka nie bylo
a ja powiem co innego, mam holy rollery na przodzie i na tyle, do tego detki nokiana dh (grube) i przy jakis 3-4 atm na tylnim kole od 2 (tyle mam opony) miesiecy nie zlapalem snejka!!!
zreszta kolega szuka tanich opon a holy roller to koszt ponad 90 zl wiec to raczej nie jest tania opona...
k rad jest w sumie fajna ale na kole 26" troszke cienka, żeby miała 2.4 albo te wymiarowe 2.35 bo przy jakiś schodkach albo kantach może być za cienka, a miałem kilka przypadków dopicia feli:D
wiesz jak sie jezdzi na malym cisnieniu to zadna opona ci nie pomoze, poprostu ludzie uswiadomcie sobie ze do streetu potrzeba ze 4 atm miec w kole zeby abubacke zrobic na lajcie anie rower pchac potem...
ja osobiscie na przodnie popmuje 3, max 3,5 atm a na tyle 3,5 max 4 atm
ja mam teraz 2 karady i przy niecalych 3 atm. z przodu i z tylu sie jezdzi bardzo dobrze.. jak za ta cene to chyba najlepsze oponki bo z drozszych to polecilbym wlasnie holly.
Koło 24 na tył naObreczyDartmoorBlizzard szprychy dt piasta shimano m475 tanio!gg:6294842
4atm z przodu i z tylu do streetu to wg. mnie warunek konieczny. k-rad waski? on chyba 2.1 ma i to spore nawet, 1.9 byloby spoko :] z tylu mam obecnie tioge mx-comp i jest spoko
no ja mam w tym holy 4.5-5atm, detka schwable dh i nie robie trickow na hamulcach w stylu abu czy fuf, a i tak sie drze. wg mnie tragedia. moglby ktos cos wiecej powiedziec o kiniption? bo sie nad nia wlasnie zastanawiam
wg mnie k-rad przy kiniptionie to szmatka. jezdze juz rok, kumpel poltora i jak dla mnie genialne oponki. tanie (ja zaplacilem 64zl/sztuka) trzymaja swietnie i wytrzymuja duzo, ja nie wiem co to snake. ale faktycznie jezdze tak jak opony do streetu powinny byc 4,5-5,5 atm.
Kiniption ma troszko mocniejszy bok od krada ze wzgledu na to ze ma na calej szerokosci bieznik mam go na przodzie i polecam do streetu ale tylko na dobra pogode bo jak spadnie deszczyk to krucho...