Avid BB5 + Avid Fr 5 vs Avid Juicy 3
Avid BB5 + Avid Fr 5 vs Avid Juicy 3
Ma być to sprzęcior do streetu. Wypowiedzcie się co z siłą hamowania funkcjonalnością i eksploracją. Zalety i wady.
Działa porównywalnie, jak nie gorzej od Shimano m525/535, przy tym jest dużo słabszy i łatwiej go zapowietrzyć.Drupi pisze:A co Cie tak "kole" ten Hays ?? Zwany szajsem ?? :-).
Mam w bullicie i 888 ... wczesniej byly w dualowce (tam dawaly rade, w fullu juz mniej ale jeszcze dzialaja i spisuja sie calkiem przyzwoicie).
Avid bb5 ma większą siłę hamowania niż HFX. Ja w tym hydrauliku nie widzę plusów ;)
No z tym sie zgodze, mialem kiedys komplet hujesow, odpowietrzalem co 2-3 miechy kazdy z nich,a dzialaly gorzej juz po 2 tygodniach od odpowietrzania !! Mialem juz ich na tyle dosc ze poszly do zyda a kupilem sobie juicy 7, poki co avidy dzialaja rewelacyjnie.Jozan pisze:Drupi Mam HFX nine i nie polecam to tragedia a nie hamulec przód zapowietrza się mi non stop takie bolce na tłoczkach łamią się weź avida
Wracajac do tematu :
Do streetu to zadna hydra Ci niepotrzebna, wystarczy mechanik, jak juz chcesz jeden hebel to chyba na tyle. BB5 z tarcza 160mm w zupelnosci wystarczy...