Mój amor to Suntoru XCR a hampel Avid BB5? Nie wiem gdzie mam te luzy czy na amorku czy na hamplu(bo słyszałem że takie tez są)? Zgóry dzięki za pomoc!
Stary zabiłes go !!! 00mm to tego amorka to ewidentnie za dużo. Widzialem fotki duro z tarcza 200, ktory sie złamał w pol na gornych lagach przy tak zwanym stopie. Zabiles go poprostu. Wstydz sie :PP
OMG .. człowieku weź zaciśnij Hampla palcami lagi i golenie (na ślizgach) i poruszaj rowerem lekko przód i tył i zobaczysz czy masz luzy na amorze a jak nie to weź zaciśnij hampla mocno !! i chwyć za oponę i próbuj nie ruszać przód tył i masz wszytko jasne ...
Kurcze człowieku módl sie żeby to nie pękło. Ja miałem xcr`a z takim Avidem tylko tarcza 185mm i przy chamowaniu pękła dolna goleń tak 8cm nad adapterem. Radze ci z tym uważać. A jak xcr ma luzy to po rozłożeniu, z dolnych lag trzeba wyjąc takie plastikowe cosie i troszke owinąć taśmą. Byle nie za dużo bo sie zablokuje!!!
Hmm...mikula936 Czyżbyś miał Krossa Panic'a ?? Ja mam i mam ten sam set bo jeszcze nic nie wymieniałem (prócz opon) i teraz przymierzam się do zakupu w przyszłym tygodniu Duro D, bo XCR to na prawde dziadostwo... Już lepsze Duro i polecam Ci wymiane, jak sie nie chcesz zabić...
Ja miałem kupić to Duro ale trafila mi sie okazja i niewiele drożej dorwałem juniora 98. Stary ale jary i chodzi jak marzenie. Kumpel ma Duro D i chodzi tak sobie, ale śmiesznie kfuka;p