Witam mam otóż taki problem w najbliższej przyszłości planuje zakup nowego koła na tył co się z tym wiąże i nowej piasty. Posiadam kasetę 7 biegów wystarczająca dla mnie .
W instrukcji pisze że piasta jest na kasetę 8i9
rzędową .Czy będę mógł założyć starą kasetę na nową piastę .?
A tak przy okazji aby nie zaśmiecać forum jakie
tylne koło byście mi polecili. Do hamulców tarczowych. Jeżdże fr dirt czasem street ale to taki prawie żaden mam 200zł. Proszę o dużo wypowiedzi z góry THX.
Skoniu tak mzoesz zalozyc kasete 7 rzedowa, ale musizz zdobyc ze starej rozwalonej kasety podkladke dystansowa. Gdyz bebenek na 8-9 rzedow jest dluzszy.
Za ta kase cudow nie bedzie. Obrezc, sl,dm24, ewewntualnie jakis dartmooor. Piaste jakas na kulkach do stowy. A szprychy po zecie i tak wyjdzie z aduzo. Moze kup lepiej jakas uzywke.
Używek to ja nie chce. Może coś takiego
dartmoor blizzard +piasta joytech +jakieś tam szprychy wyjdzie koło 150zł + złożenie .
Teraz śmigam na jakiejś tam 2 komorówce i jest dobrze ale piasta tam coś szwankuje więc zmienię całe koło.
Moim zdaniem warto dołozyc do piasty novateca na 4 maszynach, napewno pokula troche dluzej. Sam mam i jestem zadowolony. Obrecz dartmoora, ciezka ale dobra. i Szprychy jakies tanie.